Hae
Aino Mäkelä

#¤&//E#””%¤##%%……?

Yks asia mikä mua ärsyttää suhteellisen usein on terveys keskustelunaiheena. Ei siksi, että aiheessa olisi jotain vikaa – mähän rakastan sitä ja voisin puhua terveydestä vaikka tuntikausia. Yleensä vaan vastapuoli on vähän toista mieltä, ihan niinkun terveydestä ei saisi puhua, niinkun olisi jonkinlaista hulluutta elää terveellisesti. Miksi?

Mä en oikeesti tajua, miksi siinä pitää olla jotain outoa tai sairasta, jos ihminen haluaa pitää itsestään huolta. Mun makuaisti on nykyään kehittynyt siihen suuntaan, että makea ei enää maistu samallalailla kuin ennen. Ja sipsien syönnistä tulee paha olo. Mun kaverit suhtautuu tähän tosi nyrpeällä asenteella, niinkun mussa ois joku vika.. se on suhteellisen rasittavaa. Mulla on monesti sellainen olo, että mä en sais elää mun omien arvojen mukaan ja että se herkkujen mättäämättä jättäminen on jotenkin syntistä.

Vai onkohan se vika oikeesti mun päässä? 😀 Kuvittelenko mä vaan, että mun kavereille mun terveellinen elämäntapa on ongelma?
Tiedän, että muutama kaveri ”kadehtii” mun elämäntapaa ja pyytääkin monesti vinkkejä, miten pääsis kiinni samanlaisista tottumuksista kun minä.. mutta osa suhtautuu hirveen syyllistävästi. Ja heti kohdellaan, niinkuin olis jotenkin sairas, esimerkiksi syömishäiriöinen, jos ei halua syödä sitä pullaa. Anteeksi vaan, mutta mun maha ei kestä semmosta pommia enää, kun oon niin pitkään viettänyt ilman sitä. Liekkö sekään enää normaalia? Sitä en tiedä, mutta ainakin mulla on hyvä olo.
Ja kyllähän mä vedän sitä kakkua aina kun muutkin….:D

Musta on harmi, että en voi jakaa mulle tärkeitä asioita aina mulle tärkeiden ihmisten kanssa, koska ne suhtautuu näihin juttuihin niin negatiivisesti. Harmittaa, että ihmiset suhtautuu näihin juttuihin kyseisellä tavalla. Osittain mä syytän mediaa, sillä terveellisestä elämäntavasta on luotu siellä niin vaikeaa ja tähtitieteellistä, etenkin syömisestä.. jotenkin ehkä helpommin tuomittavaa muotihömpötystä?

Jotenkin ”urheilullistenkin” kavereiden kanssa puheenaihe on kiusallinen. Tuntuu, että heti ruetaan kilpailemaan, että kuka on liikkunut eniten ja polttanut eniten kaloreita ja syönyt kaikista vähiten. Musta on ihanaa, että ihmiset urheilee ja syö terveellisesti, mutta se pitäis tehä itelle, eikä sen takia että voi kerskailla muille 🙂

Tässä nyt ei varmaan taaskaan ollu mitään järkeä. Kuhan vaan ärsyttää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.