Hae
Aino Mäkelä

Yhtä juhlaa

Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Ihan hurjan hyvä mieli tuli lukea niitä ja sain valtavasti lisää postausintoa 🙂 Tervetuloa vaan kaikille uusille lukijoille! 

Meidän perheessä on riittänyt juhlia tälläviikolla. Sunnuntaina juhlistettiin mun veljentytön synttäreitä ja tänään mun rakkaan pikkuveljen ylioppilasjuhlia (onnea kaikille uusille ylioppilaille, jos lukijoiden joukosta sellaisia löytyy!). Rakastan juhlia – näkee tuttuja, kaukaisempia sukulaisia ja pääsee vaihtelemaan ajatuksia niin erilaisten ihmisten kanssa.

Niin ja se ruokapuoli. Sehän on juhlissa aina kohdallaan! Täytyy myöntää, että tällähetkellä makaan yltäkylläisenä mahan vieressä ja mietin, milloin viimeksi oon ollu näin täynnä 😀 On oikeasti ehkä jopa vähän huono olo.. Noh meilläkin juhlat kesti 10 tuntia, joten sen herkkuja notkuvan tarjoilupöydän ympärillä tuli pyörittyä koko päivä.

Mun mielestä juhlissa on sallittua herkutella, ainakin mä annan itselleni oikeuden siihen. Ei maailma siihen kaadu jos pari kertaa vuodessa herkuttelee oikein kunnolla, ei ainakaan mun. Oon todennu itselleni parhaaksi sen, että hyvällä omallatunnolla syön sen verran mitä mieli tekee ja santsaan jos siltä tuntuu.

Virheitä, joita oon itse joskus aikoinaan juhlissa syömisen suhteen tehnyt on kahdenlaisia ja niiden pohjalta annan muutaman vinkin:
Älä mene nälkäisenä juhliin
– oikeasti jos maha kurnii siinä vaiheessa kun sen kakkupöydän eteen menee, tulee ahmittua ihan liikaa ja kaikkea. Kun on kylläinen olo jo valmiiksi, tulee otettua kohtuudella sitä mitä oikeasti mieli tekee eikä tule syötyä nälkäänsä. Ja mun mielestä muutenkin oikean ruuan skippaaminen herkuttelun takia on todella typerää, sillä herkut ei oo yleensä kovin ravinnepitoisia, vaikka sisältäiskin marjahilloa…
Älä pode huonoa omaatuntoa herkuttelusta sillä silloin monesti tulee syötyä vielä lisää siihen morkkikseen ja pahimmassa tapauksessa se herkuttelu jää päälle. ”Söin jo palan kermakakkua, mun ruokavalio on pilalla. Voin syödä siis vielä kolme palaa lisää. ” ja seuraavana päivä perus ”Mun ruokavalio meni pilalle jo eilen, voin siis aivan hyvin syödä viinereitä iltapalaksi tänäänkin.”.
Vaikka herkuttelet juhlissa, älä paastoa seuraavia päiviä vaan jatka normaalia arkea terveellisesti syöden. Juo juhlien jälkeen pari lasia vettä ja herää hyvillä mielin seuraavaan aamuun ja aamupalahetkeen. Vaikka niistä herkuista onkin ylimääräistä energiaa saatu, tarvitsee kroppa ravinteita ja vitamiineja siitä oikeasta ruuasta, joten paastoaminen on aivan järjetöntä!

Parin viikon päästä on Joulu, joka monissa perheissä tarkoittaa viikon mittaista herkuttelua jouluruualla. Nauttikaa siitä järkevästi, suklaata ja pipareita saa syödä – ei niihin kuole!

PS Ne joiden normaaliin ruokavalioon kuuluu cheat meal -päivät, kannattaa juhlat ottaa sen kannalta 😉

Hahha, tässä vielä vähän surkee kuva mun tänpäivän juhlalookista. Mekko ei oikeesti ollu tommonen perunasäkki. Toivottavasti jostain löytyis joku vähän imartelevampi kuva myöhemmin 😀

2 kommenttia

  1. Sanni kirjoitti:

    Oikein nätti mekko mun mielestä! Ihanan jouluinen 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Kiitos, mäkin kyllä tykkään tosta ihan hulluna! Sopii just tämmösiin talvisiin juhliin tosi hyvin 🙂 Ja just sopivasti anto myöten, että pysty vetään navan täyteen herkkuja, heh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.