Hae
Aino Mäkelä

Kalja ja kilot

Sunnuntaille sopii varmaan hyvin pieni krapulapostaus? 😀 Ainakin tälleen pikkujoulujen aikaan!

Aina välillä tulee kärsittyä krapulasta vaikka alkoholinkäyttöä oonkin vähentänyt huomattavasti. Mä oon ehkä vähän heikko kun en osaa vastustaa kiusausta juoda hyvää punaviiniä hyvän ruuan kanssa hyvässä seurassa. Ja kyllähän sitä joskus skumppalasi tulee nostettua juhlan kunniaksi ja pari siideriä kumottua kavereiden kanssa ihan huvin vuoksi. Ei se oo niin vakavaa, jokaisella meillä on paheemme ja ne sallittakoon 🙂
Ja sitäpaitsi kohtuukäyttäjät on yleisesti terveempiä entä totaalikieltäytyjät – huvittais kyllä tietää mistä se johtuu, varmaan joku syy-seuraus juttu 😀

Nää on mun mielestä semmosia ”kohtuus kaikessa” -juttuja. Vähänniinku herkuttelu. Silloin tällöin on ihan jees vähän irrotella alkoholin kanssa, kunhan siitä ei tule tapa. Ja tärkeintä on miten siihen suhtautuu – vaikka kerran hairahtaa se ei kaada maailmaa eikä tarkoita sitä että pitäisi luovuttaa ja rueta juomaan joka päivä 😀 Mä noudatan sellaisia elämäntapoja, joita haluan ja pystyn noudattamaan loppuelämäni. Siksi en ole totaalikieltäytyjä alkoholinkaan suhteen 🙂

 

Alkoholilla ei kyllä oo vaikutusta oikeastaan mun painonhallintaan ja oonkin vähän sitä mieltä, että juominen ei itsessään ole niin lihottavaa mitä se krapulassa mätetty ruoka on.. tai ehkä se on niiden kahden yhdistelmä, joka lihottaa. Krapulassa monet suuntaa pitseriaan (tai yöllä suoraan baarista) tai johonkin muuhun pikaruokapaikkaan vetämään navan täyteen raskasta, hiilaripitoista ja rasvassa uitettua ruokaa. Mäkin tein ennen niin, kunnes huomasin että oikeasti se ei paranna mun krapulaa vaan tekee siitä vielä hirveämmän. Ei sinällään ihmekkään – aika shokki kropalle kun ensin myrkytetään illalla alkoholilla ja seuraavana päivänä tungetaan vielä raskasta ruokaa, johon kroppa ei oo tottunut 😀 Ja jonka ravintoarvot lähentelee nollaa..

Mä suosinkin nykyään tuoretta ja kevyttä ruokaa krapulassa. Salaatit on mun lemppareita ja niistähän nyt saa kaikennäköisiä variaatioita aikaseksi 🙂 Ja hedelmiä! Jos mikään muu ei meinaa mennä alas niin hedelmät maistuu aina ja niistä saa energiaa sekä ruokahalu herää. Kevyttä ruokaa kropan on helpompi prosessoida ja kasviksista ja vihanneksista saa oikeanlaista energiaa ja ravintoaineita, mikä ainakaan mulla ei koskaan oo pahentanut krapulaa. Uskon että oikeanlaisella ruualla krapulaa voi oikeasti helpottaa, suosittelen siis miettimään mitä suuhunsa krapulassa pistää! Vaikka mieliteot on yleensä sillon aivan huipussaan, ainakin itsellä 😀

Niin ja jos laiskottaa niin saahan sitä salaattia sieltä pikaruokapaikoistakin! Ilman kastiketta ne salaatit on yleensä hyvä valinta 🙂 Eikä niihin kastikkeisiinkaan kuole.. Mä yleensä teen kyllä jo edellisenä päivänä jonku perussalaatin valmiiksi kaappiin oottamaan ettei tuu sitten laiskuutta sorruttua kauppaan herkkumättöostoksille 😀

Onko teillä mulle jotain vinkkejä krapularuokailuun? Mullahan ei siis oo oikeastaan hajua miten sillon kannattais syödä, kunhan syön niinkuin omalle kropalle hyväksi on ollut joten kaikkia vinkkejä otetaan vastaan 🙂

KUVAT weheartit.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.