Hae
Aino Mäkelä

Ruokapäiväkirja 21.1 ja maitojuttuja

Yövuoroissa parasta on se, että aamut sekä päivät on vapaita. Kerkeää tehdä kaikkea mukavaa, eikä niistä velvollisuuksista tarvi niin välittää sillä onhan sentään työpäivä ;D Tänään mulla on ollut niin mukavaa – aamulenkki, aamupalan jälkeinen salitreeni ja päivän paras hetki – salitreenin jälkeinen kokkaussessio ja valmiin ruuan syöminen. Kokkailu on ihanaa ja tälläkertaa ylitin vielä itseni täysin sillä onnistuin loihtimaan ihan täydellistä kasvis-currywokkia!

Yöksi menen siis töihin. Onneksi  meidän yövuorot on lyhyitä, joten tää yksi yövuoro tähän viikon alkuun ei sekoita mun loppuviikon rytmiä 🙂 Näinä päivinä painotan syömiseni aina aamulle/aamupäivälle, jotta töissä en sitten väsähdä ruokakoomaan.. tuon päivän viimeisen aterian nautin sitten töissä tauolla.

Klo 9:30 – aamupuuro
(kaurahiutaleita, soijamaitoa, hamppuproteiinia, chia-siemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemenrouhetta, raejuustoa, mansikoita ja mustaherukoita)
Klo 10 – kaksi kuppia kahvia soijamaidolla
Klo 12:30 palautusjuoma

Klo 13:45 – kasvis-currywokki + Fazer Real 100%ruis & ½avokado, tomaatti + lasi kevytmaitoa

Klo 18  – kuppi vihreää teetä + appelsiini

Klo 20 – itsetehtyä pinaattikeittoa & keitetty muna

Klo 22:30 – purkki maitorahkaa & pilttiä, banaani

Tänään tein myös päätöksen, että en ainakaan hetkeen käytä soijamaitoa. Puuron teen jatkossa varmaankin pelkästään veteen (tein näin aina ennen, syksyllä rupesin tekemään sen soijamaitoon koska kaipasin lisää kaloreita ja proteiinia sekä kalsiumia) ja kuten tänäänkin, jatkossa nautin lasin kevytmaitoa lounaan kanssa. Miksi näin?

Mullahan on herkkä vatsa ja oon kärsinyt temppuilevasta ruuansulatuksesta aina ajoittain. Lisäksi oon lapsena kärsinyt vaikka minkälaisista allergioista. Soijallahan voi olla haitallisia vaikutuksia näiden molempien juttujen kannalta, joten kerta hyvinkin pärjään ilman soijaa en viitsi ottaa riskiä sen käytön kanssa. Toki varmaaan jatkossakin aina sillointällöin käytän soijarouhetta/suikaleita lihan korvikkeena, mutta en päivittäin 🙂

Mun vatsahan reagoi myös maidonjuontiin aina ajoittain – ei väliä onko maito ollut laktoositonta tai jopa hylaa. Keskustelin asiasta mun tuttavan kanssa joka tietää paljon ruuansulatuselimistön toiminnasta ja hän epäili, että mun oireet voi johtua siitä että en ole juonut maitoa enää viimeaikoina normaaliin tapaan. Lopetin säännöllisen maidonjuonnin n. 2vuotta sitten, kun mulla meni hermo siihen että se pilaantui aina kaappiin, sillä en ollu koskaan kotona 😀

Nyt on siis käynnissä ”testaus” josko pystyisin taas maitoa juomaan, kun vähittelen lisään sen säännölliseksi osaksi ruokavaliotani 🙂 Maitorahkaa, jogurttia ja juustojahan mä oon pystynyt ihan normaalisti syömään tähänkin asti (mitä nyt joskus maitorahkalle oon herkistynyt, kun oon pitkään syönyt sitä päivittäin).

Epäilen itse kyllä kärsiväni maitotaudista, sillä maitotautisethan reagoi yleensä myös viljatuotteisiin, ja varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni toivon olevani väärässä 😀 Jos tää nyt tällä maitokokeilulla ei selviä niin sitten rupean oikeasti toimiin.

Muut maito-ongelmaiset – kokemuksia, ajatuksia, vinkkejä?! Kaikki kommentit on tervetulleita 🙂

8 kommenttia

 1. essipessi kirjoitti:

  Haluaisitko laittaa jakoon tuon wokin ohjeen, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hah mä just katoin tota kuvaa et ompa pahan näköstä:D mut ehottomasti laitan, toi on nimittäin kokeilemisen arvosta!

 2. Inka kirjoitti:

  Hmmm, itse en juo maitoa juomana juuri ollenkaan, enkä näe sille edes mitään järkeviä syitä 🙂 Maitotuotteita kun tulee käytettyä muutenkin. Niistäkään mun mahani ei suurissa määrin tykkää, esim. rahkan pitää olla just tietyn merkkistä ettei tuu maha kipeeks. 😀 Mutta maitoa käytän vaan kahvissa ja satunnaisesti palkkarissa.

  • Aino kirjoitti:

   Heh olipa hyvä kommentti..tajusin että taidan tehdä tästä maidosta itselleni nyt turhaan ongelmaa? 😀 oon hyvin pärjännyt ilman maidon juontia jo useamman vuoden ja kuten sanoit, eipä muillakaan sen juomiseen mitään järkevää syytä ole 😀 paitsi että sen avulla on helppo saada kaloreita, jotka meinaa usein jäädä miinukselle..

 3. Maija Sofia kirjoitti:

  Nam! Niin herkullisen näköisiä ruokia kaikki ja terveellisen tietenkin myös!! 🙂 Ostin tänään itse ekaa kertaa elämässä avokokadoa! Innolla odotan sen maistamista 😉

  • Aino kirjoitti:

   Oiiii avokado on niin hyvää! Tykkäät varmasti 😛 Sitruunapippuria vähän päälle niin se on ihn parasta!

 4. timppa kirjoitti:

  Heei, sulla on kiva blogi 🙂 jään kyllä seuraan tätä! 🙂 tässä on mun blogi jos nappaa niin ala seuraamaan ihmeessä! :)http://im-doing-my-best.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.