Hae
Aino Mäkelä

Kaavojen rikkomista

Mä olen kaavoihin kangistunut puurotyttö. Aamupala on mun päivän tärkein ateria ja mä olen addiktoitunut puuro+raejuusto+marjat -komboon, se nyt vaan yksinkertaisesti on ihan taivaallisen hyvää! Puuron sekaan tulee vielä hamppuproteiinia ja koko komeuden päälle siemeniä. Namnam.. aamupuuro on päivän paras hetki. Ja päivän voi pilata vain jos puuro menee pilalle – eli on liian jankkia.. 😀

Viime päivinä mulla kuitenkin oli aamut vapaina, joten päätin liikkua mukavuusalueeltani ja kokeilla erilaisia aamupaloja. Ei nääkään huonoja ollut, päinvastoin, mutta ei kyllä yksikään voittanut mun vakio-aamupalaa – liekkö mikään pystyykään 😉

Mitä te syötte aamupalaksi?! 
Haluan kokeilla kaikkea erinlaista, että en vaan vahingossakaan kyllästy puuroon 🙂 Joten ideoita otetaan vastaan!
Maitorahkaa, hamppuproteiinia, mustikoita ja auringonkukansiemeniä + appelsiini
Toimiva ja täyttävä kombo kunnon aamutreenin jälkeen 🙂
 
Proteiinijugurttia, hamppuproteiinia, mustikoita, mansikoita ja auringonkukansiemeniä
+ Fazerin Real 100% ruis -leipää, raejuustoa ja avokadoa sitruunapippurilla
Tuo avokado-raejuustoleipä on ihan ykkösherkkua!
Kalinka -vaniljajugurtti, omena ja suklaaproteiinipannareita
En edes muista millon viimeksi oon ostanut maustettua jugurttia, mutta rohkenin kaupassa vähän hurjastelemaan! Nuo pannarit näyttää lähinnä jauhelihapihveiltä ja resepti kyllä vaatii ehkä vähän hiomista, mutta hyviä oli!
Ja tälle aamupalalle propsit täyttävyydestään – jaksoi toooosi hyvin töissä lounastauolle asti 🙂
2 x ruispala, aamupalajuusto 5%, leikkele, tomaatti ja kurkkua
+ Valion proteiinirahka mustikoilla ja hilloilla (+ omena ja kuppi kahvia)
Täyttävä aamupala aamuaerobisen ja salitreenin välissä! Kyllä rauta nousi kun oli kunnolla tankannut 😉

8 kommenttia

 1. reettah kirjoitti:

  Itse olen myös kaavoihin kangistunut, mutta sellaiseen settiin kuin: rahka/maustamaton jugurtti+maito+mysli+hunaja+pilkottu omena 😀 Joskus korvaan omenan marjoilla tai päärynällä.. Mutta tästä kombosta en vain pääse eroon.. 😀 Joskus myös korvaan rahkan tai jugurtin raejuustolla… Puuro-aamiainen tulee tehtyä silleen extempore ehkä kerran kuussa.. Ja leipää en ole kyllä syönyt piiiiiiiiiiiiiitkiin aikoihin aamuisin. Hedelmät ja porkkanat ja mysli sekä maito kuuluu kyllä jokaiseen aamuun 😀

  • Aino kirjoitti:

   Heh, kuulostaa ihan mun iltapalalta! 😀 Tosin tänään söin kyllä aamupalaksi rahkaa, kun en kerennyt puuroa keittämään. Ja hyvin uppos alas, vaikka pelkäsin että en kestäis sitä tyhjään mahaan syötynä. Laitoin sen sekaan kaurahiutaleita, hamppuproteiinia ja banaanin.. selkeesti kaipas kyllä jotain nestettä, kun oli niin jankkia 😀 Pitää ens kerralla lorauttaa maitoa mukaan!

 2. Heidi kirjoitti:

  Mäkin oon puurotyttö! Puuron päälle tulee raejuustoa ja erilaisia marjoja päivästä riippuen. Viime aikoina olen myös ruvennut laittamaan puuron päälle pellanvansiemenrouhetta, joka auttaa vatsan toimintaa 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo, pellavansiemenrouhe rocks! Mä tosin yleensä sekoitan sitä iltapalajugurtin joukkoon, kun siitä tulee semmonen kiva vähän pähkinäinen maku 🙂

 3. Senja kirjoitti:

  oon ihan samanlainen: jo vuoden päivät on rahkaa ollut pakko aamupalaksi saada! jotenkin kaikella muulla tulee heti nälkä, rahka on ainoa joka pitää kylläiseksi lounaaseen asti 😀 en tiiä onko sitten psykologista vai onko mun maha vaan tämmönen protskusyöppö 😀 puuroa joskus aina kokeilen, ja oon kyllä ihmeissäni ettei se mulle oikein maistu, kun tuntuu että se on ihan kaikkien suosikki (ainakin blogien perusteella) ehkä en vaan osaa valmistaa oikein, kun aina siitä tulee jotenkin laihaa litkua… kivoilta näyttää muuten noi sun pannarit!

  • Aino kirjoitti:

   Se voi kyllä olla ihan psykologistakin nimittäin mustakin tuntuu monesti, että mikään muu kuin puuro ei tee kylläiseksi.. 😀 tosin nyt oon oppinut kuuntelemaan omaa kroppaa ja tajunnut, että muutakin voi syödä aamulla! Rahkaa mäkin nyt aattelin näinä tän viikon kiireaamuina syödä – hyvin on nälkää sekin pitänyt 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Puuro on paras 🙂 Ja hei ei siitä voi tulla liian jankkia, sen voi ohentaa maidolla 😉 Mä laitan puuroon hunajaa ja kanelia. Tänään kokeilin kaurapuuroa maidolla ja pähkinävoilla ja kyllä oli hyvää!

  • Aino kirjoitti:

   Maistappa mun iskän tekemään puuroa miin tiiät että kyllä se voi olla jankkia.. Sitä ei ees maito pelasta, en tiiä miten se onnistuu 😀 ja nam, kuulostaa tosi herkulliselta – pakko testata itekki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.