Hae
Aino Mäkelä

Ihana, ihana vapaa!

 
 
Mulla oli eilen vapaapäivä – täysi vapaa sekä töistä että koulujutuista (tuli tarpeeseen). Kaiken sen raskaan aherruksen keskellä halusin toteuttaa tälläsen ”mun päivä” -hömppäpostauksen vähän tasapainoksi ;D Lisäksi päivä oli muutenkin spesiaali, ei siis mikään mun normaali vapaapäivä, joten sen jakaminen teiän kans tuntui kivalta idealta!
 

Herätyskello herätti 7:00 – iso lasi vettä naamariin ja aamu käyntiin! 10minuutin päästä olinkin jo ovella suuntaamassa ulos ja 7:20 alkoi hiki virrata salilla. Vähän yhdeksän jälkeen treeni oli ohi ja huh mikä olo !! If you look good after workout you didn’t train hard enough…. vai kenen mielestä punasena helottava ja hikeä virtaava naama on se hemaisevin näky? 😀

Sali oli hiljainen ja ensimmäiset puolituntia sain treenailla ihan yksikseni. Alkuun lämmittelin 20minuuttia juoksumatolla ylämäkikävellen, sen jälkeen rääkkäsin keskikroppaa 1h 5min ja loppuun vielä intervallijuoksut 20minuuttia…
ARVOITUS!
Mikä sykemittari vastaa mitäkin treeniosuutta, kuka tietää?! 😀

Keskikroppa sai tänään kunnolla siis kyytiä 🙂 Tein sekä 4×15 sarjoja ja sitten myös muutamat liikkeet hieman pidempinä, 2×50. Jokainen vatsapalikka kyllä varmasti joutu töihin ja toistoja tuli yhteensä yli 600 !!! Lisäksi harjottelin vähän punnerrusta ja tein maksimi lankkuja neljä kappaletta. Poltteli!

Noi intervallit on kyllä jänniä. Tarkoituksena toki oli vetää 20minuuttia, mutta matolle astuessani ajattelin että kyllä se kymmenen riittää.. kahdeksan minuutin kohdalla päätin jatkaa 15minuuttiin asti ja 10minuutin jälkeen olin niin innoissani että vedin sen koko 20minuuttia, hahha 😀 Kyllä hiki virtas!

Salilta Lidlin kautta porukoille, piti hakea kananmunia aamupalaa varten ja samalla tarttui sitten muutakin mukaan, tarjoustuotteita tietty 😀 Kreikkalaista jugurttia (tää on ihan täydellistä!), porsaan ulkofileepihvejä (ahhh mulla on niin ihana resepti mielessä tätä varten..) ja manteli-rusinasekoitus.

Ja se päivän tärkein ateria – aamupala! Treenin jälkeisenä aika tuhti, mutta niinhän sen pitääkin 😉 Valion profeel rahkarae (äiti fiilistelee näitä, mä en), appelsiini sekä 2x täydellinen munaleipä! Vaikka mä usein kehun mun ruuat maasta taivaisiin, niin nyt kannattaa oikeasti uskoa. Näiden takia kannatti käydä naama hiessä siellä kaupassa.

 
Sitten lähdettiin pikkuveljen kanssa vähän roadtripille. Ei olla oltu hirveän läheisiä mun veljen kanssa aiemmin, mutta viimeaikoina ollaan ruettu tutustumaan paremmin ja just tämmöset yhteiset reissut on aivan huippuja 🙂 Naureskeltiin Tuomas Kyrön jutuille, kuunneltiin huonoa musiikkia ja keskusteltiin tulevaisuuden suunnitelmista. Mun pikkuveli on aika huippu tyyppi!

Ja mun oli ihan pakko päästä ABC:lle syömään 😀 Oon niin outo, mutta musta roadtrip on onnistunut vain ja ainoastaan silloin, kun pääsen käsiksi ABC:n noutopöytään. Tänään oli kermaista uunilohta ja kuten huomaatte, paljon salaattia ja kasviksia! Eli suht perusterveellistä ruokaa, voittaa ainakin kebabit ja känkyt 100-0. Runebergin tortun jätin välistä, sillä myöhemmin oli luvassa vielä jotain paaaaaaaljon parempaa.

 
 
Kun vihdoin päästiin perille oli tälläytymisen aika ja mä tietysti olin unohtanut kaikki mun ehostautumisvälineet kotiin 😀 Onneksi jokaisessa taloudessa jossa asuu nainen, on myös läjäpäin kosmetiikka – varsinkin kun kyseessä on mun sisko, nettishoppailun ja kosmetiikan suuri ystävä. Paljon tuli meikkihimotuksia kun pääsi jonkun toisen pussukkaa tutkimaan!

Meillä oli siis mun siskontytön ristiäiset ja aivan ihana juhla oli <3 Kaikki kuvat itse juhlasta on sitten tietty mun vanhempien järkkärillä, joten saatte tyytyä näihin mun vessapuhelinräpsyihin. Mekko on muuten yli kaksi vuotta vanha ja lojunut kaapissa käyttämättömänä melkeen koko sen ajan – ellei oteta huomioon kolmea baarireissua..

 
 
Ja ei juhlia ilman herkkuja! Äitin tekemä voileipäkakku oli tietty suosikkia ja sitä tuli syötyä ihan antaumuksella.. unohtamatta noita makeita kakkuja. Täytekakku oli aivan överimakeaa ja mun makeakiintiö tais täyttyä seuraavaksi vuodeksi 😀 Sen sijaan juustokakku oli syntisen hyvää. Namnam! Täydellinen cheatmeal -päivä. 
 
 
Takaisin kotona olin joskus yhdeksän jälkeen illalla. Yhtään ei kyllä ollut nälkä kaiken herkuttelun jälkeen, mutta mun oli pakko saada tehdä smoothieta <3 Mun ihana sisko nimittäin tarjoutui luopumaan omasta blenderistään (kuulemma tätä on viimeksi käytetty kolme vuotta sitten :D) , kun kerroin omani surkeasta kohtalosta. Sain siis uuden perheenjäsenen ja pääsin vihdoin tyydyttämään jäätävän smoothiehimon!
 
Jugurttia, banaania, mustikoita, kaurahiutaleita, chiasiemeniä, pellavansiemenrouhetta ja vettä. Tais olla päivän paras herkku 🙂 Sitten hyvillä mielin unille ja kello herättämään aamuksi 5:15, ahh sunnuntai ja tuplapalkka…
 
Rentouttavaa sunnuntaita kaikille <3
Mä taidan loppupäiväksi uppoutua tenttikirjan pariin – ollaan siis taas täysin kiinni arjessa 😉

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Eka on ylämäkikävely, toka juoksu (se lukee sykemittarissa) ja kolmas keskikroppa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.