Hae
Aino Mäkelä

VIIKKO 6 : treenipäivis !

MAANANTAI kuntopyörä 30min + salitreeni 1h 34min
TIISTAI salitreeni 1h 25min
KESKIVIIKKO palauttava kävely 1h 34min
TORSTAI hydrobic 45min & vesijuoksu 15min + palauttava kävely 45min
PERJANTAI salitreeni 1h 32min
LAUANTAI salitreeni 1h 43min
SUNNUNTAI salitreeni 1h 23min

Mites teidän viikko sujui, tuliko reippailtua?! 🙂

Mä en vaan osaa lopettaa ton salitreenaamisen fiilistelyä. Viime viikolla tein paljon treenin päätteeksi väsytyssarjoja ja ne kyllä toimii mun kroppaan ja vie ihanasti viimesetkin mehut treenin päätteeksi! Kokoajan tuntuu vaan siltä, että homma menee eteenpäin ja sujuu kerta kerralta paremmin ja paremmin. 

 

Seuraava asia minkä suhteen skarppaat on lepopäivät! Kaksi viikkoa ilman, että olisin pitänyt yhtäkään päivää lepoa. Intoa ja virtaa on vähän liikaa, mutta täytyy opetella. Keskiviikkona kyllä skippasin suunnitellun salitreenin, kun takana oli kaksi yötöntä yötä ja ihan järkyttävä yliaktiivisuus-olo. Tiesin heti, että nyt pitää antaa kropalle lepoa sillä kävin aivan liian ylikierroksilla.. olin kyllä väsynyt, mutta en pystynyt rauhoittumaan.

Onneksi osaan nykyään kuunnella kroppaani ja ymmärrän totella sitä. Vaikka kyllä mä oikeasti vähän mietin aamulla töihin lähtiessä, että pitäiskö se treenikassi sittenkin napata mukaan.. joskus sitä oikeasti on vaan niin ahne, että ei malttais millään jättää yhtä treeniä välistä.. onneksi sitä sitten kuitenkin yleensä tajuaa omien ajatuksiensa hölmöyden 😀

Tuon kropan  kuuntelemisen lisäksi mulla on muutenkin ollut viimeaikoina jotenkin tosi hyvä fiilis mun kropasta. En siis tarkoita ns ulkonäkömielessä vaan nimenomaan juuri sitä miltä se tuntuu – vahvalta, energiseltä, toimivalta.. ei oo sitä voimatonta oloa ollut aikoihin, mikä joskus vaivasi. Johtuu varmaan siitä, että nykyään huolehdin paremmin riittävästä ravinnonsaannista 🙂

Ensi viikosta alkaen siis lupaan, että treenipäivikset sisältää vähintään yhden täydellisen lepopäivän. Sen merkitys on vähintään yhtä tärkeä, kuin ravinnon. Nyt kun oon lukenut tenttiin Ihmisen fysiologia ja anatomia -kirjaa musta tuntuu, että oon oikeasti alkanut tajuamaan kaiken sen tiedon, jota oon aiemmin lukemalla ja kokemuksilla kerännyt tässä elämäntapamuutoksen edetessä, niiden virheiden ja onnistumisien kautta. Kyllähän sitä on tiennyt miten kroppa toimii, mutta nyt sen jotenkin tiedostaa paremmin kun myös tietää että miksi se toimii niin.

7 kommenttia

 1. FaerieS kirjoitti:

  Tuli reippailtua viikonloppuna oikeen tosissaan 😉 Lauantaina salitreeniä jalkojen kanssa ja sunnuntaina 16km juoksulenkki. Tietää tänään kyllä liikkuneensa viikonloppuna. Nyt onkin hyvä sauma käydä tänään salilla yläkropan kimppuun :DJust kirjottelin ylös iltapäivää varten liikkeitä, tuli oikein palo päästä salille 🙂

  • Aino kirjoitti:

   No huh, varmasti tuntuu! Jaksaisinpa itekkin 16km lenkin…ehkä kesällä sitten 😉 Mäkin kävin aamulla laittamassa yläkropan koville ja töiden jälkeen aattelin pitkästä aikaa mennä vesizumbailemaan, jee! Toivottavasti oli hyvä treeni ja hiki virtas! ;D

 2. Senja kirjoitti:

  Oot kyllä ihan super! Mutta muista tosiaan myös levätä välillä;)

  • Aino kirjoitti:

   Pakko tunnustaa että vasta tätä tehdessä tajusin, että lepo uupuu…aamuvuorot töissä ja illat opiskelua, oli vuorokaudet välillä hukassa:D tästedes merkkaan vaikka kalenteriin lepopäivät erikseen, että ei unohu!

  • Aino kirjoitti:

   Niin ja lihakset kyllä onneks sai levätä, kun treenijako oli kohdillaan – pitäs vaan muistaa että se sydänki on lihas:D

 3. essipessi kirjoitti:

  Mitä sä opiskelet? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.