Hae
Aino Mäkelä

Hyvä ruoka, parempi mieli

Nyt jo naurattaa, mutta hetki sitten vielä kiukutti ja paljon 😀 Jouduin paastoamaan 12tuntia ja voi apua.. arvatkaa oliko kivaa olla yövuorossa ihan nälissään ja janoissaan? Muistu kyllä hyvin mieleen, että miks en oo aina nauttinut mun työstä – kun ei oo energiaa niin oikeasti tuntuu, että jalat ei kanna ja seinät kaatuu päälle. Onneksi se on nyt ohi ja toivottavasti saadaan nyt varmistus diagnooseille ja kaikelle muullekkin!

Mua kyllä vähän jännittää oikeasti, että miten tää mun ”hoitoruokavalio” tulee vaikuttamaan muhun. Seuraavat kaks viikkoa saan oikeastaan syödä vaan lihaa ja kasviksia 😀 Maitotuotteissa on laktoosia, viljatuotteissa gluteiinia ja hedelmissä sekä marjoissa sokeria.. woop woop! Ohan onneksi laktoosi-intolerantikoille ja keliaakikoille kaikkia vaihtoehtoistuotteita, joten täytyy tutustua niihin. Hedelmistä ja marjoista luopuminen tuntuu vähän kurjalta, mutta onneksi lääkäri sano että niiden suhteen ei tarvi olla täysin ehdoton. Huh, enköhän mä selviä ja kyllä sitä jaksaa vähän kituutella, kun panoksena on oma hyvinvointi.. 😀

Karppaajat ja muut samantyylistä ruokavaliota noudattavat – otan mielellään vastaan resepti ja ruokavinkkejä! 🙂 Ja ylipäätään fiiliksiä vähähiilarisesta ruokavaliosta.. omat aiemmat kokemukset kun ei oo niin älyttömän positiivisia ollu.

Mä rakastan kookos-ananas makuyhdistelmää yli kaiken ja tänään palkitsin itseni kaikista paastonajan kärsimyksistä smoothiella, jossa nämä herkut yhdistyi. Kookosmaitoa, ananasmehua, pari ananasrengasta, banaani ja avokado + tietty kaikki superfoodit sekaan ja surrrur blenderiin! Ja voi vitsi kuinka hyvää oli. Miks en oo keksiny tätä aikasemmin?! Onneksi sitä tuli niin paljon, että jäi huomisellekkin aamulle herkuteltavaksi 😛

12tunnin paaston jälkeen toki ois voinut syödä jotain vähän enemmänkin ennen treeniä, koska pakko myöntää että salilla oli vähän voimaton olo! Tai sitten se oli vaan henkistä se voimattomuus, sillä painot kyllä nousi samaa tahtia kun ennenkin. Mene ja tiedä, mutta koskaan en enää noin vähillä energiavarastoilla mee salille, se on varma 😀

Treenin jälkeenkin piti vielä herkutella kookoksella. Kerroin jo aiemmin tehneeni kookospuuroa, mutta tälläkertaa tein vielä paaaljon parempaa sellaista! Keitin kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet kookosmaidossa tosi miedolla lämmöllä ja valmiin puuron sekaan nakkasin teelusikallisen kookosöljyä:) SLURPS!

Kookos on niin hyvää. Tykkäättekö tekin? 😀

Tein eilen jopa curry-kookoskanarisottoa.. veikkaan, että kohta saan itelleni aikaan kookosöverit. Nyt mä pakkaanki sitä eväsrasiaan mukaan ja suuntaan kirjastolle! Ihana lukupäivä tiedossa, kun viimeksi on torstaina opiskellut tosissaan – motivaatiota siis löytyy 😉 Oon nyt käynyt läpi sellaista tutkimusta jenkkien vapaa-ajan liikunnasta.. ja pakko myöntää, että oon vähän järkyttynyt. Toivon hartaasti, että tää vallalla oleva fitness-buumi kohentaa meidän suomalaisten liikuntatilastoja, että ei jouduta samoihin tilastolukemiin 😀

12 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Kookosmaitoon puuro.. kuulostaa niiin taivaalliselta!! :’)

 2. Anonymous kirjoitti:

  Ah kookos on aivan ihanaa… Ootko kokeillut Star Nutritionin Whey-80 -jauhetta kookoksen makusena? Jos oot, niin oliko hyvää? 🙂 Itsellä seuraavana listalla, kun nykyinen loppuu.Sit hömppä kysymys. Onko tota kookosmaitoa muussa muodossa kun niissä metallitölkeissä, löytyykö sitä siis ihan ”perus” maitopurkeissa? 😀 Mitä kookosmaitoa ite käytät? Sun blogi on aivan ihana ja innolla aina lueskelen uudet postaukses, vaikutat mahti tyypiltä! 🙂 Ja sun muutos on ollu mieletön, ei voi muuta sanoa ku wau!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos kovasti<3Ja joo oon kokeillu! Ja tykkäsin siitä ihan hirveesti. Säästelin sitä viimeseen asti aina, kun en ois halunnu sen pussin tyhjentyvän ikinä :DToi mitä mä käytän taitaa olla jotain Kara merkkistä.. ihan sellasessa ”kermapurkissa” on, maitopurkin tyylisessä en oo vielä ainakaan ite löytäny 🙂

 3. Senja kirjoitti:

  hih tsemppiä hoitoruokavalioon!kaksi viikkoa menee nopeasti 😉

  • Aino kirjoitti:

   Kiiittikiitti! Jep niin onneksi menee:) Sitten saa lisätä jo maitotuotteita ja sitä viljaakin, huh 😀

 4. Essi kirjoitti:

  Munki pitäis mennä tän masun kans ihan allergiatesteihin. Maitotuotteita oon karsinut tosi rajulla kädellä ja kyllä on huomattavasti olo helpottanut, mutta olis hyvä saada ihan lääkärin diagnoosi.

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllä se kannattaa! Mäkin viivytin ihan liian pitkään testeihin menemistä.. lääkäri sano että noista tulee helposti kroonisia vaivoja jos ei ajoissa hoida :/

 5. Reimari kirjoitti:

  Ainakin itse VHH ruokavaliolla ja kovasti liikkuvana ihmisenä saan riittävästi hiilareita tattarista, quinoasta, pavuista, linsseistä, pähkinöistä ja korkee hiilisemmistä kasviksista mitä ny on mm. porkkanasta. Ny äkkiseltää tulee ekana reseptivinkkinä tattari-quinoapuuro. Itsestä paljo parempaa ku kaurapuuro ja ravintoarvot paljon paremmat. VHHlla kyl menee hyvin helposti miinuskaloreille (vaikka ei uskos ku rasva on pää energialähteenä plaaplaa) eli reippalla kädellä oliivi- ja kookosöljyä, pähkinöitä, laadukkaita pähkinävoita ja normaalirasvasia ei-prosessoituja lihatuotteita. Ja laktoosittomista maitotuotteista ne normaalirasvaset jos ei eläinrasva-kammone oo.:) Ja tuosta miinuskaloreille menemisestä viel se juttu et kauheen vähähiilarisella nälkä saattaa kadota aika hyvi, et saa vähä kattella et syöki sit tarpeeksi ku ei nälkäänsä syö. Mitä ny omaan VHH ruokavaliostani voisin kirjoittaa niin pitkä tekstin etten iha viitsi. Mut sen verra voin valasta et oma ruoka on kyl hyvin puhdasta (ei lisäaineita, prosessoitua lihaa usein jne) ja kasvispainotteista, lihaa syön ehkä kerra viikossa. Rasva pääasiassa maitotuotteista, mut pähkinöitä (mantelivoi kermarahkassa nam…) ja oliiviöljyä suosien kans. Kolme vuotta syöny vähähiilarisesti, kymmenen kiloa läskiä kaikonnu ja näemmä lihaski kasvaa ihan hyvin. Liikunnan lisäännyttyä (siivoon työkseni, juoksen ja riehun painoilla) oon sit lisänny hiilareita lähinnä polttoaineeksi ja lisäkaloreiksi. Ja on se nälkä ihan kiva juttu et saa syötyä tarpeeksi. Vilja ja tärkkelys aiheuttaa oireita mulle, joten ihan syystä olen jättänyt viljat, perunan, riisin ja pastan pois ruokavaliostani. Ja ehkä pidän myös kyseisiä ruokaaineita liian ravintoköyhinä et viitsisin niillä täyttää vatsaani. :PMut kun kerra kysessä väliaikane ruokavalio niin turha sitä eläinrasvaa on pelätä, tärkeintähä on et saa sitä energiaa et jaksaa? Tosin siinä on se riski et rasvaton rahka alkaa maistuu kuivalta ku siihe palaa.;)Mjoo, enköhä lopea enne ku tulee romaani. Saa kysellä jos jotai mielee tulee…:D Aika paljo käytännönkokemusta ja luettua tietoakin tullu kerättyä, vaikka uskon ettei tälläne syömine ihan kaikille sovikkaan.

  • Aino kirjoitti:

   KIIIIITOS paljon Reimari!:) Juuri tuo miinuskaloreille meneminen mua tässä pelottaa – tässähän on nyt tää ekat kaks viikkoa just vielä sitä, että ei saa niitä maitotuotteitakaan syödä niin tuntuu tosi tosi tiukalta. Mä oon tota tattari-kvinoapuuroa joskus itsekkin tehnyt (ja täälläkin reseptiä siitä jakanut, hihhi:D) ja se on kyllä älyttömän hyvää! Nyt tää alkuviikko on tehnyt vähän tiukkaa, kun en oo kerenny vielä kunnolla perehtyä uuteen ruokavalioon, mutta nyt oon jo vähän jopa innoissani tästä vaihtelusta:) Tosin juuri sitä lisäenergiaa kaipaisin hiilareista, mutta terveys ensin, joten vähennetään sitä energiantarvetta vähän liikunnan rajoittamisella. Lisäksi tuntuu vähän hassulta, kun mun normaali ruokavalio on tosi vähärasvanen ja nyt sitten pitäis saaha siitä huomattavasti enemmän energiaa… nooh, huomenna Punnitse&säästä -kauppaan shoppailemaan ;)Kiitos vielä Reimari, tää avasi mun silmiä tälle ruokavaliolle! Oon itse tosiaan aiemmin VHH-ruokavaliota toteuttanut vähän väärin keinoin, sun tyylis kuulostaa tosi hyvältä 🙂

 6. Reimari kirjoitti:

  Hahaha se sit taisit olla just sä joka se resepti jako, millää pysy mukana ku luen liikaa treeni ja ruokablogeja. :D:D Kiitti siis reseptistä.

  • Aino kirjoitti:

   Aijaa, vähän siistiä! 😀 Kiva että oot tykänny, ole hyvä vaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.