Hae
Aino Mäkelä

Hyvää, halpaa ja helppoa – kasvissosekeitot!

Heippa!

Kasvissosekeitot on yks sellanen terveellinen ruoka, jonka saa tehtyä erittäin helposti ja pienillä kustannuksilla – eikä sen tekemisessä varmastikkaan epäonnistu kukaan! Ja mikä parasta – keiton suhteen ei tarvitse noudattaa mitään tiukkaa reseptiä vaan makuja voi yhdistellä ihan oman maun mukaan tai tehdä niistä aineksista mitä kaapista sattuu löytymään. Kasvissosekeitot onkin hyvä keino käyttää jääkaapin ”jämäainekset” hyväksi.

Itse usein käytän porkkanaa, bataattia, perunaa, punajuuria, paprikaa, tomaattia, kukkakaalta, pinaattia, selleriä, sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, linssejä, papuja… mitä ikinä keksinkään! Oikeasti oon vähän sitä mieltä, että sinne kattilaan voi heittää melkeenpä mitä vaan 😉 Makua on helppo saada lisää erilaisista yrteistä, mausteista tai vaikkapa hedelmistä – mä monesti käytän limen- tai sitruunanmehua keiton piristyksenä.

Onko teillä jotain suosikki kasvissosekeitto-komboa? 🙂 Nakatkaa kommenttiboksiin vinkkejä, niin pääsen vähän kokeilemaan uusia makuja!

Itsessään kasvissosekeitothan on tosi keveitä, joten tykkään lisätä niihin sitten vähän proteiinia joko valmistusvaiheessa (esim. linssit ja pavut) tai sitten nakata valmiin keiton joukkoon vaikkapa raejuustoa tai katkarapuja. Siemenet on yksi herkku, jotka koristaa mun jokaista keittoannosta – pitäähän sitä vähän jotain pureskeltavaakin olla 😛

Punajuurikeittoa siemenillä <3

Punajuurikeittoa siemenillä <3

Aiemmin postailemani punajuurikeiton reseptin perään kyseltiin, joten täältä pesee:

PUNAJUURIKEITTO
500g punajuuria
500g kukkakaalta
oliiviöljyä
raastettua inkivääriä
punasipuli
2dl linssejä
2dl kookosmaitoa
piparkakkumaustetta
juustokuminaa

”Kuori ja kuutioi punajuuret sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljyä kattilan pohjalla ja kuullota siinä hetki raastettua inkiväärtä sekä punasipulia. Lisää vesi, kukkakaalit, punajuuret sekä liotetut linssit – vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyy. Keittele niin kauan, että punajuuret on pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja sekoita. Laita kattila takaisin liedelle, lisää mausteet ja kiehauta vielä kerran.”

BON APPETIT 🙂 Hyvää on, toivottavasti maistuu sullekkin!

**

Niin ja mä muuten vihdoin päivitin mun blogin tiedot Blogloviniin, joten nyt senkin kautta seuraamisen pitäis taas onnistua entiseen tapaan! Näistä namiskoita klikkailemalla siis seuraaminen Blogilistan ja Bloglovinin kautta onnistuu:Follow on Bloglovin

10 kommenttia

 1. Senja kirjoitti:

  mä rakastan punajuurta!
  ja sosekeittoja.
  eli tätä on kokeiltava 😉
  kaikki aina ihmettelee, kun tykkään borssista 😀 punajuuri on niiin hyvää:)

  • Aino kirjoitti:

   Punajuuri on ihan parasta! Lapsena söin mummolassa aina mummon punajuuripurnukat tyhjäksi..namiii<3 Ja se sopii kookoksen kans tosi hyvin yhteen!

 2. Sita kirjoitti:

  Oi punajuuri on niin hyvää varsinki vuohenjuuston kans!

 3. Laura kirjoitti:

  Pakko nyt kommentoida, kun yllätyin ihan itsekin äsken, miten herkullista voi niinkin yksinkertainen kombo kuin peruna + pinaatti olla sosekeittona! Sekaan keitetty kananmuna ja namnam <3 Maistuu ihan pinaattikeitolta, mutta sopii täysin myös tällaiselle maitovammaiselle.

  • Aino kirjoitti:

   Oi nam mikä ihana idea! Mä oon tehny kukkakaalista ja pinaatista pinaattikeittoa, mutta peruna jauhosempana toimii varmati paremmin. KIITOS vinkistä:)

 4. Sohvi kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! Sosekeittoja tulee tehtyä kyllä ihan liian harvoin, ja silloinkin se on aina samalla reseptillä väännetty. Mutta siis huomioni kiinnittyi lautasen reunalla oleviin muffinseihin ja sämpylän näköisiin juttuihin, mitähän ne mahtaa olla?

  • Aino kirjoitti:

   Jep, itse kans ennen aina tein perus porkkana-linssi-paprikakeittoa, heh 😀 Nuo muffinssit on sellasia ”bataattikuppeja” (resepti: http://www.rippedrecipes.com/recipe/sweet-potato-cup-mini-quiche-479.html – aivan sairaan hyviä!) ja noi sämpylän näköset on mun oma hieno kehitelmä, ”kesäkurpitsahöttöset” joihin tuli yks raastettu (ja valutettu) kesäkurpitsa, purkki kikherneitä soseutettuna, valkosipulia ja kananmuna – paistoin niitä uunissa 200asteessa vajaa puol tuntia:)

 5. ilona kirjoitti:

  Onks sulla vanhoissa arkistoissa jotain simppeliä pinaattikeiton ohjetta keittiötunarille 😀
  Blogis on tosi kiva piristys fitfashionin blogien joukossa, jotenkin alkaa tulemaan välillä yli tää fitnesshypetys mutta sulla on kivan terve ja omanlainen suhtautuminen tähän koko touhuun. Kiitos siitä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Voi kuule, just tänään tein ihan törkeeeeen hyvää pinaattikeittoa! Postailen reseptiä huomenna:) Kiitos ihanasta kommentista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.