Hae
Aino Mäkelä

Kurinpalautusta

Hiiohoi!

Täällä mä taas oon – suunnitelmat vähän muuttui, joten oon oo nyt pari päivää kotikulmilla ennen kuin jatkan matkaa pohjoiseen rentoutumaan. Reissussa oli kyllä ihanaa, mutta kyllä koti vaan aina on koti ja kyllähän se oli monen sohvalla nukutun yön jälkeen ihana rojahtaa omaan sänkyyn. 

Mä oon vähän sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppinen ihminen ja se pätee ihan kaikkeen, myös lomailuun. Oli mulla kyllä reissussa mukana treenikamat ja tulikin tehtyä tuttavuutta muutamiin lenkkipolkuihin niin Helsingissä kuin Turussakin, mutta ruokapuolen suhteen olin ihan täysin lomalla 😉 Ja nythän sen kyllä tuntee – olo on aika inhottava, kun oon tunkenut kroppani täyteen hiivaa, sokeria ja kaikkea muuta, mistä se ei tykkää. Mutta olihan se mässäily ja herkuttelu ihanaa niin kauan kun sitä kesti <3 Nyt pitää antaa taas vähän vatsalle lepoa ja helliä sitä ruualla, josta se nauttii.

Lomapöhöt liikkeelle HIITillä, huh mikä fiilis!

Lomapöhöt liikkeelle HIITillä, huh mikä fiilis!

 

Ja lisää buustia rasvanpolttoon, ihan vaan mielenkiinnosta ;) Saa nähdä toimiiko!

Ja lisää buustia rasvanpolttoon, ihan vaan mielenkiinnosta 😉 Saa nähdä toimiiko!

Tänään onkin ollu sitten melkoinen arkeen paluu ja kroppaa on herätelty takaisin vähän normaalimpaan päivärytmiin. Se onkin vähän sekaisin enkä mä oikein osaa nyt kuunnella sitä – oon vähän pöhnässä enkä tunne edes nälkää. Normaalisti treenin jälkeen oon ihan poikki ja nälkäinen kun pieni porsas, mutta eiiih… treeni ei väsytä ja jos mulla ei ois säännölliset ateriarytmit niin unohtaisin varmaan myös syödäkkin (lomalla kun ei hirveesti tullut mitään ruoka-aikoja noudatettuja :D). 

Ja yks ikävä uus kaveri mulla nykyään on, nimittäin makeanhimo. Onneksi mulla on kiitettävä itsekuri, koska ilman sitä olisin ihan pulassa.. Pitkään aikaan mulla ei oo ollut mitään himoja herkutteluun, mutta arvatkaa vaan tekeekö nykyään joka päivä mieli karkkihyllylle, kun on herkutteluun taas itsensä totuttanut. 

Miten te hillitsette makeanhimoanne? Mä oon nimittäin vähän hukassa sillä en oo tästä hirveesti aiemmin kärsinyt 😀 Jos nyt ensiksi alottais vähentämällä ja lupaan yritä hillitä itseäni niin, että lauantaina ois sitten vasta taas herkkupäivä. Lupaan yrittää parhaani 😀

Back on track ;)

Back on track 😉

Se on kyllä jännä että treenaaminen ei tuota mitään vaikeuksia, mutta mites tuo ruokapuoli sitten..Mieli halajaa kaikkea rasvaista ja makeaa, sillä siihen se on tottunut vähän liiankin hyvin viimeaikoina – tää herkuttelu ja mässäily on tainnut jäädä päälle pääsykokeiden päättymisen jälkeen, joten nyt ois ehkä aika jonkinlaiselle ryhtiliikkeelle 😉

Tänään lounasajan buffetpöydät vaihtui itsetehtyyn älyttömän hyvään terveyspitsaan ja jälkkäriksi nautin proteiini puddingia, jota sain kaverilta viime viikolla kotiin testattavaksi. Pudding toimi muuten aivan älyttömän hyvänä makeanhimon karkottajana! Oon aina pitäny näitä vanukkaita vähän turhakkeina, mutta nyt makeanhimon kourissa kyllä ymmärrän miksi niistä on tullu niin suosittuja 😉 

Tonnikalaa, oliiveja, punasipulia ja jalopenoja<3

Tonnikalaa, oliiveja, punasipulia ja jalopenoja<3

Terveyspitsa valmistui seuraavasti – sekoitin kaksi kananmunaa, purkin maitorahkaa, desin kaurahiutaleita ja puoli desiä leseseosta kulhossa keskenään ja maustoin chilillä sekä suolalla. Ensin 10minuutiksi 200asteiseen uuniin paistumaan, jonka jälkeen laitoin täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 15minuutin ajaksi. NAM!

Mä yleensä tykkään tälläsistä pitsapohjista enemmän, sillä ne on ohuempia eikä vie samallailla makua täytteiltä mitä normaaleissa pitsoissa, hih. Onneksi terveellisestä ruuasta on älyttömän helppo tehdä superhyvää niin tää arkeen palaaminen ei oo ihan toivoton operaatio 😉 Se ois vaan niin helppo jättää loma päälle ja suunnata lähinpään kiinalaiseen hakemaan takeawaytä…hih.

Tänään saatiin rantsutreeneissä kaatosade niskaan... :D

Ja tänään saatiin rantsutreeneissä kaatosade niskaan… 😀

Jos teillä on postaustoiveita niin laittakaahan tulemaan! Maanantaina kun arki taas kunnolla koittaa on mulla vihdoin aikaa toteuttaa niitä 🙂 Tuntuu vähän siltä että viimeaikoina tää tietokoneen avaaminen on ollut aivan liian työläs prosessi, mutta siihen tulee muutos. Nyt mä kuitenkin taas lasken tän näytön alas ja alan nauttimaan ihanasta kesäillasta – adios!<3

10 kommenttia

 1. beautifulsmile kirjoitti:

  Joo mullekkin saa milellään kertoa miten tosta herkuttelusta (ja etenkin sokerihimosta) pääsis eroon. Juhannuksen jälkeen on iskenyt kauhea sokerihimo ja voisin vetää esim irtsareita 300g joka päivä, no problem 😀 En ymmärrä et sitten kun on ollu vaikka kuukaden ilman niin ei mitään ongelmaa mut heti jos menee vaikkapa yks viikonloppu vähän huonosti syömisten suhteen niin aijai mikä sokerihirmu tuleekaan esille. Itse mietin että pitäisin kahden viikon totaalikiellon kaikista herkuista ja ylinmääräisistä sokereista, että päästäisiin ns. kuiville…pakko tehä nopeasti jotain ettei tää vaan ainakaan käy pahemmaks 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihanaa, kohtalotoveri! 😀 Kuulostat ihan multa – helposti pystyn olemaan ilman, mutta jos se selkäranka katkeaa niin se on menoa se… pitäis opetella kohtuus herkuttelussakin – miten se onkaan niin vaikeaa? Oon onnistunut siinä kaikkien muidenkin paheideni kanssa, niin miksi sitä suklaata ja jäätelöä on niin vaikea vastustaa.. ää ! 😀

   TSEMPPIÄ! 😀 Kyllä me pystytään tähän 😉

 2. PikkuMy kirjoitti:

  Mä en ole uskaltanut edes sortua karkkipussille kun pelkään just tuota niin tuttuajuttua..
  No mutta zinkki auttaa makeanhimoon ja aloe vera juoma. MUTTA ei se niillä kurissa pysy jos sinne kroppaan sitä sokeria lappaa 😀
  Tuo itsekuri taitaa olla se paras keino, suomalaisella sisulla vaan stoppi päälle 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo, mullakin kesti kauan ennenkuin luotin itseeni niin paljon että antauduin karkkihyllyn valtaan. Ja kyllä mä jonku puolivuotta osasinkin herkutella kohtuudella, mutta nyt tää kesä… tää on paha ;D Oon juonut paljon teetä ja syönyt paaaaljon normiruokaa, se on toiminu ainakin tälläkertaa! Riisikakut maapähkinävoilla on mun hätävara, jos meinaan sortua lähikauppaan herkkuostoksille 😀

 3. siiri kirjoitti:

  hihi eikä toi on niin paha, kun se herkkuhimo jää päälle ! ite oon yleensä vetänyt semmoset överit, että ei oo tehny viikkoihin mieli…mutta….juhannuksena sain 3 päivää mättää, ja jostain kumman syystä ei tullut pohjaa vastaan niinku yleensä 😮 ja koko juhannuksen jälkeisen viikon himosin kaikkea. en voinut edes mennä cittariin tms isoon kauppaan, ne on meinaan oikeen dieettihelvettejä ! uutuuksia, tarjouksia joka puolella ! yritä siinä sitten verrata kalkkunaleikkeen kilohintoja, ja valita niitä kivoimman näköisiä banskuja 😀 heheh.

  oih pizza näyttää ssssuper hyvältä ! etenkin oliiveja rupes nyt tekee mieli, kun ne tossa on ! nams !

  • Aino kirjoitti:

   Mähän tein tota samaa – totaaliset överit, niin malttoi olla pitkäänkin ilman 😀 Mutta nyt. Huh. Ensin herkuteltiin pääsykokeiden päättymisen kunniaksi, sitten olikin juhannus jonka jälkeen alkoi loma.. 😉 Onneks mä en oo kaupan kassalla töissä ja mun vakkarikaupassa karkkihyllyn voi kiertää kaukaa. Nyt alkaa nimittäin jo onneksi helpottamaan 😀

   Ja tuo oli superhyvää! Oliivit on ihania.

 4. Senja kirjoitti:

  hihi varmasti aika normaalia että kesän tullessa tulee helposti semmonen rento lomavaihe päälle ja tekee mieli vähän höllätä. talvella on jotenkin ”helpompi” noudattaa niitä omia treeni/ruokajuttujaan kun ei esim. ole niin paljon lomia ja sosiaalisia tapahtumia tiedossa. mutta niin kuin sanoit, kroppa kyllä sanoo jos on liikaa herkuteltu ja sitten sitä haluaakin palata takaisin treeneihin ja omiin ruokatottumuksiin, eli ehkä se hölläily on vaan ihan hyvästä, niin muistaa sitten millaista se herkuttelukin on 😀

  mulla ei oo apua sulle tohon herkkuhimoon, koska tosiaan ite syön ihan liikaa herkkuja 😀 oon vuosien saatossa monien kieltäytymisten/lakkojen/karkkiahdistusten jälkeen tullut siihen tulokseen, että perkele mähän herkuttelen millon haluan oli se sitten miten ”paha” juttu tahansa 😀 karkkipussi pari kertaa viikossa, aina silloin kun oikeesti tekee mieli, on siis mun juttu. ja sitten normiruokailut ja liikunnat kohillaan niin toimii itellä 🙂 mutta kai se niin on, että jos haluaa kokonaan herkkuhimoista eroon niin ainoa tie on vaan olla taas ilman niin jossain vaiheessa ei tee enää mieli, eikö se jotenkin niin mennyt? 😀 ja sulla nyt on takataskussa vaikka mitä ihania reseptejä niin varmana keksit kaikkia ihania raikkaita herkunkorvikkeita :p ja esim. toi vanukas kuullostaa hyvältä!

  tsemppiä !:)

  • Aino kirjoitti:

   JEP! Just sillai mulla on tainnut käydä 😀 Ja en todellakaan kadu yhtään herkkusuupalaa mitä oon nauttinut, mutta tällähetkellä fiilis on sellainen että hetki ilman tekee hyvää. Alkaa kroppakin toimimaan taas normaalisti 🙂

   Ja tuo on kyllä hyvä jos tuohon pystyy – mun pitäis vielä opetella vähän kohtuutta ton herkuttelun suhteen niin pystyisin itsekkin samaan. Mä kun oon puolen vuoden välein syönyt karkkia – aina hakenut makuunista kilon säkin ja vetänyt sen kerralla. Se on toiminut mulle, mutta nyt kun oon joka päivä ostanut vähän jotain niin alkaa lähteä lapasesta ellen tee jotain ryhtiliikettä.

   Hihhi kiitos tsempistä, kyllä tää tästä! 😀

 5. Salla kirjoitti:

  Kyllä se munkin mielestä on, kaikessa karuudessaan, niin että herkkuhimoista pääsee yli vaan päättäväisyydellä. Tekee itselleen selväksi, että nyt tuli loppu, puree hampaat yhteen ja taistelee eteenpäin kunnes helpottaa.

  • Aino kirjoitti:

   Jep! Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.. 😀 Ja nyt kun eilisistä herkkuhimoista selvisin ilman herkkuja niin tänään ei oo ees enää tehnyt yhtään niin paljoa mieli. Voi olla, että lauantainakin jää herkut kauppaan. Suomalaisella sisulla tästäkin selviää! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.