Hae
Aino Mäkelä

Reipas startti lokakuulle!

Ensimmäinen juoksulenkki aikoihin. Heräsin aamulla reippaana ja vedin lenkkarit jalkaan sekä pipon päähän. Syksy on mun mielestä just parasta aikaa lenkkeilyyn vielä kun loska ei oo peittänyt maata. On ihanan raikasta ja mun mielestä syksyisin luonto on älyttömän kaunis, sillä on muhun jotenkin rauhoittava vaikutus.

Ja aamut.. onko parempaa tapaa aloittaa päivä, kuin aamulenkillä? Saa rauhassa juoksennella, ei tarvi odotella liikennevaloissa eikä liikenteen melu vielä häiritse. Kotiovella sydän lyö kovaa ja veri virtaa pitkin kroppaa – siinä sitä tuntee olevansa elossa, täysissä sielun ja ruumiin voimissa 😀

Aika kaunista, vai mitä? <3

Aika kaunista, vai mitä? <3

Juoksin kuukausi sitten Midnight Runin, mutta sen jälkeen oon pysynyt visusti poissa lenkkipoluilta. Jo silloin mun pohje kipeili, mutta sisulla vedin täyden kympin maaliin saakka vaikka viiltävä kipu pohkeessa vei osan juoksemisen ilosta. Sen jälkeen sitten paranneltiinkin jalkaa levolla, uimisella ja kevyillä kävelyillä ja nyt vihdoin, kuukauden jälkeen, jalka on taas juoksukunnossa. Kyllä ihminen voi olla pienestä iloinen!

Aamulenkki oli tänään siis poikkeuksellisen mieluinen, mutta myös poikkeuksellisen kevyt. Tuntuu että olisi taas juoksemisen suhteen ihan lähtökuopissa. Tuntui jotenkin hassulta, kun ei päässytkään yhtä nopeaa kuin ennen. Vielä hassummalta tuntui, kun lenkin jälkeen olikin normaalia uupuneempi. Se juoksemisen riemu ei onneksi ollut kuitenkaan kadonnut minnekkään ja vaikka aamuinen lenkki olikin normaalia tuskasempi, mieli janoais jo uudestaan juoksemaan 😉 Mutta nyt pitää olla maltillinen – vähän kerralla ja kevyitä lenkkejä, ehkä sillä se juoksukunto saadaan nousemaan pikkuhiljaa ennalleen. 

Silmissä mulla siintää jo ensi kevään puolimaraton, joka mulla on tavoitteena juosta. Midnight Runista jäi älytön palo juosta lisää ja olla entistä nopeampi, rikkoa ennätyksiä ja ylittää itsensä. Nyt syksyllä lenkkeily vielä luonnistuu, mutta mitenköhän käy kun pakkanen iskee ja lumi peittää maan…? 

Sitä ei onneksi tarvi miettiä vielä hetkeen. Nautitaan nyt näistä syksyisistä päivistä vielä kun niitä riittää 😀 <3 

NOTE TO SELF: Ja ens kerralla ollaan fiksumpia eikä lähdetä juoksemaan jalkapäivän jälkeisenä aamuna… oli eilen meinaan semmonen rääkki, että tänään portaidenkin nouseminen on tehnyt vähän tiukkaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.