Hae
Aino Mäkelä

Salin eka? + arvonta!

Huomenta murut! Toivottavasti ootte nukkunu hyvin ja nauttineet siitä ylimääräisestä tunnista unta, mitä talviaikaan siirtyminen meille lahjoittaa <3 Rankan viikon jälkeen se extra-tunti tuli ainakin mulle erittäin tarpeeseen 😉

Mähän oon aamutreenaaja, ihan täysin. Tykkään herätä aikaisin ja käydä hakemassa salilta virtaa päivän tohinoihin – ilman sitä aamun endorfiiniryöppyä mulla usein menee puolet aamupäivästä ihan hukkaan, kun oon vielä puoliksi unessa 😀 Ja mikä parasta, aamutreenien ansiosta sitten iltasin voikin hyvillä mielin pitkän päivän jälkeen ottaa kylkiasennon ja laittaa leffan pyörimään. Ahhhh, luksusta!

Aamuisin oon myös yleensä energisimmilläni ja keskittymiskyky on paljon parempi entä pitkän päivän jälkeen treenatessa – koen siis, että aamulla treenatessani saan itsestäni paljon enemmän irti! Onko siellä muita aamutreenaamiseen hurahtaneita? 😉 Tiedän että en ole ainut – vaikka oonkin usein salin eka niin harvoin mä siellä kuitenkaan yksin heilun, hahha!Useissa ihmisissä mun aamuenergisyys aiheuttaa kummastusta – ”Miten sä jaksat herätä?”? Salaisuus piilee tappavan tasaisessa arkirytmissä ja rutiineissa 😀 Kun joka aamu herää samoihin aikoihin niin siitä muodostuu tapa, kroppa tottuu siihen eikä herätyskelloakaan enää tarvita vaan silmät rupeaa aukeilemaan jo ennen kuutta ihan itsestään. Usein siis jo ennen sitä herätyskellon soittoa. Päikkäreitä en nuku, koska päivisin ei väsytä ja iltaisin väsy iskeekin sitten yleensä aina samoihin aikoihin 😀

Jos muuten penkkipunnerrusta haluaa vähän varioida niin kannattaa kokeilla niin, että ylhäällä kääntää painot vasaraotteeseen ja vetää kädet kylkiä pitkin alas alkuasentoon, jossa kääntää painot taas ja työntää normaalisti ylös. Ei kuulosta ihmeelliseltä, mutta ei sitä suuria hifistelyjä tarvikkaan jotta saa kivan poltteen aikaan 😉 Keep it simple!Meidän salilla ei oo leuanvetohissiä, joten kehittelin itselleni sellaisen – ei tarvita kuin kuminauha ja tanko! Kuminauhan paksuutta vaihdellen saa avustuksen määrää säädeltyä eli jos tuntuu liian helpolta niin kapeampaa kuminauhaa kehiin 😉 Loistava tapa harjoitella leuanvetoja. Mulla on tavoitteena tuplata oma maksimi kevääseen mennessä! Ei oo onneksi älytön homma 😀

Leuanvetoa muutenkin jos haluaa treenata niin kannattaa kiinnittää huomiota kyynärvarren ja ranteen lihaksiin sillä usein voima loppuu sieltä ensin – voit vaikka kokeilla maksimi leuanvetosuorituksen jälkeen tehdä taljassa pull-downeja, varmasti menee ainakin muutama vielä? 😉 Ja vipareita eteen levypainolla – yleensä teen näitä selkä seinää vasten, jotta se ei aktivoituis liikaa helpottaen olkapäiden töitä 😉 Muuten aivan loistava liike ja omana lempparina on pienet pumppaukset ylhäällä tehtynä – painojen kanssa ei kannata ahnehtia, vaan keskittyä ennemmin tekniikkaan – on niiin ihanan tehokas liike, että väsymys on taattu. Pieni on kaunista 😉

Ainut huono puoli aamutreenaamisessa on, että koulussa ei sitten aina meinaa kynä pysyä kädessä kun saa väsytettyä itsensä niin piippuun.. ;D Ja kyllä skumppalasienkin täyttäminen tuntui torstaina hyvin tuskalliselta, kun aamulla olin just käynyt tän selkä-hartia-olkapää -jumpan vetämässä aamusta. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, yea right… 😀

Mutta asiasta kukkaruukkuun! Muistatteko, kun kerroin saaneeni Lux-Caselta uudet ihanat kuulokkeet? Nyt teilläkin on mahdollisuus saada samanlaiset omaksenne – tai itseasiassa mitä tahansa Lux-Casen valikoimasta!

Mä nimittäin arvon kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken 20€ lahjakortin Lux-Casen nettikauppaan 😀 Eli pelkkä sähköpostiosoitteella varustettu kommentti riittää ja arvonta-aikaa on ensi viikon torstaihin asti eli 31.10.2013 🙂 Good luck kaikille!

Lux-Case Facebookissa ja Google+:ssa.

Ja vielä extrana haluan näin sunnuntain kunniaksi vinkata, että mun yhteistyökumppani Zalandolla on vielä tänään käynnissä huippu alennukset, jotka kannattaa käydä hyödyntämässä! Mä ainakin löysin sieltä aika paljon ihania treenivaatteita ja tässä nyt pohdin, että mihin kaapinmutkaan mä saisin niitä tänne kotiin vielä ahdattua… hih 😀

Mutta pidemmittä puheitta! Kivaa sunnuntaita kaikille<3

72 kommenttia

 1. zinzin kirjoitti:

  Halusin yksinkertasesti kiittää ihanan inspiroivasta blogista! Jatka samaan malliin! Ja intoa aamutreeneihin! 😉

 2. jenny kirjoitti:

  Mukana ollaan!
  jennynkk@gmail.com

 3. oona kirjoitti:

  Mukana arvonnassa, ihanat nuo kuulokkeet 🙂

 4. mOm kirjoitti:

  Mä niin tarvisin ne kuulokkeet, kyllähän sä tiiät 😉 (stellis1904@gmail.com)
  Mut siis asiaan, mä en voi käsittää. Sun pitäs alkaa mun etä-PTksi, ekana tekisit mulle unirytmin. Taas piti puolelleöin valnoa takan hiipumista . Ja sitte väsyttää, oli tunti ylimäärästä eli ei. Huoh. En tajua miten pääsen tammikuussa ylös että kerkeän kasiksi töihin! :O

 5. Bea kirjoitti:

  Mäkin olen aamutreenaaja! Nyt on onneksi tulossa vähän löysempi jakso yliopistolla niin ehtii käydä puntilla ennen luentoja. Ja ihan mahtava arvonta, mukana ollaan!

 6. rita kirjoitti:

  Aamutreenaaja! Minä! 😀 Helposti jaksaa ne 8h koulupäivät ja työt päälle kun treenaa aamulla ennen koulua. Ja illalla nukuttaa kympiltä 😉 Tätä kovasti myös mun kaveripiirissä ihmetellään (oonhan parhaassa biletysiässä – mut pidän valinnastani 😛

 7. nakki kirjoitti:

  i’m in!

 8. johanna virkkunen kirjoitti:

  mä käyn kans tosi usein aamusalila! siitä saa kivasti energiaa loppupäivään 🙂

 9. Tiia Harjunpää kirjoitti:

  tiia.harjunpaa@hotmail.com
  vois itekki kokeilla tota aamulla salille menemistä 🙂 vois toimiakki ! 🙂

 10. JN kirjoitti:

  Jes, mukana arvonnassa! 🙂

 11. Nella kirjoitti:

  Mukana ollaan, onpa kiva arvonta!!!:)

 12. Pia Harjuhahto kirjoitti:

  Mahtava,a että sinäkin hurahdit liikuntaan, niin myös täälläkin 🙂
  Tavoitteet kovenee vuosi vuodelta ja ens kesäksi bikinikuntoon olis päästävä! Tällä kertaa en aijo epäonnistua ja siksi olenkin hommannut PT:n avukseni.
  Joten salilla sitä sitten tulee käytyä ahkerasti, muun liikunnan lisäksi…
  Kiva, inspiroiva ja positiivinen blogi, jota mukava seurata! Ihan huippua kun laitat kuviakin!
  Tsemppiä treeneihin!

 13. katatsu kirjoitti:

  Mä kans tykkään treenata aamuisin 🙂 Yhtenä syynä on se, että silloin salilla on aika hiljaista ja saa rauhassa treeninsä tehdä ilman odotteluja.

  • Anu kirjoitti:

   Sama ^^. Pari mummoa välillä vaihtamassa kuulumisia,muuten on oma yksityissali 😉

 14. AnneH kirjoitti:

  Mä olen kovin huono heräämään aamuisin. Olen joskus miettinyt että pitäisikö kokeilla liikuntaa aamulla, mutta ei ole vielä jaksanut 🙂 Sängyn kutsu on armoton.

 15. Jaanaba kirjoitti:

  Onpas sulla hieno treenitoppi. =)

 16. Nyna kirjoitti:

  mukana!

 17. orchid kirjoitti:

  Pitää testata tota penkkipunnerrusvinkkiä, kiitos! 😉

  ja oon kyllä kade tosta aamuvirkkumeiningistä… ehkä mäkin vielä joskus 🙂

 18. noora kirjoitti:

  mukana arvonnassa :p
  pieniihme@hotmail.fi

 19. siiri kirjoitti:

  siis mä oon kanssa nykyään aamutreenaaja !! ennen olin henkeen & vereen iltajumppailija, mutta nykyään tykkään eka syödä rauhassa aamupuuron ja lähtee sen antamalla energialla nostelemaan rautaa 😉 ja siis vaikka rakastan treenaamista, niin jotenkin on silti kiva että se päivän treeni on ikään kuin ”alta pois” jo aamusta niin sitten jos illasta tulee yllättäviä menoja niin voi mennä 🙂 tai vaihtoehtosesti pääsee ajoissa nukkumaan, ja rauhottumaan 🙂

  ps.makeeeee toppi !!<3

 20. mondee kirjoitti:

  Heippa, eksyin ihan sattumalta tänne sun blogiin. Ja voi itkut, miksen oo löytänyt sua aikasemmin!! Tässä on vierähtänyt reilut pari tuntia sun blogia lukiessa, vaikka tarkoitus oli kouluhommia vääntää. 😀 En vaan voinut jättää lukematta näitä mahtavia postauksia. Ihailen suunnattomasti sua ja sun elämänasennetta. Sain tästä hurjasti motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämään. Ooot kyllä mahti mimmi, ei voi muuta sanoa!! !! jään ehottomasti seuraamaan blogiasi! 🙂

 21. anna kirjoitti:

  Täällä yksi aamutreenaaja! Eilisaamu oli jo melkein ennätys (Instagramista varmaan bongailitkin ;)), mutta yleensä normiaika treeneille on kahdeksan-yhdeksän maissa. Eihän nuo siis ihan aamuaamutreenejä ole, mutta kuitenkin! Illalla ei meinaa lähtee ei sitten millään 🙂

 22. Essi kirjoitti:

  Mukana:)

 23. Juha-Matti Poropudas kirjoitti:

  Huippu blogi sulla! Tsemiä treeneihin! 🙂

 24. ihanaperhonen kirjoitti:

  Mukana ollaan, toivottavasti jonakin päivänä voin tehdä noita aamutreenejä
  ihanaperhonen@gmail.com

 25. Maiju kirjoitti:

  Täällä myös yksi aamutreenaaja. Nousen ma, ke ja pe aamuisin klo 4.35, jotta ehdin ennen töihin menoa klo 6.30 salin oven taakse. 😉

 26. ihanaperhonen kirjoitti:

  osallistun
  aamutreenauksia odotellessa.
  ihanaperhonen@gmail.com

 27. Senja kirjoitti:

  aamujuoksija ilmottautuu! 😀 aamuisin tosiaan sitä energiaa on roimasti enemmän kun iltaisin..

 28. Veeruli kirjoitti:

  Hiukan hieno toi keltanen paita! 🙂 mistä se on hankittu? Ja näytät muuten tosi hyvältä, ruskeet hiukset sopii sulle 🙂

 29. Titu kirjoitti:

  Ekaa kertaa kommentoin arvonnan innostamana 😀 Jonkun aikaa olen jo blogiasi seurannut, kun selailin fitfashionin blogit läpi hakiessani uutta luettavaa 🙂

 30. Alexandra kirjoitti:

  nugget_f@hotmail.com

  jos vaik onnistais.. :–D

 31. saya kirjoitti:

  Mukana kivassa arvonnassa 🙂

 32. Annastiina kirjoitti:

  Ihanat kuulokkeet! Terkuin täydellisesti tähtiin hurahtanut
  justiina_94@hotmail.com

 33. maisa kirjoitti:

  mukana.

 34. pex kirjoitti:

  osallistun arvontaan.

 35. Anniina kirjoitti:

  Täydellinen päivä on, kun hyvän aamupalan jälkeen pääsee salille! Kiitos hyvästä blogista:)

  anniina2000 (at) yahoo.com

 36. Soofia kirjoitti:

  Oijoi kyllä kuulokkeille ois tarvetta 😀

 37. Dansku kirjoitti:

  Sulla on ihana blogi! 🙂 ja tosi kiva kilpailu! 🙂

 38. Roosa kirjoitti:

  🙂 osallistun!

 39. Ansku kirjoitti:

  Uudet kuulokkeet tulis tarpeeseen juostessa 😀

 40. Annika kirjoitti:

  Täytyyhän sitä kokeilla suosisko arpaonni tällä kertaa! 🙂

 41. Jenna kirjoitti:

  Haluan just tollaset kuulokkeet ja mun vanhat onkin sopivasti sanomassa sopimustaan irti 😉

 42. Santsi kirjoitti:

  Mukana 🙂

 43. Linda kirjoitti:

  Mukana ollaan! Kiitos kivasta blogista 🙂

 44. miiddu kirjoitti:

  Kiitos ihanan inspiroivista postauksista! 🙂

 45. Eini kirjoitti:

  mukana arvonnassa 🙂

 46. HennaN kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Kiitos mahtavasta blogista! 🙂

 47. MinnaK kirjoitti:

  Jeah, kunpa onnetar suosisi 🙂

 48. Pia Harjuhahto kirjoitti:

  Huomenta täältä Oulunsalosta! Kiva lukea sun kuulumisia tästä blogista, joka on inspiroiva ja positiivinen 🙂 Hieno juttu, että laitat myös kuvia elävöittämään lukemista! Täälläkin on hurahdettu liikuntaan ja yhä kovempia tavoitteita asettaen. Ja nyt, salillehhan sitä o lähettävä kokkeileen mite sielä sujjuu näin lunssanjäläkeinen elo 😀

  Jatka sammaan malliin!

  piaharjuhahto@gmail.com

 49. maarit kirjoitti:

  aamutreenit… 😀 .. ei pystyisi!

 50. TuiTui kirjoitti:

  Itsekkin käyn aamuisin, mutta en ihan niin aikaisin, että Kukko kiekuu 😀
  Paras aika herättää lihakset ja itsensä aamuisin. ja mitä parasta, ei ole muita ihmisiä niin paljon vahtaamassa ja Tölläämässä 😀

 51. Pumpuli kirjoitti:

  Mukana arvontaan

 52. Milla kirjoitti:

  Jes, arvonta!
  Mukana ollaan 🙂

 53. Anniina kirjoitti:

  Itse en ole koskaan kokeillut aamutreenejä, kun tuntuu ettei sellaiseen löydy aikaa.. mutta toisaalta, kuinkas sitä aikaa illasta sitten voi löytyä ;D
  Aamutreenit siis lisätty omalle ”To Do” -listalleni 🙂

 54. Miirash kirjoitti:

  Itse myös suosin aamulla treenamista. Päivästä saa enemmän irti kun kroppa on saatu heti aamusta virtettyä. Illalla sitä taas ei ehkä jaksa salilla niin hyvin, jos on ollut jo muutenkin raskas päivä.
  P.s Pidän mielettömästi blogistasi. Erittäin hyviä vinkkejä ja inspiraation lähde minulle. Jatka samaan malliin! 🙂

 55. Marika kirjoitti:

  Mukana! 🙂

 56. Emmi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! :)) emmi.hmlinen@gmail.com

 57. Kaisu kirjoitti:

  Aamutreeni on kyllä paras tapa aloittaa päivä. Valitettavasti laiskuus iskee usein ennen kouluaamuja ja herätyskellon torkkua tulee käytettyä liian kauan 😛 Nuo kuulokkeet olisi kyllä mahtava saada, omat kuin vetelevät aikalailla viimeisiään.

 58. tiinakkk kirjoitti:

  mukana

 59. May kirjoitti:

  Ihana blogi, ihana arvonta 🙂

 60. Heidi kirjoitti:

  Mukana ollaan! 🙂

 61. Joski kirjoitti:

  Mukana! 🙂

 62. Jonna kirjoitti:

  Vieläkö kerkeen kisaan mukaan? no vaikka en niin pakko kommentoida aamuheräystä. Kuuteen töihin, joten herätys neljältä ja koiran kanssa ulos. Olisi kiva, jos joskus viikollakin olisi aikaa käydä aamusalilla. Ehkä sitten, kun olen tarpeeksi vanha ja työpaikan ikäetuihin kuuluu tunti urheilua työajalla 😉

 63. vuokko kirjoitti:

  Moikka! Mukana arvonnassa,
  terveisin uusi innokas lukijasi ♡

 64. Minna Oinaala kirjoitti:

  Jee, kiitos paljon arvonnasta, mukana ollaan 🙂 Terkuin Minna (oikku74@gmail.com)

 65. Heli kirjoitti:

  arvonnassa mukana 😀

 66. Katariina kirjoitti:

  Tarvitsenkin uudet kuulokkeet 🙂 ja huomenna testaan aamu-salia!

 67. Noora kirjoitti:

  Tikissä!

 68. tiiti66 kirjoitti:

  Mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.