Hae
Aino Mäkelä

Herkullinen KILPAILU – ideoi, kommentoi, voita! :)

Ihanaa keskiviikkoa! 

Nyt ois aika pistää käyntiin kilpailu, jota oon ideoinu jo pidemmän aikaa ja josta oon ihan superinnoissani! Kuten varmaan ootte huomannu, niin nyt taas syksyn tullen mun inspiraatio ruuanlaittoon ja leipomiseen on puhjennut kukkaan? Nyt haluankin päästä nauttimaan myös teidän ihanista ideoista ja inspiroitua niistä, hihhi!OLYMPUS DIGITAL CAMERARaakasuklaa on vienyt mun sydämeni täysin ja yksi sen parhaista puolista on kaikki ne miljoonat eri mahdollisuudet makuyhdistelmille, joiden kanssa vain oma mielikuvitus on rajana! Ideoita erilaisiin suklaaresepteihin syntyy tuon tuosta ja inspiraatiota niihin voi löytää vaikka kantakapan WC:n seinäkirjoituksista. Ihan oikeasti! 😀

Teidän tehtävänä on siis ideoida oma lemppari raakasuklaa ja kertoa se mulle kommenttiboksiin 🙂 Sen ei tarvi olla mitenkään ihmeellinen tai erilainen ja se voi olla jotain jota olette jo tehneet tai maistaneet. Miettikää, millainen makuyhdistelmä saisi teidän makuhermonne kihelmöimään ja jakakaa idea meidän kaikkien kanssa! 😀

Vain teidän oma mielikuvitus on rajana! Ja ne hulluimmat ideat on yleensä juurikin niitä parhaimpia, hihhi 😉OLYMPUS DIGITAL CAMERAKilpailun mä toteutan yhdessä Puhdistamon kanssa ja me arvotaan kaksi kappaletta Puhdistamon raakasuklaapakettia, jolla jokainen pääsee alkuun raakasuklaan teossa! Pakettiin kuuluu siis Puhdistamon Suklaapakkaus sekä Kaakaovoi, joita käyttämällä jokainen pääsee valmistamaan omanlaisiaan herkkuja helposti ja vaivattomasti 😀

– Toinen palkinto arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoideinen kesken
– Ja toinen puolestaan kaikkien sekä blogin Facebook -sivun että Puhdistamon Facebook -sivun tykkääjien kesken!

Aikaa osallistua kilpailuun on lauantaihin 30.11.2013 asti 🙂 Onnenpotku kaikille osallistujille!<3

88 kommenttia

  1. Enni kirjoitti:

    Ihan perus raakasuklaaresepti siitä puhdistamon pakkauksesta lisättynä chilihiutaleita. Nam! 🙂 toinen suosikki kuivattua minttua lisäämällä. Yksinkertaista mutta hyvää 🙂

  2. Elina kirjoitti:

    En ole ikinä itse valmistanut raakasuklaata, joten olisi mahtavaa voittaa palkinto ja päästä kokeilemaan 😀 Paras maistamani raakasuklaa on ollut mintulla maustettua <3

  3. Alexandra kirjoitti:

    Meillä on ollut puhdistamolta ”Rakkaus pakkaus” ja sitten ihan perus kaakaojauhetta. Olisikin kiva kokeilla joskus tehdä tota suklaata itse. :–)

  4. Alexandra kirjoitti:

    * lähetin viestin liian aikaisin…

    Eli siis tuohon suklaan joukkoon laittaisin pakastekuivattuja vadelman palasia ja paahdetun cashewn palasia!

  5. Annina kirjoitti:

    Olis täydellistä voittaa tuo että pääsis maistaan raakasuklaata!
    Koskaan en oo siis vielä maistanut, mutta voisin kuvitella että hyvältä maistuis suklaa mantelipaloilla ja kuivatuilla karpaloilla höystettynä!

  6. HannaKoi kirjoitti:

    Oi että mikä kilpailu! Suolaisen ja makean yhdistelmä on jo pitkään mielyttänyt mun makuhermoja ja sekaan laittaisin pinjansiemeniä sekä päälle ripottelisin ihan pikkuisen sormisuolaa tuomaan makua 🙂

  7. johanna pakkas kirjoitti:

    pistaasipähkinöitä ja aprikoosin paloja tai cashewpähkinöitä ja karpaloita ! :):)

  8. Sanni kirjoitti:

    Mintturaakasuklaa on ihanaa, mut oma lemppari melkein on mulperisuklaa, ja PALJON MULPEREITA 😛

  9. veronica kirjoitti:

    Mun lemppariin tulee kuivattuja paloja appelsiinikuorta, mulpereita makeutta antamaan sekä pintaan kaakaonibsejä! Oi ihanaa, onneksi on jo ”kohta” perjantai ja herkkupäivä! 🙂

  10. Roosa kirjoitti:

    Oii mikä arvonta!! 🙂 ihan vesi herahti kielelle.. Laittaisin ehdottomasti ainakin kuivattuja vadelmia ja mustikoita, ne on mulle parhautta..

  11. sofia kirjoitti:

    Oon kyl iteki ihan rakastunu raakasuklaaseen! Viimeksi tein raakasuklaan jouluisilla höysteillä, parasta maistamaani joulusuklaata ikinä! Eli normaali raakasuklaamassan sekaan heitin chia marjoja, murskattuja manteleita ja kuivattuja omenakuutioita, hieman chiliä sekaan ja suuta kohti vaan ♥♥♥

  12. Minde kirjoitti:

    Parhaimpia maistamiani raakasuklaita ovat itsetehty tyrnisuklaa sekä Puhdistamon minttusuklaa. Näiden välillä on vaikea valita parempaa ;D

  13. Nonna kirjoitti:

    mikä ihana arvonta! raakasuklaanteko on jo pitkään ollut to do-listallani, mutta opiskelijabudjettini ei ole sallinut raaka-aineiden ostoa.. ensimmäisen suklaa-kokeiluni maustaisin varmasti cashew-pähkinöillä, mulpereilla sekä pakastekuivatulla vadelmalla 🙂

  14. Hanna kirjoitti:

    Parhautta suklaassa ovat erilaiset pähkinät, joista cashew-pähkinät ykkösenä ja sitten kuivatut hedelmät ja marjat 😀

  15. Kassu kirjoitti:

    Kuivattua mustikkaa ja pistaasipähkinöitä, oi että kun on hyvää!

  16. Mai kirjoitti:

    Oi ihanaa kilpailu! Oman suosikki raakasuklaani valmistin juurikin Puhdistamon suklaapakkauksesta. Valmistin ensin jääpalamuottien pohjalle ”keksin” viikunoista ja kaurahiutaleista, kaadoin päälle sulaa raakasulkaata (jonka olin maustanut piparkakkumausteella) ja raastoin päälle appelsiinin kuorta ja heitin ne pakastimeen. Ihanan jouluisia ja terveellisiä herkkuja. Nam.

  17. Reetu kirjoitti:

    Ite en ole ikinä kokkeilu, mutta tämän sinun raakasuklaa hehkutuksen ansiosta on alkanu ihan mahottomasti haluttamhan kokkeilla, mistä siis ostat aina ainekset suklaatin tekoon ? Ja tottahan toki kisaan osallistutaan! Miten ois päärynä-kahvin makuinen suklaa

  18. MinnaK kirjoitti:

    OOh mikä kilpailu!

    Laittaisin suklaaseeni piparminttuöljyä tipan sekä kookosrouhetta pinnalle. On muuten aikas namia 🙂

  19. RT kirjoitti:

    Herkullinen raaka-suklaa sisältää paljon kaikkia erilaisia härpäkkeitä ja sopivasti mausteita. Vuodenaikaan sopiva lempparisuklaa on tällä hetkellä yhdistelmä lämmittäviä mausteita ja laadukkaita raaka-aineita: suklaa-ainesten lisäksi seokseen tulee kaakao nibsejä, piparkakkumaustetta, lucumaa ja ripaus laatusuolaa makuja korostamaan.

  20. riikka kirjoitti:

    Rakastan raakasuklaata ja lempparireseptini onkin omatekoisen myslin ja raakasuklaan yhditäminen. Myslin teen aina hieman eri mausteita vaihdellen, pääasiassa kaura- ja tattarihiutaleita, pähkinärouhetta, kookoöljyä ja hunajaa sekoitettuna ja paahdettuna uunissa. Mysliä muottien pohjalle ja raakasuklaaseos ”sitomaan” koko paketti kasaan. 🙂

  21. essiessi kirjoitti:

    Saattaa kuulostaa hassulta, mutta karamelli-pekoni-suklaa – NAM! <3

  22. Marianne kirjoitti:

    Siis uskomattoman vaikea kysymys ensinnäkin! Itse tekisin jotain ihanaa joulusuklaata: piparkakkumaustetta, kanelia ja rusinan palasia tai sitten voisin kokeilla maustaa suklaata lakritsijauheella, voisi olla aika mielenkiintoinen salmiakkisuklaatyyppinen ratkaisu 😉

  23. Bee kirjoitti:

    Ihana kilpailu! 🙂 Mun suklaaseen tulis kuivattua mulperia ja karpaloita.

  24. sofku kirjoitti:

    Minttuaromia lisättynä :p

  25. Sanna kirjoitti:

    Mun lempiraakasuklaaseen tulee gojimarjoja, pähkinöitä ja rusinoita! 🙂

  26. orchid kirjoitti:

    No oon nyt pari kertaa tehnyt tällä seuraavalla ohjeella ja oon löytäny vihdoin sen luottoreseptin raakasuklaalle – onnistuu aina, no doubt ja on ihan saman makusta kun Pätkis <3

    – Puhdistamon kaakaovoita
    – Puhdistamon suklaapakkaus-jauhetta
    – pari rkl kookosöljyä
    – reilusti piparminttuöljyä <33
    – luomuhunajaa pari rkl
    – välillä voi hifistellä sekottamalla joukkoon esim. mantelirouhetta tai mitä ikinä, mutta toi perusresepti TOIMII ja taitaa olla aika sama resepti millä Puhdistamon minttu-raakasuklaapatukkakin on valmistettu 🙂

  27. Jenny kirjoitti:

    Ikinä en ole raakasuklaata maistanut mut tosi hyvältä kuulostais cashew pähkinät ja vadelman/mustikan paloja suklaan seassa !

  28. Veera kirjoitti:

    En oo ikinä kokeillu raakasuklaata, mutta merisuola & paahdetut maapähkinät vois olla hyviä mausteita 🙂 ihana kilpailu! Kun nuo raakasuklaa ainekset on niin kalliita..

  29. Julia kirjoitti:

    Lisäisin suklaaseen kuivattua mansikkaa. Niiiiin hyvää!

  30. Sara kirjoitti:

    Tällä hetkellä kaikki piparinmakuinen on ihanaa! 🙂 Piparimausteita menee kaikkiin ruokiin, joten tekisin ehdottomasti jouluista raakasuklaata piparimausteella, rusinoilla ja manteleilla höystettynä 🙂

  31. Matleena kirjoitti:

    En ole vielä raakasuklaata päässyt maistamaan joten kilpailun voitto tulisi todella tarpeeseen 😉 Haluaisin maistaa mintturaakasuklaata ja sellaista jossa olisi seassa esim gojimarjoja tai pähkinöitä! Nam 🙂

  32. Katja kirjoitti:

    Ehdottomasti (sokeroimatonta) kuivattua taatelia sinne! Makean persolle varmasti melkonen herkkupommi, nam!

  33. yvonne kirjoitti:

    raakasuklaata voisi kokeilla laittaa cashewpähkinöitä ja passionhedelmää 🙂 tulee vesi kielelle kun ees ajattelee 😛

  34. Maana kirjoitti:

    Paras raakasuklaa jota olen tehnyt on sellainen, et eka tein normaalisti sen suklaan ja sitten lisäsin chilirouhetta ja maapähkinöitä sekaan. Nam! 😀

  35. Anni kirjoitti:

    En oo koskaan testannut raakasuklaata, mutta suklaan sekaan cashewpähkinöitä ja appelsiininkuorta (:

  36. Noora kirjoitti:

    Paras raakasuklaa olisi joko pistaasipähkinöillä maistettua tai sitten sellaista, että niiden sisällä olisi sellainen taateli”mössö”! Myös merisuolalla maustettu suklaa on hyvää!

  37. adaolivia kirjoitti:

    Tähän vuodenaikaan suosikki raakasuklaareseptiin tulee mulla piparkakkumaustetta, kanelia, pekaanipähkinöitä palasina sekä kuivattuja karpaloita tai rusinoita! Ihanan jouluista:)

  38. Ninni kirjoitti:

    En ole itse koskaan raakasuklaata valmistanut, kokeilla tekisi kyllä mieli. Näin joulun lähestyessä olisi kiva tuoda suklaaseen joulun makua esim. rusinoilla ja erilaisilla pähkinöillä. 🙂 Toivottavasti onni suosii ja pääsen kokeilemaan 😉

  39. Tea H kirjoitti:

    Cocovin raakasuklaata tein ja lisäsin gojimarjoja siihen! Mietin, että raakasuklaa höystettynä merisuolalla ois aika jees! Eli sitä kokeilen jos voitan paketin 🙂

  40. Heidi kirjoitti:

    Ehdottomasti suosikkiraakasuklaa on pop-amaranteilla höystetty raakasuklaa (vähän niinkuin riisisuklaa), nam nam 🙂 Toinen suosikki on dipata kivettömiä tuoretaateleita raakasuklaaseen. Oijoi, kyllä terveellinenkin voi olla hyvää <3

  41. Cruella kirjoitti:

    Kuivatuja taatelinpaloja ja digestive-keksin murusia 🙂

  42. lasienkuli kirjoitti:

    Ite tykkään todella paljon tehä tällä ohjeella. Summamutikassa tietenki raaka-aineet. 😀

    kaakaovoi
    kookosöljy (rkl)
    rakkauspakkaus
    heraprotsku (vanilja tai suklaa)
    ruususuola
    kuivatut karpalot
    amarant pop

  43. Pia kirjoitti:

    Ehkä sitä merisuolaa ja kuivattuja karpaloita. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii hyvin.

  44. Iida kirjoitti:

    Piparkakkumauste, paahdettu mantelirouhe ja karpalo ois ihanan jouluinen! glögin kanssa nautittuna tietty!

  45. Anu kirjoitti:

    Just toi suklaapakkaus plus kookosöljyä ja loraus kookoskermaa – kaikille kookoksen ystäville ihan parasta!

  46. Laura S kirjoitti:

    Ostoslistallani on jo kauan aikaa ollut ”tee-se-itse-raakasuklaapakkaus”, joten tämä olisi mieluinen palkinto! Kuivattujen hedelmien ystävänä laittaisin suklaaseen ainakin kuivattuja omenan palasia ja ehkä myös taatelit voisi toimia hyvin…

  47. Petra kirjoitti:

    En ole koskaan raakasuklaata valmistanut, mutta voisin kuvitella parapähkinöiden, piparkakkumausteen, kuivattujen karpaloiden ja rusinoiden olevan ihana ja jouluinen yhdistelmä! 🙂 tulipas vesi kielelle jo pelkästä ajatuksesta! 😀

  48. noora kirjoitti:

    Itse pistäisin cashewpähkinöitä ja päärynää 😀 tai appelsiineja 🙂

  49. Salla kirjoitti:

    En ole ikinä tehnyt raakasuklaata, mutta haluaisin ainakin kokeilla joulusuklaata piparkakkumausteella, minttusuklaata ja appelsiinisuklaata. Tai hieman epätavallisempaa, raakasuklaata taateleilla…

  50. Heidi kirjoitti:

    Nam nam! Ihastusin täs just mulperimarjasuklaaseen, mutta kyllä sais tosiaan olla sitä suutuntumaa eli ehkä pistaasipähkinää ja sitten vadelmaa jossain muodossa, ehkä jäisiä muotin pohjalle raakasuklaamassa päälle ja pistaasipähkinärouhetta pinnalle ja jäähtymään.

    Tai sitten sellainen Rocky road tyyppinen yhdistelmä: cashew pähkinöitä, kuivattuja aprikooseja ja karpaloita, pakastekuivattuja mansikoita, mulperinmarjoja, hyvää suolaa, marenkimurusia..joo tiedän ei ehkä kauhean terveellistä. 🙂

  51. sipe kirjoitti:

    Raakasuklaa pähkinöillä namsnams!

    KIva blogi!!

  52. Sebastian kirjoitti:

    Kaakaovoita ehkä 100g
    FSF Instant-pusseja (yleensä cordycepsiä ja lion’s manea, joskus myös reishiä) 2-4 kpl
    Macaa 1rkl
    Ashwagandhaa 1-2tl
    Lucumaa 2rkl
    Raakakaakaojauhetta 2rkl
    Vaniljajauhetta 0,5-1 tl
    Maun mukaan hunajaa tai kookossokeria, jos haluaa vähemmillä hiilareilla niin vaniljan makuista steviaa (jota on jo noissa Instanteissa, tykkään makeasta :D)

    Jos jaksan tehdä muotteihin niin gojimarjoja tai mehiläisen siitepölyä pohjalle. Yleensä menee suoraan astiassa pakastimeen, josta sitten keittiöveitsellä palasiksi ja pussiin. Säilytys jääkaapissa tai pakastimessa, mut koska tossa ei oo kookosöljyä niin yleensä pysyy kovana ja tahraamattomana myös huoneenlämmössä, joten voi ottaa mukaankin. 🙂

  53. Jenni kirjoitti:

    Vaikea valita yhtä lemppari suklaata, mutta eniten taidan itse tehdä appelsiini+lakristi-raakasuklaata. Raakasuklaamassaan tulee siis mausteeksi appelsiiniöljyä ja lakritsijuurijauhetta tai Four Sigma Foodsin Instant Reishiä(tai muuta Instanttia, maistuvat siis aikalailla lakritsille). Suklaa, appelsiini ja lakritsi-kombo todellakin toimii 🙂

  54. Aapo kirjoitti:

    Kyllä se on perussuklaapohjaan(mielellään valmiiseen vanilja-mulperi-makuyhdistelmä, ja jos on FSF Instantteja niin joku niistä vielä sekaan… Vie kielen mennessään

  55. Piia kirjoitti:

    parasta on raakasuklaa sellaisenaan, itse tehtynä gojimarjat mukana. Joskus voisi maistaa vähän appelsiininkuorta sekaan!

  56. Mipe kirjoitti:

    Parhain makuyhdistelmä voisi olla kookos-appelsiiniraakasuklaa :p

  57. Cindy Lehtinen kirjoitti:

    Ehdottomasti parasta raakasuklaata on itsetehty minttusuklaa. Kaikessa ”yksinkertaisuudessaan”:
    – kaakaovoita
    – kookoslöljyä
    – steviaa
    – raakakaakaojauhetta
    – lucumajauhetta
    – (vähän macajauhetta)
    – (tocoa)
    – muutama tippa eteeristä (pipar)minttuöljyä
    – (kuivattua minttua)

    Voi ja öljy sulatetaan ja loput aineet lisätään sekaan. Muottiin ja pakkaseen ja herkuttelemaan! 😀

  58. Henna Tarnanen kirjoitti:

    Raakasuklaata, Gojia, ripaus ruususuolaa. (Tarjoillaan aurajuuston kanssa ;).

  59. Mirella kirjoitti:

    en oo ikinä kokeillu, mutta jos vain mielikuvitus on rajana, niin yksi lempi makuyhdistelmistäni appelsiini-kaneli saattais olla aika bueno raakasuklaan seassa 🙂 sopis myös ihanasti korvaamaan kaikki ällöttävät suklaakonvehti-turhakkeet, joita vedetään näin joulun alla!

  60. Nana kirjoitti:

    Ihana, lämmittävä raakasuklaa À la Nana;
    köntti kaakaovoita
    vähän kookosöljyä
    raakakaakaojauhetta
    macaa
    lusikallinen tahinia
    vähän carobbia,
    lakritsijauhetta,
    inkiväärijauhetta,
    kookossokeria
    ripaus suolaa
    seesaminsiemeniä, pieneksi leikattua taatelia ja kaakaonibseja (tai muita rouskuia ainesosia 🙂 )

    Mittasuhteissa saa käyttää järkeä, sydäntä ja makuaistia! 🙂 Lisättyä saa helpommin kuin poistettua.
    On niiiiin hyvää, lämmittää kehoa ja saa kaamosmasennuksen huitsin nevadaan. Kokeile vaikka! <3

  61. Minttu kirjoitti:

    Yksinkertainen on parasta; taatelinpaloja, inkivääriä ja mulperimarjoja. Hippunen macaa ja kardemummaa. Parhautta! <3

  62. Kookos kirjoitti:

    Laittaisin sekaan tahinia, inkivääriä ja banaanilastuja murskattuna. 🙂

  63. Trilce Ahokas Tynjälä kirjoitti:

    hyvää resepti on puoli teelusikkallinen spirulina, puoli teelusikkallien lucuma ja kuivattu banaani sipseja<3<3 tooosi hyvää ja spirulinan maku ei tule läpi:)

  64. Minna Oinaala kirjoitti:

    Kiitti kisasta! Mun raakasuklaaseen menee pähkinöitä ja kurpitsan siemeniä. Ens kerralla laitan popcornia!

  65. Mönkkeli kirjoitti:

    Raakasuklaalla kuorrutetut kuivatut karpalot <3 Näitä sitten mukaan välipalaksi 🙂
    Toinen mikä toimii on vanilja ja minttu, ihan simppelisti. Ei tarvitse lähteä montaa asiaa sotkemaan samaan soppaan.

    NAM <3

  66. Martsu kirjoitti:

    Raakasuklaa appelsiinilla maustettuna, vähän kuivattua appelsiinin kuorta sinne sekaan sekä ehkä himpun verran appelsiinin mehua voisi toimia, testattu ei ole. Mutta setin voiton jälkeen lupaan kokeilla 😛

  67. emma Wires kirjoitti:

    Kurpitsansiemeniä ihan ehdottomasti sekaan, tulee kivasti tekstuuria 😀 vois myös testata soijalesitiiniä, se kun sopii esim. Raakakakkuihin hyvin, miksei siis suklaaseenkin

  68. Piila kirjoitti:

    Tekisi mieli kokeilla chilillä ja inkiväärillä höystettynä!

  69. Jere kirjoitti:

    Yks tosi herkullinen mix mistä moni on tykänny ja toimii erityisesti joulun alla menee suurinpiirtein näin

    Raaka kaakaojauhetta
    Kookosöljyä ja kaakavoita
    (kaakaojauhetta ja rasvoja suunnilleen saman verran. Mitä enemmän rasvaa sitä kiinteämpi ja napsahtavampi suklaa on, taas mitä enemmän jauhetta niin sitä täyttävämpi ja chewympi siitä tulee)
    Ripaus hyvää suolaa
    Makeuttamiseen reilusti hunajaa
    Vähän hyvälaatuista lesitiiniä sitomaan
    Aitoa vaniljaa maun mukaan
    Hieman mesquitoa

    Ja sitten täytteeksi ripaus kardemummaa, kanelia, kaakaonibsejä, cashew tai macadamia-pähkinöitä, goji tai mulberry marjoja.

    Sitten hyviä lisukkeita, jotka ei oo välttämättömiä tippa esim. appelsiini öljyä, lääkinnällisiä sienijauheita (lakkakääpä, pakuri jne.), camu camu marja-jauhetta c-vitamiinipitoisuuden nostamiseksi ja tulisuudesta tykkääville hieman cayanne pippuria

    Toimii!

  70. Terppidelli kirjoitti:

    Urheilijan treenibuusteri suklaa: maca, goji, chili, inkivääri, mehiläisen siitepöly sekoitettuna suklaa tai muun makuisen hera/riisiproteiinin ja kookosöljyn kera!

  71. Mitra kirjoitti:

    Toffeemainen Taatelisuklaa

    – kaakaovoita n. 250 g (sulata vesihauteessa)
    – kotimaista hunajaa n. 1,5 dl (sekoita kaakaovoihin)
    – puhdistamon soijalesitiiniä 1 rkl
    – kookospalmusokeria maun mukaan
    – vaniljaa (maista tässä vaiheessa, että perusmassa on makuusi)
    – tocoa n. 0,5 dl
    – lucumaa 1-2 rkl
    – carob-jauhetta maun mukaan – riippuu kuinka tummaa suklaata haluat

    ripottele muotteihin rusinoita, parapähkinän palasia ja taatelia (fresh dates – tuoreita ja meheviä!). sekoita lusikalla, kun olet kaatanut suklaamassan. sekoita halutessasi sekaan vielä tippa eteeristä minttuöljyä (pieneen silikoniseen muffinssivuokaan sopiva annos). laita vuoan päälle jäisiä mustaherukoita, kookoshiutaleita tai puolikas tuore taateli ja sitten jäähtymään.

  72. Tiu kirjoitti:

    Parasta on kyllä ehdottomasti merisuolakiteet ja inkivääri-appelsiini chiliin yhdistettynä. Suola on kuin piste i:n päälle suklaan makeuden täydentäjänä. Kokonaiset tai rouhitut kahvipavut tuovat myös ihan älyhyvän potkaisun ja lisää energiaa suklaan kanssa nautittuna (Överivaroitus)!

  73. Anita kirjoitti:

    Oon päässy tekemään raakasuklaata vaan kerran ja tehtiin ihan sillä perusreseptillä, ei näillä puhdistamon pakkauksilla tai millään muullakaan hienouksilla. 😀 Osasta tehtiin myös vähän vähemmän superfoodia ja laitettiin sekaan vähän toffeekastiketta, mutta olipa hyvää, vaikkakin tosi makeaa. 😉
    Suklaahirmuna mulle maistuu melkein mikä vaan suklaa, mutta luulisin että parasta on sellanen mistä löytyy pähkinöitä, hedelmää tai marjoja. Tai vaikka kaikki sekasin! 😀

  74. mariiy kirjoitti:

    Itse laitoin marianne crushia hieman sekaan ja tuli kyllä herrkkua 😉

  75. Maria-aa kirjoitti:

    1 dl kaakaovoita
    1 rkl kookosöljyä
    1/2 dl raakakaakaojauhetta
    1/2 rkl soijalesitiiniä tai macaa
    pari kourallista murskattuja parapähkinöitä
    kourallinen murskattuja cashewpähkinöitä tai kuorittuja hampunsiemeniä
    1/2-1 dl hienonhienoksi silputtuja kuivattuja kirsikoita ja/tai inkamarjoja
    2 rkl hunajaa tai kookospalmusokeria maun mukaan
    1 tl vaniljajauhetta
    ripaus suolaa
    ripaus cayennepippuria

    Perusohjeella rasvat sulattaen ja sitten kuivat aineet lisäten, maistellen makeus (halutessa temperoiden), jähmettäen pakkasessa ja kitusiin 😀

  76. Ella kirjoitti:

    Mun lemppariraakasuklaaseen tulisi joko kuivattuja karpaloita (näitä on kokeiltu) tai apteekkarin salmiakkia! Jälkimmäisen kokeilu kuumottaa jo 😉

  77. Johanna kirjoitti:

    Parasta suklaata tulee, kun sulan kaakaovoin ja kookosöljyn sekaan laittaa raakakaakaojauhetta, carobia, kuivattua nokkosta, kaakaonibsejä, minttuöljyä, pakurijauhetta, pähkinämurua, marjarouhetta, tocoa, lesitiiniä, punajuurijauhetta, suolaa ja vähän hunajaa! Kuulostaa monimutkaiselta, mutta määrät eivät ole kovin tarkkoja ja raaka-aineetkin vaihtelevat sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Maistelemalla sulaa suklaata saa omaan makuun parhaiten sopivaa! Kunhan malttaa laittaa osan kovettumaankin…

  78. Elde kirjoitti:

    Appelsiinin kuorta, hassalpähkinärouhetta ja sormisuolaa! Nam!

  79. Pia Pitkänen kirjoitti:

    Mun to-do-listalla on raakasuklaan valmistus vielä ennen kuin vuosi vaihtuu, joten paketti sopisi tähän nyt oikein hyvin.

    Haluaisin kokeilla maustamista kuivatuilla kookoksenpaloilla ja pisteeksi päälle ripaus suolaa. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto voisi olla granaattiomenan siemenet. Askarruttaa vain, pitääkö siemenet jotenkin ”kuivata” ennen seokseen seloittamista vai voiko ne laittaa sellaisenaan. No, kokeilemallahan sen tietäisi.

  80. Una kirjoitti:

    Mun suosikkisuklaani kylmillä ilmoilla on maustettu lämmittävillä mausteilla: neilikalla, raffinoimattomalla merisuollalla, kanelilla, kuivatulla inkiväärillä, maustepippurilla (erityisesti tätä kuuluu olla niin että maistuu) ja mahdollisesti pienellä ripauksella URTEKRAM:in Luomu-cayannea, jotka hienonnetaan morttelissa. Joukkoon livahtaa ylseensä myös pieni ripaus macaa ja ashwagandhaa onnellisuutta lisäämään… Suklaamuotin pohjalle revitään reilusti tuoreita medjool-taateleita ja karkeita parapähkinäpaloja, jotka sitten ikäänkuin kuorutetan suklaamassalla. Tattusti hyvää. Nami nam. 😉

  81. Marita kirjoitti:

    Lakritsijauhetta ja chiliä joukkoon, niillä mennään 😀

  82. Titu kirjoitti:

    Vähän lucuma jauhetta ja goji-marjoja! 🙂 Nautitaan tietysti vihteän teen kanssa 🙂

  83. Marirri kirjoitti:

    Suolakiteitä,minttua ja pähkinöitä oman maun mukaan rouhittuna nams 🙂

  84. maisa kirjoitti:

    cashewpähkinöitä ja appelsiinia!

  85. tiinakk kirjoitti:

    Pähkinä suklaata kokeilisin tehdä 🙂

  86. JN kirjoitti:

    Goji marjoja vähän joukkoon, nami! <3 :*

  87. Petra kirjoitti:

    Pistaasipähkinöillä tai cashewpähkinöillä, nam! 🙂

  88. Sarkku K kirjoitti:

    Näin joulun alla ihana jouluinen suklaa. Mausteeksi hieman appelsiininkuorta, kanelia, rusinoita, mantelia sekä pieni ripaus inkivääriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.