Hae
Aino Mäkelä

Trooppinen raakakakku

Raakakakkujen maailma se vaan vie mennessään ja niitä ideoidessa joutuu miettimään ihan erilaisia juttuja kakun koostumuksesta ja makuyhdistelmistä lähtien. Taas kerran yhden idean synnyttämä inspiraatio johti kokeiluun, joka onnistuessaan teki mut aivan älyttömän onnelliseksi! Ja mun makuhermot myös, heh 😀

Kun kookos kohtaa ananaksen mikään ei voi mennä pieleen, vai mitä mieltä te ootte? 😉 Ne jotka on mun juttuja jo pidempään lukenu tuntee mun rakkauden kookos-ananas -komboa kohtaan eikä se ei taida kuolla koskaan <3 Mitenköhän mä onnistuisin saamaan sen yhdistelmän raakasuklaaseen…? Ideoita otetaan vastaan raakasuklaa-kilpailun kommenttiboksiin, hih – vielä on monta päivää aikaa osallistua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TROOPPINEN RAAKAKAKKU
2dl tiikeripähkinöitä
2,5dl taateleita

Pohja:
Liota tiikeripähkinöitä vedessä vähintään neljän tunnin ajan. Aja sekä liotetut pähkinät että taatelit (erikseen) sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja yhdistä seokset tasaiseksi massaksi. Painele  massa vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

2dl cashewpähkinöitä
2dl kookosmaitoa
1prk ananasmurskaa
4rkl chiasiemeniä

Täyte:
Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään neljän tunnin ajan. Aja liotetut pähkinät sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon ensin kookosmaito ja sekoita siitä tasainen ”kerma”. Lisää valmiin kerman joukkoon sekä ananasmurska että chiasiemenet. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAUuuuuu-lala ja näin valmistuu ihanan raikas herkku kahvipöytään, piristämään kylmiä ja pimeitä varhaistalven iltapäiviä 🙂

Kokonaisuudessaan tää kakku poikkeaa koostumukseltaan sekä maultaan paljonkin edeltäjästään, suklaisesta proteiiniversiosta, mutta täysin positiivisessa mielessä! Ja älkää kysykö, että kumpi on parempaa – siihen mä en nimittäin osaa vastata.. 😉

Ja arvatkaa mitä? Mulla on taas uusi, syntisen herkullinen, idea raakakakkua varten päässä muhimassa 😀 Vesi kielellä täällä odottelen, että pääsen keittiön puolelle hääräämään.. se, että onko idea menetys vai täysi floppi, jää nähtäväksi – mutta kuulette kyllä sitten, no worries!

Nauttikaa ihanista pikkupakkasista!

<3 Aino

8 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Uu, mama, tää on varmaan ihanaa 🙂 Kookos on kyllä semmonen että sitä joko inhoaa tai rakastaa. Mä inhosin pienenä ja nykyään oon aivan hulluna 😛 Miten usein leivot? Kestääkö sulla pitkään kaikki herkut mitä teet?

  • Aino kirjoitti:

   Mä inhosin kans!! Muistan kuinka vihasin niitä Bountyjä.. Ja nyt en saa tarpeekseni 😀

   Leivon aina kun on aikaa ja jokin ihana uus idea mielessä:) Kerran viikossa suunnilleen. Ja leipomusten säilyvyys riippuu aina syöjien määrästä, mut tommosen piirakan yksin tuhoamiseen mulla menee melkeen viikko 😀

   • Salla kirjoitti:

    Joo, Bountyt!! <3 Oon kyllä ihmetellyt että niitä vieläkin myydän vaikka kaikki niitä inhoaa 😀

    • Aino kirjoitti:

     Mun pitäis EHKÄ maistaa sitä nyt.. oiskohan yhtähyvää kun itsetehty kookosraakasuklaa? 😉 Mä vähän epäilen..tshih! 😀

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Hah! Nyt tiedän mihin käytän syömättä jääneet tiikeripähkinät 🙂 hyytyykö kakku ihan normaalisti jääkaapissa vai jääkö täyte vähän löysäksi?

  • Aino kirjoitti:

   Niistä saa kyllä kivan rapsakan, hieman ”narskuvan” pohjan kakkuun:) Ja hyytyi kyllä tosi hyvin, chiasiemenet teki tehtävänsä!

 3. Peukaloinen kirjoitti:

  Ooh, kiitos tästä reseptistä! Minulla ei ole asunnossani uunia, enkä ole ennen kokeillut raakakakkujen tekemistä. Tämä kuulostaa ja näyttää todella ihanalta, ja vieläpä niin yksinkertaiselta! Rakastan ananasta kaikenlaisesten ruokien kanssa, mutta enpä ole ennen kuullut sitä käytettävän myös raakakakun reseptissä!

  Miten kauan sinun piti pitää kakkua jääkaapissa, että se jähmettyi? Ja miten helppo tätä kakkua on leikata vuoasta lautaselle, pysyyko melko helposti koossa? 🙂

  <3 Meni reseptikansioon!

  • Aino kirjoitti:

   Juu nimenomaan helppoa, hyvää ja simppeliä! Oon itse ihan myyty <3

   Mä itse tein ton illalla ja laitoin jääkaappiin yöksi eli en osaa sanoa ihan tarkkaa aikaa mitä jähmettyminen vaati – veikkaisin jotain 4-6tuntia? Ja helppo oli leikata, ei jääny pohja kiinni vuokaan vaan nätisti sai koko kakkupalan kerralla lautaselle 🙂 Toivottavasti tykkäät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.