Hae
Aino Mäkelä

Missä lymyät, motivaatio?

Näin talvisin, kun on pimeää ja harmaata, energiatasot laskee helposti ja sama tapahtuu motivaatiolle. Tottumuksesta saatetaan käydä treenailemassa, jos sohvalta sattuu ylös pääsemään päiväunien jälkeen – lämpimään vilttiin kun on vaan niin ihana kääriytyä. Mutta ilman motivaatiota ei mulla ainakaan se treeni tunnu edes samalta sillä ajatukset on jossain ihan muualla eikä keskittymisestä oo tietoakaan.. se turhauttaa ja paljon!

Vai kuinka monet kokee puolitehoilla tehdyn salitreenin tehokkaaksi? Sellaisen, jossa jokaisen sarjan jälkeen miettii että mitäs sitä nyt edes tuli tehtyä? 😀

Viime viikolla mäkin havaitsin itsessäni näitä fiiliksiä. Silloin sain itseni treenaamaan muuttamalla treenitottumuksiani täysin – vaihtamalla perus punttitreenin ja nyrkkeilyyn. Koko viikon kävin treenaamassa tekniikkaa ja voimantuottoa, samalla oppien taas uusia puolia mun kropasta. Lähes aina tunti ennen treenejä kroppa oli vielä veltto ja mieli haluton, mutta koska olin luvannut mennä treeneihin niin en kehdannut jättää menemättäkään.. Mutta kertaakaan ei tullut treenin jälkeen mietittyä, että oispa pitänyt jäädä kotiin..hihhi 😉 

Alkuviikosta kärsin edelleen samasta motivaatiopulasta – normaalisti kun koulussa odottelen tunnin päättymistä, jotta pääsen lähtemään salille niin nyt ajatukset johdatteli mut lähinnä käpertymään sohvanpohjalle viltinmutkaan. Onneksi mulla olikin jokaiselle illalle sovittuna treffejä ystävien kanssa niin kas kummaa, kyllähän sieltä sohvanpohjalta tulikin noustua! Mua ainakin pahiten passivoi juuri se tekemättömyys, mutta on hyvä muistaa että se tekeminen voi olla jotain muutakin entä treenaamista.. pelkkä siivoaminenkin joskus piristää ja saa hyvän mielen aikaiseksi 😉

Yläkulma-teinitervehdys! Hihhihi terkkuja vaan tytöille ;D

Yläkulma-teinitervehdys! Hihhihi terkkuja vaan tytöille ;D

Torstain olin päättänyt pyhittää ihan täysin itsellenikai sitä nyt kuitenki yhden päivän viikosta saa olla ihan vaan kotona, eikö saakkin? 😀 – mutta kas kummaa, alkuviikon rentoilut oli keränny mulle aikamoiset energiat varastoon! Ystävät, uudet tuttavuudet, loistavat keskustelut, nauruntäyteiset illat ja itsensä hemmottelut toimi kuin nakutettu.

Koulussa meillä oli ihan älyttömän inspiroivat tekniikkatunnit ja vaikka koulun jälkeen tulin  suunnitellusti kotiin viettämään iltapäivää Netflixin parissa niin enhän mä pystynyt mihinkään leffaan keskittymään, kun kokoajan mieli karkas salille.. hih! Ja silloin kyllä pitää mennä kun siltä tuntuu 😉 Puntilla keskittyminen oli kokoajan tekemisessä ja tekeminen tuntui niin pirun hyvältä! Just niinku pitääkin.

Kuka arvaa mitä tekniikkaa treenattiin? ;) hahha!

Kuka arvaa mitä tekniikkaa treenattiin? 😉 hahha!

Mitä tästä siis opittiin? Ei siis kannata stressata motivaation katoamisesta ja murehtia siellä viltinmutkassa omaa saamattomuuttaan. Aina voi tehdä jotain muuta! Ja yllättäen se motivaatio voikin löytää tiensä takaisin ihan sattumalta, silloin kun sitä ei osaa odottaa ja kahta kauhemmalla voimalla – levännyt mieli nimittäin reagoi helpommin ympäristöönsä 😉 Aina kun toitotetaan sitä, että kroppa tarvitsee kehittyäkseen uusia ärsykkeitä niin sama pätee pääkopallekkin – jos päivästä ja viikosta toiseen noudattaa samaa kaavaa, on ihan luonnollista että se jossain vaiheessa ei vie enää yhtään eteenpäin.

Motivaatio on hassu juttu – se kun heijastuu ihan koko arkeen eikä pelkästään treenaamiseen. Mistä te ootte yleensä löytäneet kadonneen motivaationne takaisin? 😀

Hassunhauskaa viikonloppua kaikille! Mä lähen taas hakemaan lisää motivaatiota koulusta ja loppuil

10 kommenttia

 1. JennaA / Kohta kunnossa! kirjoitti:

  Osuit kyllä naulan kantaan tässä postauksessa! Just eilen pohdiskelin samoja asioita omassa blogissani kohtakunnossa.blogspot.fi . Mulla kyllä motivaatio on ollu niin hukassa treenien suhteen nyt tän kura-ajan keskellä, mut sitten kun miettii, että millainen fiilis tulee siitä, kun sinne salille menee vs. jos ei mee, nii kyllä lisää motivaatiota! 🙂

  Ihanaa joulun odotusta sinne 🙂

 2. Vilma kirjoitti:

  Ihana postaus, toi on niin totta!:)
  Itse vaihdoin keväällä ryhmäliikunta-kuntosalista saman ketjun 10€ halvempaan pelkkään kuntosaliin ja tein aerobiset lenkillä ja juoksin syksyllä ensimmäisen puolimaratonin. Sen jälkeen lenkit jäi kokonaan ja otin nyt joulukuusta kevääseen asti kympin kalliimman jäsenyyden takaisin ja teen aerobiset spinningissä ja tanssitunneilla:) treenimotivaatio nousi vaihtelun myötä kummasti ja salitreenejä odottaa taas ihan eri lailla kun ennen!
  Tsemppiä treeneihin:)!

  • Aino kirjoitti:

   Vaihtelu kyllä virkistää!:) Itsekin tosiaan keväällä ja kesällä enemmän juoksentelin, nyt syksyllä ja talvella se on jäänyt ja oon käynyt enemmän just nyrkkeilycardioissa/tehoissa sekä SandBell tunneilla – kyllä sitten keväällä varmasti on taas riemu ylimmillään kun asvaltit sulaa ja pääsee pitkästä aikaa pihalle kirmaamaan, kun ei oo koko talvea kiusannut itseään räntäkelissä rämpiessä, hihhi! 😉

   Tsemppiä myös sinne!:)

 3. Mira kirjoitti:

  Hah toi jalkojen kunto on tuttua treenien jälkeen 😀 Keväällä vielä tuli käytyä Savatella, nyt enemmän punttia ja alkuvuodesta muay thain pariin tutustumaan 🙂

 4. Tea H kirjoitti:

  Joo välillä huomaa, että sinne salille saa raahata itteensä melkein lihakoukulla 😀 mut se tunne on niin hyvä treenin jälkeen!
  Jos alan huomaamaan et motivaatio on häveessä ni mukaan todella mielekkäät lajit, mulle se on zumba! Huomaan myös et välillä tulee viikkoja et tekee vaan mieli kävellä ja sit ei auta muuta kun kävellä 😀 tärkeetä on pitää ittensä liikkeellä niillä mieluisilla lajeilla 🙂
  Motivaatio yleensä myös kasvaa esim. Uusilla treenivaatteilla tai jos on keksinyt et kokeileekin uutta liikettä salilla tai ihan pienillä jutuilla, jotka ei välttämättä liity liikuntaan. Mutta kyllä se motivaatio sieltä nostaa päätään!:)

  • Aino kirjoitti:

   Jep, itteensä on kyllä hyvä kuunnella ja tehä just niitä juttuja mitä mieli tekee! Kyllä mäkin monesti meen säkkitreeneihin, vaikka kalenteriin ois merkittynä punttis.. 😀 Hihhihiihii uudet treenivaatteet on kyllä niin ihania! Tekis mieli kyllä ostaa itselle uusia tsemppaamaan alkuvuotta, mutta kaappitila alkaa kohta loppua kesken, hah! 😀

 5. Rita kirjoitti:

  Motivaatiopula täälläkin.. Millään ei jaksa nousta eikä etenkään nostaa rautaa kun on pimretä ja kylmää ja väsyttää ihan mielettömästi – tekis mieli vaan nukkua 😀 Iltaisin meenkin kaks tuntia aiempaa aikaisemmin nukkumaan vaikka herätys on samaan aikaan kun kesällä. Toimii 😉 Ja oon vaihtanut vähän pidempiin sarjoihin pienemmillä painoilla lyhemmillä palautuksilla taas hetkeksi.. Josko joulun jälkeen ois energiaa palata voimaan 😀

  • Aino kirjoitti:

   Levon määrä kyllä korostuu aina näinä pimeinä aikoina. Nytkin oon itse ihan puolikuollut, kun takana on raskas viikonloppu vähällä unella.. huhhuh 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.