Hae
Aino Mäkelä

OUJEEE!! Kyllä kulkee!

UUUJEA!! Ihanaa lauantaita kaikille! Meikäläisen oma on ihan SUPER sillä mä pääsin tänään pitkästä aikaa treenaamaan! Voi luoja sitä voi ihminen olla pienestä ilonen 😀 Ja voi luoja tätä endorfiinien määrää, hihhiihhii.Tänään sitte vihdoin pääsin starttaamaan mun uuden treeniohjelman ja heti ekana tietty paras treeni – jalat&olkapäät. Oli kyllä ihan huikee treeni – lepo teki kyllä hyvää, sillä asennetta musta kyllä löyty vaikka muille jakaa 😀 Lisää kiekkoja vaan tankoon ja toistot väsymykseen asti, just the way I like it.

Syksyllä mulla oli treenien suhteen ongelmana vähän se, että en malttanut oikein keskittyä mihinkään vaan tahdoin tehdä vähän kaikkea. Käydä salilla, uida, lenkkeillä, nyrkkeillä ja treenata SandBelliä. Eihän siinä mitään väärää ole vaan fiiliksen mukaanhan se just pitää mennäkkin! Mutta tollanen sekametelisoppa ei oikein palvele tavotteellista treenaamista – siis jos tavotteena on lihan kasvattaminen 😉 Näin innokkaana mä olin tänään menossa treenaamaan 😀 Vapaapäivä ja kello soimassa heti kuuden jälkeen! Jotku pitää hulluna, mutta mä kutsun sitä enemminkin intohimoksi ja motivaatioksi. Huomaa kyllä heti miten selkeät tavoitteet ruokkii motivaatiota – nyt aionkin pitkäjänteisesti keskittyä juurikin siihen lihasmassan kasvattamiseen ja unohtaa kaikki muut höntyilyt hetkeksi – niitä kerkeää harrastaa sitten myöhemminkin 😉 

Tälläsesta kondiksesta lähtään siis kasvattelemaan lihaa, jännää! Kahden kevyemmän viikon jälkeen kyllä tuntuu, että kaikki lihakset ois kadonnu jonnekkin.. mutta treeniä vaan niin kyllä ne sieltä takas tulee! Isompana ja vahvempina mitä ennen, hahha 😉 Vähän on kyllä pehmeetä kudostakin siinä lihan päällä, mutta se ei haittaa – niin saa ollakkin. Itseasiassa vasta 21.4 mulla alkaakin treenisuunnitelman mukainen rasvanpolttokausi 😀

Haluan nyt vaan keskittyä treenaamiseen ja kehittymiseen, painottaen kehittymistä, tsekaten että mihin mun kroppa oikeasti pystyy! Ja siihen tarvitaan ruokaa ja paljon – terveellistä ja ravinteikasta sellasta 😀
Treenin jälkeen tietty parasta on ruoka! Tänään lautasella appelsiinia, kvinoa-tattari-kaurapuuroa hamppuproteiinilla, hampunsiemenillä,pellavansiemenrouheella, vadelmilla ja itsetehdyllä kookosjugurtilla. Herkkua 😉

Näissä endorfiinihuuruissa on loistava jatkaa viikonlopun viettoa! Kivaa lauantaita myös sinne – reenatkaa ahkerasti ja olkaa kiltisti 😉

<3 Aino

14 kommenttia

 1. Sansku kirjoitti:

  Moi 🙂 Kiinnosti heti kysyä miten oot päätyny kvinoa-tattaripuuroon? Mä syön itekin muita puuroja kuin perinteistä kaurapuuroa ja tällä hetkellä syön spelttihiutaleista tehtyä puuroa.

  Mun mielestä on vaan hyvä, että oot syksyllä tehny erilaista treeniä. Peruskunto kasvaa ja jaksaminen samalla paranee ja kun harjoittelu ei ole koko ajan vaan samoja liikkeitä punttisalilla niin loukkaantumisriski pienenee. tsemppiä! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moikka! Syön paljon puuroa, joten aina ei jaksa ihan perus kaurapuuroa väsätä 😉 Kvinoa-tattaripuuroa tein paljon joskus viime keväänä ja nyt kun mun ruokavalio on täysin gluteeniton niin siitä on tullu mun ruokavalion vakiokalustoa, hihhi. Kaurahiutaleita siihen eilen lisäsin ihan vaan koska tarvitsin enemmän hiilareita.

   Joo mä nään sen kans ihan vaa hyvänä juttuna! Ja onpahan nyt ainakin motivaatiota keskittyä vaan yhteen juttuun täysillä:) Kiitti! Kyllä tästä hyvä tulee, hihhi.

 2. Jenni kirjoitti:

  Oot huikea, hyvä Aino!! Mullakin alkaa nyt kunnon lihaksenkasvatusjakso Fitfarmin In Shape-valmennuksen myötä, joten motivaatio on huipussaan myös täällä, jee! 🙂

 3. Laura K. kirjoitti:

  Oot kyllä ihanan pirteä ja inspiroiva bloggaaja!

 4. sone kirjoitti:

  Hei, oon seurannu sun blogia jo pitkään ja nyt on pakko kommentoida et KIITOS niistä pihviresepteistä mitkä julkaisit vasta!:) sun positiivinen olemus välittyy hyvin blogin kautta ja tuun aina hyvälle tuulelle tästä 🙂 Keep it going;)

 5. Siara kirjoitti:

  Sulla on kivoja treenivaatteita! Olis kiva jos jaksasit kuvien yhteyteen kirjottaa mistä oot ne ostanut. 🙂 Mistä tuo kuvan toppi ja housut ovat?

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitti! Mä voin yrittää muistaa jatkossa ainakin välillä kirjotella niitäkin 🙂 Toi toppi on itseasiassa monta vuotta vanha, se on Niken ja ostin sen aikoinaan Stadiumista, housut puolestaan on H&M:ltä!

 6. emilia kirjoitti:

  Moi Aino! Ihan huippu blogi, en tajua miten löysin siut vasta nyt! Miulle heräsi kysymys opinnoistasi, kun esittelyssä mainitset opiskelevasi liikuntaa ja terveystieteitä. Mitä tarkalleen opiskelet/ olet opiskellut? 🙂 Itse vietän välivuotta lukion jälkeen, ja pohdiskelen kovasti mikä ala kiinnostaisi. Juuri liikunta ja terveystieteet ovat lähellä sydäntäni, mutta en ole ainakaan vielä löytänyt sopivan tuntuista opiskeluvaihtoehtoa 🙁 Kaikki liikuntaan ja terveystietoon liittyvät koulutukset kun tuntuvat olevan Jyväskylässä, ja kaupunkina taas Helsinki miellyttäisi itseäni enemmän. Kiitos jo etukäteen jos kerrot omia koulutuskokemuksia/ taustojasi 🙂 Ihanaa talven jatkoa!

  • Aino kirjoitti:

   Heippa Emilia ja tervetuloa seurailemaan!:)
   Opiskelen liikunta- ja terveystieteitä HEO:ssa (www.heo.fi) eli täähän on vuoden kestävä opistohomma 🙂 Samalla suoritetaan personal trainer -lisenssi! Oon kyllä tykännyt ihan hirveästi – tännehän mä tulin alkuperää siksi, koska tää valmistaa juurikin yliopistoon ja sinne mä aion taas ensi keväänä hakea 🙂 Paljon on käytännön juttuja, mutta myös teoriaa. Ja tosi paljon pystyy itse vaikuttamaan omiin opiskeluihinsa!

 7. Salla kirjoitti:

  Hei!

  Mun on pakko kysyä, kun olen aloittamassa treenaamista.

  Miten sä lähit treenamaan?
  Mistä hommasit treeniohjelman ja ruokavalion, opastaako/ohjaako sua joku, vai teetkö itsekseen?
  Vai menetkö ihan vaan maalaisjärjellä?

  Kun mietin tässä, että lähenkö vaan treenaan ja katson netistä jonkun sopivantuntuisen treeniohjelman ja syön terveellisesti.
  Vai lähenkö esim. Fitfarmin nettivalmennukseen.

  Tää on mietittäny mua kauan aikaa, että onko kaikilla treenaajilla se oma pt tai vastaava ohjaaja. =)

  Voit vastata spostiin tai tänne, mielenkiinnolla odotan.. =)

  • Aino kirjoitti:

   Moikka!

   Aikoinaan liittyessäni kuntosalille minulle tehtiin ohjelma, jonka mukaan lähdin treenaamaan. Mun kotisali Oulussa on aivan huippu ja siellä saikin uusia treeniohjelmaa niin usein kuin halusi – veloituksetta! Joten oman salin personal trainereiden kanssa aina sitten muokkailtiin sitä ohjelmaa mulle ja mun tavoitteisiin sopivaksi tietyin aika-ajoin 🙂 Nykyään suunnittelen ruokavalioni ja treeniohjelman ihan itsekseni, kun kokemusta ja tietoa asiasta löytyy!

   Jos et oo koskaan treenannut/oot aloittelija niin kyllä mä suosittelisin, että pyydät omiin tavoitteisiisi sopivaa treeniohjelmaa joltain ammattilaiselta 🙂 Treeni pysyy turvallisena ja tavoitteita kohden on helpompi lähtä etenemään, kun tietää mitä tekee. Sinällään en noita nettivalmennuksia oikein ymmärrä, sillä ne on tehty ns. massalle, ei yksilölle – jokainen me kuitenkin ollaan erilaisia ja on omat tavoitteet joita treenaamisella haluaa. Monilta kuntosaleiltakin löytyy nykyään ohjaajia/personal trainereita sitä varten, että ne tekee asiakkaille ohjelmia!

   Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.