Hae
Aino Mäkelä

Viisi minuuttia + kolme raaka-ainetta = herkullinen raakafudge

Kävin tutustumassa Karita Tykän uuteen ”Raakaa ja makeaa” -raakaherkku reseptikirjaan toissa viikolla. Oi että, siinä vasta kirja täynnä ihania reseptejä joita selaillessa vesi herahtaa kielelle! Karita itse oli ihanan valoisa persoona ja se aito innostus raakaherkkuihin sekä hyvinvointiin oikein hehkui ympärille 😀 Ihanan inspiroiva ihminen ja ihanan rento elämänasenne – juuri sellainen persoona, johon on erittäin helppo samaistua ja ihastua.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOon itse innostunut raakaruuasta ja -herkuista vasta viime vuoden aikana, mutta se inspiraatio ja innostus vaan kasvaa kasvamistaan. Tuntuu, että kokoajan oppii jotain uutta ja halu sekä mahdollisuudet kokeilla uusia yhdistelmiä ja raaka-aineita tuntuu olevan loputon. Raakaherkuttelun maailmassa voi vaan kokoajan kehittää itseään eteenpäin – inspiroitua ja ideoida, kokeilla, ihastua ja sitä kautta innostua vielä lisää! Ihan parasta 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin viime viikolla ensimmäistä reseptiä kyseisestä kirjasta, kun mieleni teki jotain herkkua rankan päivän päätteeksi. Suklaafudgen valmistus ei kestä edes viittä minuuttia ja raaka-aineitakin tarvii vaivaiset kolme! Fudgen tuoksu on melkein yhtä huumaava kuin maku – se vie jalat alta.

Sulata 4rkl kookosöljyä vesihauteessa. Lisää joukkoon 1dl raakakaakaojauhetta ja makeuta 4rkl kookosnektaria (hunajaa). Voit nauttia fudgen heti sellaisenaan tai tehdä kuten minä ja laittaa sen jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHalutessaan fudgen voi myös maustaa haluamallaan tavalla – itse lisäsin omani joukkoon inkamarjoja, joita sain Suomen Voimaruoalta joulun alla kotiin testattavaksi 🙂 Fudge on niin helppo valmistaa, että tuun varmasti varioimaan sitä vielä paljon – ainakin jotain suolaista, pähkinäistä ja rouheista tekisi mieli kokeilla, hihhi. Jakakaa tekin toki omia ideoitanne kommenttiboksiin! Niistä saa aina ihan älyttömästi inspiraatiota omiinkin kokeiluihin 🙂

Ja eikun herkuttelemaan! 

<3 Aino

13 kommenttia

 1. Weera kirjoitti:

  Mäkin olen innostunut raakaruuasta ihan vähän aikaa sitten ja olen kokeillut kaikenlaisia reseptejä. Tein vähän aikaa sitten raakapatukoita, joista tuli ihan mielettömän hyviä! Kannattaa kokeilla! 🙂

  http://weerabettina.fitfashion.fi/2014/01/11/itsetehdyt-raakapatukat/

  • Aino kirjoitti:

   Juu oon itsekkin raakapatukoita tehnyt kotona – samoten raakoja protskupatukoita 😉 Oikein toimivaa kyllä!

 2. Pipsa kirjoitti:

  Mielettömän hyvän näköistä kyllä! Itse olen tehnyt tismalleen samasta raaka-ainekombosta raakasuklaata, vissiin fudgen ja tuon supersimppelin suklaan erona näyttäisi olevan runsaampi kaakaojauhe/kookosöljy-suhde tuossa fudgessa. Käy kyllä järkeen, sillä fudge on kuitenkin kiinteämpää ja vähemmän sulavampaa kuin suklaa. Tätä kyllä voisi testata! 🙂

 3. Nanna kirjoitti:

  Voi kun kuulostaa herkulliselta!
  Mitä näissä mahtaa kaloreita olla suunnilleen? Vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta muille perus herkuille 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Ihan tuo peruspohja eli kookosöljy+kaakaojauhe+kookosnektari(/hunaja) on vähän vajaa 900kcal ja siitä tulee sellanen 20 palaa, eli vajaa 50kcal/pala 😀 Kalorimääräthän vaihtelee sitten vielä jos siihen lisää jotain ekstraa lisäksi 🙂

 4. Salla kirjoitti:

  Ootko tutustunut Hanna Skytän Fuel Food -kirjaan? Se on ihan vasta ilmestynyt, ja nimensä mukaisesti kertoo treenaajan voimaruuasta, nimenomaan puhtaasta ja luonnonmukaisesta. Ostin kirjan sen ideologian takia ja voin lämpimästi suositella! Siinä on myös just ton tyyppisiä ihania reseptejä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   En oo kyllä edes kuullutkaan! Kiitos vinkistä Salla, pitää hommata se jostain käsiini :)!

 5. Maria kirjoitti:

  Heip,

  Tämä oli kyllä toooooodella hyvää!
  Laitoin akaasiahunajaa makeuttamaan ja rusinoita tahnan sekaan, jääkaappiin jähmettymään. AIJJAI! Teen tulevaisuudessakin KYLLÄ. Kiitos ohjeesta, tällaisia lisää.

  • Aino kirjoitti:

   Oujee, ihana että maistui! Se on niin superhyvää, että taidan tehdä tänään uuden satsin 😉

 6. Tea H kirjoitti:

  Oih nam! Voisitko jakaa tuota toffeefudgen ohjetta? Ihan kuola valuu 😉 kuuntelin kun karita oli suomipopilla haastattelussa, täytyy päästä selailee tota kirjaa! Suosittelen myös Hanna Skytän fuelfood-kirjaa, uskon että se ois sun makuun! Esim. Resepteissä erilaisia herkkuja, smoothieita, ruokia ja tulit heti mieleen kun bongasin chiapuuron ohjeen! Tykkään tosi paljon sun blogista kun kirjotat usein ja tosi mielenkiintosista aiheista! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Ohjetta tulee jahka testaan sitä ensin itse 😉 Kirja on kyllä ihana – suosittelen hankkimaan! Ja mulle on jo aiemminkin kehuttu Hanna Skytän kirjaa, joten se on ehdottomasti hommattava käsiin kyllä jostain.

   Kiitos ihanasta kommentista Tea, piristit päivää!:)

 7. Virpi kirjoitti:

  Laitoin joukkoon maapähkinävoita ja hippusen suolaa. Oijjoi! Ei tarvitse enää Reese’s -patukkaakaan ostaa. 🙂 Kokeilin myös hirssimuroilla. Pakkasessa tulee riittävän rapsakaksi, menee riisisuklaasta. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.