Hae
Aino Mäkelä

Kaupungin tuorein baari ja veikeä omena-chiapuuro

Mulla oli tänään vähän erilainen päivä – nimittäin vapaapäivä! Okei, koulua olis kyllä ollut, mutta surkeiden sattumusten sarjan seurauksena se jäi tällä kertaa välistä. Aamukin alkoi normaalista poikkeavissa merkeissä – nimittäin SodaStreamin uudessa Soda Barissa aamupalan ja vesimaistelun merkeissä 😉 Hih!

Saksalainen vesisommelier Arno Steguweit maistatti meillä erilaisia vesiä – neljä kierrosta kaiken kaikkiaan – ja kuinka jokin niinkin yksinkertainen ja itsestäänselvyytenä pidetty asia kuin vesi, voikaan olla niin yllättävän mielenkiintoinen? 😀 Mä oon itse kyllä ihan normaalin hanaveden fani, mutta eroavaisuudet oli oikeasti hämmästyttäviä!
Soda Bar avataan huomenna lauantaina ja se sijaitsee Helsingissä Jätkänsaaren Verkkokauppa.com:in yhteydessä ja se on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa! Sieltä saa siis haluamansa laisia SodaStreamin drinksuja – myös lisäaineettomista ja kalorittomista Free-juomatiivisteistä 😉 Mun omaksi lemppariksi nousi ihanan raikas sitruuna!Aamu oli myös siitä erikoinen, että se ei sisältänyt mitään urheilua. Ihan outoa kuinka veltto ja saamaton olo mulla oli pitkälle päivään saakka, kun tuntui että kroppa olisi vieläkin unilla.. tsiisus! Onko muut aamusporttaajat huomanneet samoja oireita, jos aamusta puuttuu se liikunnan aikaansaama endorfiinipiikki? Ajatus harhaili ja kokoajan pelotti, että nukahdan paikalleni, vaikka olin nukkunut vielä normaalia pidemmät yöunet! Hahha 😀

Noh asia onneksi korjaantui iltapäivällä kun pääsin ensin uimaan ja lopulta salille rääkkäämään jalat sekä pyllyn oikein huolella – kerrankin ajan kanssa eikä sitä vastaan 😉 Huomenna onkin sitten lepopäivä! Päivän sporttiosuudet oli kyllä erittäin palkitsevia sillä taisin vihdoin oppia keskikropan ideaalin asennon uidessa ja sain pyllyrääkistä kaiken irti koulussa viime viikolla poimimillani ideoilla, jihaaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKasvisruokapäiväkirjassa esiintyneen omena-chiapuuron reseptin perään kyseltiin, joten tässä se vihdoin tulisi! Muistatteko, kun viime syksynä jaoin marjaisen chiapuuron reseptin? 😉 Tämä omenaversio on kehitetty juuri sen inspiroimana 😉

Voitte kokeilla molempia ja kertoa sitten, kumpi oli mieluisempi – itse ehkä tykkään enemmän omenaversiosta sen vanukasmaisemman koostumuksen vuoksi. Tää toimii loistavasti niin aamu-, ilta- kuin välipalanakin! Paljon hyviä rasvoja, laadukasta proteiinia ja ahh – niitä tärkeimpiä, hyviä hiilareita 😉

Omena-chiapuuro – sekoita seuraavat aineet keskenään:

soseutettu omena*
1dl mantelimaitoa*
3rkl chiasiemeniä
1rkl psylliumia
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl siemensekoitusta
1tl maca-jauhetta

..ja laita jääkaappiin vähintään parin tunnin ajaksi tekeytymään.

* Omenan soseutus: kuutioi omena ja keitä tilkassa vettä pehmeäksi, soseuta sauvasekoittimella/blenderillä soseeksi. 
* Mantelimaito: Liota 1dl manteleita yön yli vedessä. Laita liotetut mantelit blenderiin ja lisää 8dl vettä ja aja hienoksi maidoksi. Jos et jaksa hifistellä, niin mantelimaitoa löytyy myös valmiina kaupasta ja sen voi korvata myös muulla haluamallaan maitotuotteella tai sen korvikkeella 😉

Ihanaa viikonloppua kaikille!

<3 Aino

2 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  HEI,

  kirjoitit reseptissä: 1 rkl siemensekoitusta, niin mitä olet käyttänyt?

  Kiitos mahtavasta reseptistä!

  • Aino kirjoitti:

   Moikka!

   Oleppa hyvä 🙂 Omassani on pellavan-, aurinognkukan- ja seesaminsiemeniä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.