Hae
Aino Mäkelä

Herkkuja Ystävänpäivään

Heippa ihanat!

Huomenna onkin sitten yks vuoden parhaista päivistä, nimittäin Ystävänpäivä <3 Mun mielestä Ystävänpäivä vois olla oikeasti vaikka vuoden jokaisena päivänä. Ei oo koskaan huono hetki kertoa rakkaimmilleen, kuinka paljon niitä arvostaa eikä haluais elää päivääkään ilman niitä. Kaiken kiireen keskellä sitä vaan pitää niin itsestäänselvyytenä, toisen rakkautta ja läsnäoloa, että se helposti unohtuu – onneksi on siis edes yksi päivä, jolloin ystävyyden ilosanomaa saa toitottaa niin paljon kuin sielu sietää!OLYMPUS DIGITAL CAMERAViikonloppuna jaoin jo teille ihanan herkkureseptin Ystävänpäivän varalle nimittäin mansikkaiset raakakarkit. Nyt sitten onkin vuorossa raakaherkku-resepti suussasulaviin suklaabrownieihin toffeekuorrutuksella! Resepti on tietysti gluteeniton, maidoton ja sokeriton 😉 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

SUKLAABROWNIE
2,5dl pehmeitä taateleita
2dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1dl kookosjauhoja
3rkl raakakaakaojauhetta
1rkl carob-jauhetta

Jauha pähkinät sauvasekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon kookosjauhot, raakakaakaojauhe sekä carob-jauhe ja viimeisenä taatelit. Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele valmis taikina vuokaan ja nosta pakastimeen vähintään tunniksi vetäytymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATOFFEE
50g kaakaovoita
4rkl maapähkinävoita
2dl pehmeitä taateleita
2rkl kookosnektaria/hunajaa/agavesiirappia
ripaus ruususuolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää sulan kaakaovoin joukkoon maapähkinävoi, kookosnektari, taatelit sekä ruususuola ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Kun massa on valmis, ota browniet pakastimesta ja painele tasaisesti taikinan päälle. Nosta takaisin pakastimeen ja anna olla siellä vähintään brownien vetäytymisajan loppuun. Palastele valmiit browniet sopivan kokoisiksi paloiksi ja nautiskele antaumuksella!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToffeetahan voi tehdä ihan ilman suklaabrownieitakin ja maistuu muuten ihan taivaaaaaalliselle! 🙂 Resepti on alkuperää Karita Tykän ”Raakaa ja makeaa” -raakaherkukirjasta ja samasta kirjasta sain inspiraation myös suklaabrownieiden reseptiin!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt teillä on jo kaksi herkkureseptiä Ystävänpäivän varalle 😀 Itse aion tehdä vielä illalla raakasuklaata.. viime kerrasta onkin jo aikaa melkein kaksi kuukautta, apua! Tässä yksi loistava raakasuklaaresepti, jos sitä innostuu kotona tekemään. Suklaatahan saa kätevästi myös RAW2U:lta – esimerkiksi tällähetkellä tutustumistarjouksessa on Kultasuklaan uutuudet appelsiini-raakasuklaa sunnuntaihin ja mustikka-tummasuklaa maanataihin saakka 🙂

Herkullisia hemmottelluhetkiä ja paljon rakkautta Ystävänpäivään!

<3 Aino

4 kommenttia

 1. alexandra kirjoitti:

  Millon susta tulee virallinen personal trainer ja voiko sut vaan sitten varata käyttöönsä vai miten se toimii? 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihana alexandra! 😀 Toukokuussa mun pitäis valmistua, voit toki laittaa sähköpostia mulle jo vaikka heti!

 2. Ella kirjoitti:

  Oh. My. GOD Aino miten hyviä brownieita! Tein niitä just äsken kokeen jälkeisissä paniikkipäissäni. Siis mun maailma PYSÄHTYI kun maistoin näitä. Herranjestas, puhdasta rakkautta. Kaikki näyttää jotenkin heti paljon kirkkaammalta ja valoisammalta! Ei mulla muuta, kiitoksia tästä elämyksestä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Ihana Ella! Mä oon ihan samaa mieltä, noi on ihan tajunnanräjäyttävän hyviä 😀 Ihana että tykkäsit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.