Samettinen (raaka)mustikkakakku ja loistava suklainen tilaisuus lukijoille!
Mä rakastan leipomista ja ystävien kestittämistä. Aikoinaan viihdytinkin paljon rakkaitani loihtimalla usemman ruokalajin illallisia joita sitten nautiskeltiin viinin virratessa ja naurun raikuessa – niitä iltoja mulla on ollut viimeaikoina hirvittävä ikävä! Mutta onneksi kohta pääsen asettumaan mun kesäkotiin ja ahh kuinka mä odotankin niitä lukuisia brunsseja, joita tuun sunnuntai-aamuisin ystävilleni kattamaan.Onneksi ystäviä voi hemmotella myös pienemmillä eleillä entä sillä neljän tähden illallisella 😉 Viime viikonloppuna, kun mun ihana ystävä majoittui mun kämäseen luukkuuni, perjantai-iltana herkkuhimoon taioin täydellistä appelsiinikrokantti- sekä karpaloraakasuklaata ja aamupalaksi surautin yllättävän hyvän sekä superterveellisen vihersmoothien – kummasti sitä jaksaa aina panostaa vähän enemmän, kun itsensä lisäksi tekee herkkuja myös jollekkin toiselle! Nyt teillä mun lukijoilla onkin loistava tilaisuus oppia itse valmistamaan raakasuklaata sillä oon menossa lauantaina GreenStreet:in Raakasuklaa Workshoppiin oppimaan vielä lisää itse raakasuklaasta sekä sen valmistuksesta ja saan ottaa myös lukijoita mukaani! 😀 Eli kuusi nopeiten ilmottautunutta pääsee fiilistelemään raakasuklaata ja herkuttelemaan ainoastaan 39euron hintaan. Workshop järjestetään Helsingin keskustassa Kalevankadulla ja alkaa lauantaina 12.4 klo 14 🙂
Ilmottautuminen onnistuu lähettämällä mulle sähköpostia osoitteeseen aino.makela@gmail.com – tulkaahan viettämään mun kanssa rento lauantai! 🙂
Ja mun viikonloppusmoothien reseptiä kun kyseltiin niin sen jaoin jo viime perjantaina – löydät sen TÄSTÄ POSTAUKSESTA 🙂
Myös mun parin viikon takainen mustikkaraakakakku oli leivottu juurikin kavereiden hemmottelumielessä 😉 Oonkin jakanut siitä useampia teasereita ja nyt vihdoin teidän odotus palkitaan ja jaan täydellisyyttä hipovan reseptin kanssanne! Ja resepti on tuttuun tapaan maidoton ja gluteeniton, hihhi.
POHJA
250g taateleita
1dl kookosjauhoja
Surauta sauvasekoittimella pehmeistä taateleista tasainen massa. Sekoita kookosjauhot joukkoon ja vaivaa tasaiseksi massaksi – painele valmis pohja kakkuvuoan pohjalle reunoja pitkin ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.TÄYTE1
1dl mustaviinimarjoja
2rkl chiasiemeniä
Sekoita mustaviinimarjat ja chiasiemenet sauvasekoittimella ja lisää täyte pohjan päälle – nosta jääkaappiin hyytymään, jolloin chiasiemenistä ja marjoista muodostuu geelimäinen hyytelö.TÄYTE2
1dl kookoskermaa
3rkl mustikkajauhetta*
1rkl kookosöljyä
1tl lesitiinijauhetta
1tl jauhettua vaniljaa
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sula kookosöljy yhdessä muiden täytteen aineiden kanssa ja kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään, jossa se saa olla vähintään viiden tunnin ajan.
* Mustikkajauhe on saatu yhteistyössä Biokia:lta. Mustikkajauhe sopii loistavasti leipomiseen sillä koko marja kuivataan mehuineen jonka jälkeen se vasta jauhetaan, joten jauheessa on sekä makua että väriäkin! Jauhe on siis 100% mustikkaa.Näiden mun nykyisten tarjoiluiden myötä oonkin saanut uuden lempinimen – Neiti Raakaruoka 😀 Hahhah! Siinä on kyllä titteli, jota kannan ilolla ja ylpeydellä. Ja jatkossakin aion kantaa raakaherkkuja ja terveelisiä superruokia mukanani illanistujaisiin sillä koskaan ei oo kukaan niihin pettynyt eikä yksikään kakkupala tai suklaakonvehti oo koskaan jäänyt syömättä, hihhi!Huomenna sitten julkistan arvontojen voittajat! Eli vielä kerkeää osallistua sekä ILMAISEN RAVINTO- JA TREENIOHJELMAN että MESSULIPPUJEN arvontaan. Lisäksi tulossa varmaan vielä tuplapostausta muistakin meiningeistä sillä viime päivinä on taas tapahtunut niin paljon, että asiaa ois kerrottavaksi yhden kilometripostauksen verran – hahha! Eikä asiaa yhtään helpota se, että viikonloppu tulee olemaan myös aiak tapahtumarikas.. 😉
<3 Aino
Oi, tuota kakkua pitää kokeilla a.s.a.p! 😉
Hihhii kiva kuulla! Tuuhan kertomaan, että mitä tykkäsit:)
Ihanaa!!! Raakakakut ovat herkkuani, mutta olen elänyt siinä harhaluulossa että niihin tarvitaan aina kamala määrä kookosöljyä, superfoodeja ja kilokaupalla pähkinöitä. Tämä mursi kaikki nuo uskomukset, aion kokeilla tätä heti kun ehdin! Piristit juuri yhden leivontahirmun päivää 🙂
Ihanaa että innostuit!!:)
Mustikkakakku ilman mustikkaa 🙁 Miksi syödä jotain kalliita jauhoja kun oikeita herkullisia marjoja saa ilmaiseksi?
Kyllä mä oikeita marjojakin syön:) Kakun koostumus vaan kärsis ”oikeiden” marjojen käytöstä, kun on niin vetisiä. Samaa tavaraahan se on – eri muodossa vaan!
…Ja kyllä kai mustaviinimarjojakin voi yrittää korvata mustikoilla, vai mitä? 😉 Kakusta tulisi vain hieman makeampaa niin, kenties? 😀
Joo siis itseasiassa tein ekan kakun mustikoilla ja totesin, että se kaipasi vähän ”potkua” eli kirpeyttä sekaan! Mutta siis toimii ihan pelkillä mustikoillakin kyllä aivan loistavasti – mustaviinimarjoilla siitä vaan tuli täydellinen 😉 Hihhih.
Hei!
Kakkua täytyy ihmeessä kokeilla! Mistä saa lesitiinijauhetta? Voisiko sen korvata jollakin? Tai jättää pois?
Ihan Punnitse&Säästä, Life-myymälöistä jne 🙂 Itselläni on Puhdistamon soijalesitiiniä käytössä. Se toimii täytteessä emulgoijana eli koostumuksessa voi helposti näkyä jos sen jättää pois – jos se ei haittaa, niin sitten antaa mennä vaan!
Moi! Kuinkahan iso kakusta tulee? 🙂 Meitä olisi neljä henkilöä syömässä tätä, mietin että riittääköhän näillä määrillä tehty kakku vai teenkö vähän isomman..
Tekisin pohjan ainakin tuplana, jotta saa reunat nousemaan, sillä tein oman kakkuni aika pieneen vuokaan 🙂 Tai siis kyllä siitä neljälle riittää, mutta ettei vahingossakaan lopu kesken.. ;D