Hae
Aino Mäkelä

Hellekesän nesteyttäjä

Ahhhh ihana aurinko, kesä ja lämpö! Tätähän me ollaan kaikki suomalaiset odotettu kuin kuuta nousevaa ja vihdoin helle taas helliikin meitä läsnäolollaan – nautitaanhan kaikki nyt näistä ihanista ilmoista täysin rinnoin ja imetään energiaa auringosta itseemme niin paljon kuin vaan on mahdollista.

Kesähelteellä on myös tärkeää pitää huolta nesteytyksestä sillä kuumassa ilmassa nestehukka saattaa yllättää huolettoman auringonpalvojan ja etenkin innokkaan sporttaajan! Ylipäätään nestetasapaino on tärkeää – oli sitten kyseessä kesähelle, urheilusuoritus tai edellisillasta toipuminen – sillä jo 2% nestehukalla on heikentävä vaikutus suorituskykyyn ja 10% nestehukka voi aiheuttaa jo lämpöhalvauksen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKerroinkin jo aiemmin Big Tree Farmsin Coco Hydro Sport:ista, jota oon käyttänyt treenijuomana ja nyt kesän tullen se sopii myös täydellisesti hellejuomaksi sen sisältämien mineraalien ja kivennäisaineiden sekä suolojen vuoksi – niitä kun ei perus hanavedestä löydy. Coco Hydro Sportiin on myös lisätty natriumia, joten se pitää hyvin kehon suolatasapainoa kohdillaan.

Nyt uutena makuna onkin kesään sopivasti tullut ananas, josta syntyy loistavat juomat mukaan rannalle tai kesän futispeleihin. Ja myös ehdottomasti kesän parhain booli syntyy lisäämällä veden (tai vaikkapa kivennäisveden) joukkoon kookosvesijauhetta ja lisäämällä jäisiä mangokuutioita joukkoon…mmm! Sillä mä ainakin aion nesteyttää oman mutafutisjengini tulevissa karkeloissa.

PSST! Ja sopii myös paremmin kuin loistavasti juhlien jälkeisen aamun nesteyttäjäksi sekä oloa että virkistämään kehoa törttöilyjen jälkeen, hihhi.OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuuma ilma yleensä myös vie multa lähes poikkeuksetta ruokahalun (ja oikeastaan janonkin – pelkkä vesi ei vaan maistu miltään) ja tykkäänkin paljon enemmän syödä nestemäisiä ja kylmiä ruokia kiinteiden sijaan – tapahtuuko teille samaa? Kehittelinkin kesäpäivän iloksi oikein herkullisen smoothien, josta saa sekä energiaa että huolehdittua samalla siitä nestetasapainostakin.

RAIKAS KESÄSMOOTHIE KAHDELLE
Valmistuu, kun sekoitat seuraavat aineet blenderissä tasaiseksi – chiasiemenet on hyvä laittaa likoamaan ananasmurskan joukkoon jo ennen valmistusta:

puoli purkkia ananasmurskaa
kaksi ruokalusikallista chiasiemeniä
5dl nestettä
3rkl Coco Hydro Sport -kookosvesijauhetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska halusin smoothiesta mahdollisimman ravitsevan ja proteiinipitoisen käytin nesteenä uutta Evoken -hedelmäproteiinijuomaa, joka on siis hedelmäjuoma johon on lisätty proteiinia sekä C- ja B-vitamiinia että kivennäisaineita. Makuja löytyy kahdenlaista – tropical ja orange – ja molemmat onkin myös sellaisenaan oikein loistavia välipaloja tai täydentämään vaikkapa aamupalaa!

Ihanaa lauantaita ja nauttikaa lämmöstä,
<3 Aino

6 kommenttia

 1. Piritta kirjoitti:

  Tuo kookosvesijauhe on niin parasta. Tykkään erityisesti lemon&lime- mausta. Se on ihanan raikas! Pitääkin ottaa ananas seuraavaksi testaukseen. Myös kesäsmoothie resepti lähtee testaukseen meillä…heh!

  -Piritta
  http://piritta-headoverheels.blogspot.fi/

  • Aino kirjoitti:

   Joo mä tykkään kans! Molemmat on ihanan raikkaita kyllä, mäkin oon siis aiemmin käyttäny tota lemon&limeä 🙂 Ja treenatessa niin hyvää, kun sitä on niin paljon helpompi juoda entä vettä.

 2. Salla kirjoitti:

  Joo mulla on kanssa sama että tavallinen vesi maistuu kesäisin jotenkin tylsältä, ja limpparista nyt ei ole alkuunkaan nesteyttäjäksi. Onneksi makukookosvedet on keksitty! <3 Yhtä ihanaa kuin limppari ja nesteyttää kehoa 🙂

 3. Anette kirjoitti:

  Toi Evoke mehu on ihan huippua! Mä tykkään erityisesti appelsiinin makuisesta. Pitää hyvin nälkää ja just kesällä kun ei aina tee mieli syödä jotain proteiinipatukkaa tms. välipalaksi niin toi on loistava vaihtoehto. Njam njam 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.