Hae
Aino Mäkelä

VINKKEJÄ: Helsinki-Lahti-Jyväskylä-Oulu-Vaasa-Helsinki?

Heii!

Ihan ekana saatte kuolailla mun eilisiä ruokakuvia – tällästä taidetta syntyy, kun inspiraation päästää valloilleen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERATäydellisen mehevät pannarit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAÖverihyviä viher-raakapalleroita

Kohta meillä starttaa auto, kun lähdetään GreenStreet-biilillä kohti minun rakasta Oulua <3 Reitti on siis kokonaisuudessaan Helsinki-Lahti-Jyväskylä-Saarijärvi-Oulu-Vaasa-Helsinki eli paljon istumista siis tiedossa lähipäivinä, mutta samalla meillä on myös mahdollisuus nähdä paljon erilaisia juttuja ympäri Suomen!

Nyt mä sitten kaipailisinkin teiltä vinkkejä matkalle: Missä kannattaa käydä syömässä? Mitä nähtävyyksiä ja elämyksiä matkanvarrelta löytyy? Henkeäsalpaavia uimapaikkoja? Näkemisen arvoisia luonnonoikkuja tai erityisen kauniita maisemia? Hyviä treenipaikkoja?

Kaikki vinkit otetaan erittäin kiitollisena vastaan! Ja vastapalveluksena mä vinkkaan teille myös parista kokemisen arvoisesta jutusta:

Factory – Aleksanterinkatu 13, Helsinki

Kuluneen viikon aikana oon tainnu käydä kolmesti Factoryssä syömässä ja siellä me oltiin eilenkin Marissan ja Senjan kanssa. Ehdottomasti Helsingin paras lounasmesta! Loistava buffetpöytä, jossa on paljon maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja unohtamatta niitä salaatteja.

Ja hei mites ne Factoryn kuuluisat salaatit? Jos et oo käyny kokeilemassa niin tee se heti! Tässä siis mun ehdoton ruokavinkki kaikille, jotka Helsingissä aikoo joskus käydä ulkona syömässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVältä kaaos

No sit sellanen juttu, jonka suhteen mullakin on välillä skarpattavaa eli siivoaminen. Mä ainakin stressaannun tosi helposti, jos koti on sotkuinen ja siksi oonkin kehittänyt itselle kaksi keinoa välttää kaaosta:

1) Ruoanlaiton jälkeen pitää siivota keittiö ennenkuin saa alkaa syömään.
2) Ennen nukkumaanmenoa järjestellään asiat omille paikoilleen ja siistitään kämppä inhimilliseen kuntoon.

Ja toimii! Tiskit ei kasaannu eikä siitä muodostu ylitsepääsemätöntä asiaa sekä sen tekee paljon mielummin, kun siitä sitten saa jonkin palkkion ja aamulla on tietty ihana herätä kotiin, joka ei oo kuin pommin räjähdyksen jäljiltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALycogel Breathable Camouflage -meikkivoide

Mä en ois voinu tälläisenä anti-meikkihifistelijänä uskoa ihastuvani johonkin meikkivoiteeseen näin kovaa, mutta niin vaan nyt sattui käymään. Tää Lycogelin uutuus rauhoittaa ja uudistaa ihoa edistäen sen palautumista rasituksesta. Ja mikä parasta – se näyttää iholla luonnolliselta eikä tee ihosta raskaan tuntuista, säilyy virheettömän näköisenä koko päivän ja antaa ihon hengittää !

Eilinen todisti sen, että tää meikkivoide on kuin luotu menevälle sporttimimmille: lähdin aamulla aikaisin liikkeelle ja päivän aikana kävin treeneissä sekä sain kaatosateen niskaani, mutta silti illalla kotiin tullessa mä näytin oikeesti vielä freessiltä! Normaalisti mun meikkivoiteet ois valunu rantuina pitkin kaulaa, mutta tää oikeasti pysyi ja kesti – yleensä en edes pysty treenaamaan meikkivoide naamassa, mutta tän olemassaoloa en edes muistanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPurple Balancen proteiinijauheet ja patukat

Purple Balance on mulle täysin uusi tuttavuus, mutta erittäin mieluinen sellanen! Ne sopii kuin nakutettu raakaruokaa rakastaville sillä ne on täysin kasviperäisiä. Patukat on tietty maidottomia ja gluteenittomia sekä neljästä mausta kolme jopa pähkinättömiä – nää on niin hyviä, että pakkasin niitä myös reissuunkin mukaan.

Proteiinijauheista mulla on käytössä suklaa, jossa on siis muun muassa hamppuproteiinia, raakaa kaakaota, mehiläisen siitepölyä ja macaa – todellinen superjauhe siis! Ja maultaa mun mielestä positiivsen erilainen ja se toi kivaa hieman lakritsimaista vivahdetta mun goji-protskupatukoihin joita tein viime viikolla. Jos siis ”perus palkkari” kyllästyttää ja haluat kokeilla vähän jotain luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa niin PB on siihen aivan loistava.

Seurasaari

Ei vois täydellisempiä lenkkimaastoja ihminen toivoa! Ahh että sielu lepää, kun saa aloittaa aamunsa rauhallisessa Seurasaaressa hölkäten. Kesällä myös loistava kohde esimerkiksi piknikille ja uimareissulle – tänne mä vien kaikki mun kaverit, jotka kesän aikana eksyy mun luokse kyläilemään, se on varma se.

ZeroPoint kompressiosukat & -säärystimet

Ekat ZeroPointin kompressiosukat sain joululahjaksi ja sen jälkeen ne on ollut ahkerassa käytössä, lähinnä juostessa ja palautuessa tosin. Nyt kuitenkin Eevin suosituksesta mä otin kompressiosäärystimet mukaan treeniin ja onneksi sen tein – musta nimittäin tuntuu, että oisin varmasti monissa treeneissä ollut ihan pulassa ilman näitä ihmesukkia!

Zeropointit tulee tarpeeseen myös nyt matkustaessa, kun edessä on kuus päivää autossa istumista… huh! Kuulemma nimittäin aivan loistavat toimistotyöläisille jalkojen virkistykseen ja verenkierron tehostamiseen. Syksyllä kauppoihin tulee myös kompressiotrikoot ja ne on varmaan taas aivan omaa luokkaansa – niitä odotellessa, hihhi.

Kesätreenit Hietsussa

Ja parhaanhan mä jätin tietysti viimeiseksi! Eli me järkätään mun koulukaverin kanssa siis yhdessä joka viikko ulkotreeni Hietsussa, johon myös muut pääsee tietysti ottaman osaa. Osa treenistä tehdään ihan oman kehon painolla ja ympäristöä hyödyntäen, mutta myös kahvakuulaa, TRXää, kuminauhoja, voimapyörää jne tullaan käyttämään.

Käy siis liittymässä Facebookissa Kesätreenit Hietsussa -ryhmään niin saat joka viikko kutsun treeneihin, joihin mahtuu aina 20 ensimmäistä mukaan. Ensimmäinen treeni on ensi keskiviikkona 19.6 klo 11:30 !OLYMPUS DIGITAL CAMERASiinä minun vinkit teille – nyt onkin sitten teidän vuoronne täyttää kommenttiboksi omillanne!  

Ja instagramissahan tietty kannattaa sitten seurailla mua nimimerkillä @makelaino sillä sinne tulee ekana kaikista parhaat vinkit ja yllätykset sekä kommellukset joita meidän matkan varrelle eksyy!

Innolla odottaen,
<3 Aino

17 kommenttia

 1. eveliina kirjoitti:

  Ladylla saa ainakin täällä päässä sit treenailla 😉 Ja hyviä ruokapaikkoja (lähinnä lounassalaatti) ainakin Sweet Vaasa, Pincho ja kauppahallin Bistro.

 2. Reino'S kirjoitti:

  Lahti-city!! <3 😀 Treenivinkki: Mäkivetoja urheilukeskuksen maastossa, jonka jälkeen pulahdus viereiseen maauimalaan hyppyrimäkien juurelle (mäkimontussa). Jotain niin kesäistä ja niin perin lahtelaista!! Lenkkimaisemiksi sopii myös Pikku-Vesijärven/sataman ympäristö. Kahvilavinkkinä Kahvila Kariranta http://www.vesijarvenvanha-asema.fi/ En tiedä, minkä verran heillä on gluteenittomia leivonnaisia, mutta eiköhän sieltä jotain löydy! Kahvila on vanha rautatieasema ja jo sinänsä näkemisen arvoinen paikka. Kivaa reissua!

 3. milli kirjoitti:

  Lahessa kannattaa ehdottomasti käydä syömässä kauppahallin Eväsherkussa! Siellä on mainio salaattipuffet, ja ”pieni” salaatti maksaa vaan 5 euroa 🙂 Opiskelijalle vielä halvempi..

  • Aino kirjoitti:

   Hitsi kun me missattiin kaikki Lahden ruokapaikat, kun se lähtö tuli niin myöhäseksi :/ Ens kerralla sinne siis!

 4. Johanna kirjoitti:

  Oulussa kannattaa poiketa Cafe Roosterissa, viihtyisä paikka josta saa hyvää luomu- ja lähiruokaa 🙂

  • Annie kirjoitti:

   Ja edelleen vinkkaan Oulussa Cafe Krudaa, ihania erikoiskahveja ja -teetä, sekä suussa sulavia raakakakkuja <3

  • Aino kirjoitti:

   Joo siellä meillä on itseasiassa lauantaina workshop! Hihhi 🙂

 5. Jenni kirjoitti:

  Vaasassa Raawka! Maailman söpöin kahvila ihanilla raakakakuilla ja muilla raakaherkuilla, suosittelen ehdottomasti! <3

 6. lilla kirjoitti:

  Kokemuksia neuvoa rasvan kertymiseen reisiin,lääkkeiden syömisen takia. Joudun syömään aiemman rankan liikuntataustan vuoksi nyt lisä estrogeenia ja sen vuoksi rasvaa kertyy näkyvästi reisiin ja polvien edustalle. Onkohan nyt parempi harrastaa jaloille vain aerobista vai jonkinlaista sali treeniä?

 7. Ella kirjoitti:

  Heippa!

  Ei liity aiheeseen sinänsä, ehkä toki jollain tavalla, mutta halusin sanoa, että kirjoitin postauksen omista liikunta/ravintomentaliteeteistäni ja niiden muuttumisesta, johon esimerkiksi sun blogi on vaikuttanut hirvittävästi, ja siksi sutkin siellä mainitaan 🙂 tässä linkki, jos kiinnostaa 🙂

  -Ella
  http://www.lily.fi/blogit/edgybeauty/liikkumisen-kesamentaliteetti

  Ps. Toivottavasti saadaan sut ilostuttamaan meidän Jyväskyläläisten arkea tulevaisuudessa!

  • Aino kirjoitti:

   Oi ihana kuulla! Pitääkin käydä heti lukemassa:) Ja kiitos – toivotaan parasta! Täällä Jyväskylässä kyllä viihtyy, mielelläänhän tänne muuttais 😛

 8. Saija kirjoitti:

  Hei

  Kovasti kiinnostaa tuo Lycogel meikkivoide,mistä sitä saisi ostaa?

  • Aino kirjoitti:

   Missäpäin sä asut? Helsingissä ainakin Tehtaankadun Kauneus ja Soft laserhoitola myy sitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.