Hae
Aino Mäkelä

Mitä on menestys?

”Miten menee???”
”Ihan hyvin! Vähä stressaa vaan”
”Mikäs sulla ressailee??”
”Vähä kaikki.. :D”

Eilinen whatsapp-keskustelun alku kertoo aika paljon mun eilisistä fiiliksistä. Oli maanantai. Ja kotiin tuli Jyväskylän yliopistolta kirjekuori – ohut sellainen. Illalla fiilis oli rauhaton ja nukkumaan meneminen tuntui haastavalta sillä mielessä pyöri ihan liikaa asioita – niihin iltoihin, jolloin fiilikset elämästä on sekaiset löytyy mun kirjahyllystä loistava lääke: Paulo Coelhon Accran Kirjoitukset.Taas eilen sitä lukiessa tajusin, että mulla on kaikki hyvin. Paremmin kuin hyvin. Ja hyvin nopeasti mieli rauhoittui.

”Kun ensimmäinen karavaani ilmestyy taivaanrantaan, aion pyytää päästä sen mukaan kysymättä, mihin se on menossa, ja erkaantua siitä heti kun silmiini osuu jotain kiinnostavaa.”

Mulle tais tän vuoden aikana käydä just niin. Mä tulin Helsinkiin, koska ajattelin vuoden ajan valmistautua Jyväskylää varten, mutta sitten kävikin jotain hassua: vuoden aikana mä tajusin, että se ei oo Jyväskylä eikä terveyskasvatus se mikä mua tällähetkellä vetää puoleensa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Toivon että voin hyväksyä itseni sellaisena kuin olen, ihmisenä joka kulkee tietään, tuntee ja puhuu niin kuin kaikki muutkin, mutta jolla puutteistaan huolimatta on rohkeutta.”

Yhden jutun sisäistäminen on ollu mulle tosi vaikeeta ja sen kans paininkin koko kevään – nimittäin ulkopuoliset paineet ja odotukset, joita loin myös itse itselleni. Kouluun hakeminen ei ollu mulle tänä vuonna enää mitenkään mieluista puuhaa sillä en enää halunnut sinne – silti tein sen, koska mä koin että mun kuului tehdä niin sillä olinhan mä alkuperää tullut Helsinkiin juuri sitä varten.

Viime vuonna mä oikeasti halusin kouluun ja olinkin töistä lukulomalla reilun kuukauden pääsykokeita varten – tänä vuonna tein kolmea eri työtä ja opiskelin samaan aikaan, kun luin pääsykokeisiin. Sekin varmaan kertoo jo paljon motivaatiosta?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Jokainen ihminen kulkee näyttävästi ja säteilee valoa ympärilleen silloin kun hän seuraa valitsemaansa tietä.”

Se että en päässyt kouluun toki harmittaa tietyllä tapaa, mutta toisaalta se avaa mulle taas lukemattoman määrän uusia ovia. Mulla on jo liuta ideoita ja suunnitelmia valmiina tulevalle vuodelle, joista kerron teille heti lisää kunhan ne varmistuu – sen voin kertoa, että nää jutut on niin mua kun vaan voi olla. Sellaisia juttuja, että niiden ajatteleminenkin saa perhoset hyrräämään mahanpohjassa!

”Menestyminen tarkoittaa sitä että rikastuttaa omaa elämäänsä eikä sitä että ahtaa kirstunsa täyteen kultaa.”

Aina on hyvä miettiä, että mitä oikeasti haluaa ja seurata sitä omaa intuitiotaan. Jos joku juttu tuntuu väärältä niin silloin se yleensä on sitä. Haluan avosylin ottaa vastaan kaiken mitä mulle tarjotaan sillä en usko, että vanhana tuun kiikkustuolissa katumaan niitä asioita joita oon tehnyt vaan niitä joita oon jättänyt tekemättä – vaikka kaikki tehdyt asiat ei välttämättä fiksuja ookkaan niin niiden kautta voi aina oppia jotain uutta itsestään.

En mä kadu sitä että luin pääsykokeisiin tänä keväänä sillä se sai mut tajuamaan sen, että se ei oo se juttu mitä haluan tällä hetkellä tehdä. Enemmän mä katuisin jos olisin jättänyt hakematta sillä sillon todennäköisesti eläisin tietämättömyydessä asian suhteen pohtien, entä jos?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Mitä on menestys?
Sitä että voi mennä joka ilta vuoteeseen hyvällä omallatunnolla.”

Coelho on viisas. Ja nää viisaukset rauhoittaa kerta toisensa jälkeen mun mieltä. Kiitos toiselle viisaalle miehelle – mun omalle isille – jolta sain kirjan lahjaksi. Se ei oo se korkeakoulun paperi mikä mut tekee onnelliseksi vaan ne kokemukset ja mitattamattomissa olevat rikkaudet, jotka mun päivää ilostuttaa.

Oon onnellinen, kun joka päivä herätessäni saan tehdä niitä asioita joista nautin ja jakaa ne ihmisten kanssa, joista välitän. Hymyilen jo pelkästä ajatuksesta sillä tiedän jo valmiiksi, että tästä päivästä tulee loistava! Ja loistavista päivistä koostuu mahtava viikko, joka rakentuu loistavaksi kuukaudeksi ja kesäksi, jota voin vanhana muistella naama hölmön onnellisessa virneessä.

Rakkautta ja lämpöä,
<3 Aino

PS. Vielä kerkeää osallistua ARVONTAAN!

10 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  aivan loistava postaus aino rakas! pauolo coelho on mahti, mun pitää kans lukea tuo kirja. mä toivon että tää tarkoittaa nyt sitä että tuut mun luo australiaan! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Nooo ehkä mä tuon sen kirjan sulle luettavaks mukanani 😉 Hahha! Joo, kyllä mä tuun. TUUN !! <3

 2. marissa kirjoitti:

  Fiksu Aino, näin sitä pitää! Toivottavasti oon messissä syksyn jännissä suunnitelmissa 😉

 3. siiri kirjoitti:

  oot säkin vaan aika fiksu <3 ihana teksti ja myös niin tuttuja tunteita

 4. Salla kirjoitti:

  Todellisia viisauksia! Mä tunnistan itteni tosta karavaanipätkästä. Viiden vuoden jälkeen olen ekaa kertaa nähnyt jotain kiinnostavaa, ja vihdoinkin hyppäämässä pois kyydistä. Matka on ollut kova, mutta opettavainen, ja antanut minulle paljon sellaisia asioita joista voin olla onnellinen. En vaihtaisi kokemuksiani pois.

  • Aino kirjoitti:

   Kyllä, nimenomaan – se on hyvin osuva. Ja niin myös sunkin sanat! Kaikki kokemukset rikastuttaa – oli ne sitten hyviä tai huonoja. Eli toisaalta, onko edes huonoja kokemuksia? Hahha!

 5. Petra kirjoitti:

  Kun seuraa sydäntään, ei voi mennä pahasti pieleen 😉 Tärkeimmissä asioissa pitäisi aina kuunnella sydäntä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.