Hae
Aino Mäkelä

Terveellisen elämän kiusallinen kirous

Eilen multa kysyttiin, että lukeeko miehet paljon mun blogia ja nyt voin myöntää, että tää on just niitä postauksia joita kirjoittaessa toivon, että niitä ei olis. Tai toivottavasti ainakaan tää postaus ei osu kenenkään potentiaalisen poikaystäväkandidaatin silmiin 😉 Mä kuitenkin jotenkin uumoilin, että en oo ainut nainen jolle tää asia on ajankohtainen niin halusin tietysti jakaa omat hyväksi havaitsemani niksit ja neuvot!

Tässä muuten mun #luomuhaaste -kuva instagramista! Eli vasemmalla oon minä ilman meikkiä ja filtteriä, ryytyneenä treenin jälkeen. Oikealla sitten meikin ja filtterin kera vähän tälläytyneempänä 😉 Pakko myöntää, että yllätyin itsekkin sillä oikeasti meikkaan tosi vähän ja nytkin unohdin kokonaan laittaa huulet, hahha.

Terveellinen ja aktiivinen elämäntyyli on ihana enkä vaihtais sitä mihinkään, mutta sillä on myös toki varjopuolensa joka omalla kohdallani korostuu erityisesti näin kesäisin. Mulla on loistavat pohjoisen tytön geenit, jotka suojaa mua pakkaselta ja kylmältä eli ilman mitään erityistä hifistelyäkään mulla on tuuheat hiukset ja runsaat kulmakarvat. Terkkuja vaan äitille ja isille! Ihanaahan se on ja musta on mahtavaa, että mun elinvoima näkyy ulospäin hyväkuntoisena hiuspehkona, mutta oi kunpa se rajoittuiskin vaan siihen..OLYMPUS DIGITAL CAMERAMun ruokavalio on hyvin vitamiini- ja mineraalipitoinen mikä tietysti itsessään jo pitää ihon, kynnet sekä hiukset kauniina ja hyväkuntoisina. Sen lisäksi käytän vielä päivittäin MSM-jauhetta, joka rikkiyhdisteenä buustaa vielä entisestään myös juurikin sitä karvojen kasvua 😀 Voitte varmaan sanomattakin jo arvata, että mun kulmakarvoja pitää nyppiä päivittäin eikä sääret pysy sileänä päivää kauempaa?

Suomen kesä on niin lyhyt ja säät epävakaiset, että en jaksa panostaa sokerointiin tai muihinkaan vahauksiin. Pari kertaa oon sen tehnyt ja sen jälkeen tietysti ensimmäiset kaksi viikkoa on satanut vettä, jonka jälkeen on alkanut helteet – ja silloinhan mulla on jo tietysti säärissä kaunis sänki.

Tänään ollaan menossa illalla SUPpailemaan, joten treenin jälkeiseen suihkuun kuului pakollisena osana säärien sheivaus. Ei varmaan ois ollu kovin luontevaa mennä veden päälle pitkissä trikoissa helteellä, hehhe? 😉 Salille sääret voi halutessaan naamioida vaikka kompressiosäärystimille – been there done that! Mä oon yleensä aina ennen vihannut säärien sheivausta sillä se ei selkeästikkään tee mun herkälle iholle hyvää, vaan se on käsittelyn jälkeen aina pitkään punainen, kutiava ja hilseilevä eli siis kaukana kauniista ja säihkyvästä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Edelleenkää en sitä rakasta ja välttelen sitä viimeiseen asti, mutta oon onnekseni löytänyt siihen helpotuksen! Muistatteko, kun kerroin siirtyneeni luonnonkosmetiikan pariin? Ne samat ihanat Gamarden tuotteet, jotka sain EloNaturalta osaksi ihonhoito- ja puhdistusrutiineitani toimii loistavasti myös sheivauksessakin. Sheivausvaahtoa en käytä enää ollenkaan, vaan sen korvaa saippuaton suihkugeeli ja sheivauksen jälkeen rauhoitan mun ihon mineraalivesisuihkeella, joka toimii samalla myös kosteuttajana.OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhmeitä ei tuotteet saa aikaseksi vaan ihan yhtä nopeasti sänki sääriin ilmestyy, mutta sheivaamisen jälkeen iho tuntuu paljon miellyttävämmältä ja pehmeämmältä eikä se punoita entiseen tapaan. Mineraalivesisuihke on myös siitä ihana näin kesäisin, että sillä oon saanut rauhoitettua myös mun auringossa palanutta ihoa! Kertakaikkiaan ihanan monipuolinen ja silti niin yksinkertainen ratkaisu moneen ongelmaan 🙂

Löytyykö ruudun takaa muita karvajumalattaria? Mahdollisesti samoista ongelmista kärsiviä – kuivan ja herkän ihon omaavia? Kaikki vinkit ja hyväksi todetut hoitokeinot sekä ratkaisut otetaan avosylin vastaan, hihhi 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERAAINIIN! Meinasin ihan unohtaa. Oon huomenna eli keskiviikkona 16.7 Hietsun kirppiksellä myymässä! Tulkaa osteleen – myytäväksi oon tyhjentänyt kaiken mitä en oikeastikkaan itse käytä, vaikka ihania ovatkin. Eli paljon vaatteita ja treenivaatteita, kenkiä, reppuja, laukkuja sekä muutama kirjakin on kaupan! Tulkaa tekemään löytöjä ja piristämään mun päivää 🙂

Aurinkoa,
<3 Aino

8 kommenttia

 1. mOm kirjoitti:

  Kiitos vaan geenien, yllättäen täälläki karvajalka 😀 Eilen sokerointi ja kolmen viikon päästä uusiksi. Luotan siihen että kesä on lämmin ja saan kulkea hamosessa duunissa.

  • Aino kirjoitti:

   Toivotaan siis hamekelejä Kuusamoon! Ihan siksikin, että taisin just ostaa matkaliput pohjoseen.. :)<3

 2. Emma kirjoitti:

  Hahaa! Täällä myös sääret kuin raastinrauta päivän jälkeen ja kulmia pitää olla koko ajan nyppimässä! Aina ei vaa jaksa 😀 sokerointia en oo koskaan kokeillu,ehkä joskus! Hei, ehkä eksyn huomenna hietsuun! Ootko heti aamusta siellä? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Tuttu tunne! Ja mulla ainakin perus sheivaustuotteet onnistuu vaan kitistään ihoa entisestään.. :/

   Ja joo oon heti aamusta! Viimestään ysin maissa ainakin paikalla 🙂 Tuuhan ihmeessä moikkaamaan!

 3. memmy kirjoitti:

  Itse sheivaan nykyään aina miesten partahöylän ja apteekin perusvoiteiden avulla. Miesten höylä on mielestäni tarkempi ja hajustamaton perusvoide on hellävarainen, eikä erikseen tarvitse enää kosteuttaa ihoa sheivauksen jälkeen. Toimii 🙂 Tosin höylä pitää muistaa pestä kunnolla saippuan avulla, että rasva irtoaa siitä.

  • Aino kirjoitti:

   Aaaaaa! Miesten partahöylää oon muuten itsekin testannut ja oikeesti oon itekkin havainnu sen paremmaksi entä naisten versiot 😀 Loistavaa, kiitos!

 4. paulakoo kirjoitti:

  Täällä paksutukkainen karvajalka myös!:D ja mulla ne karvat kasvaa aivan mustina ja terävinä, nimittäin mikäli sheivaan! Taikasana = E-PI-LAAT-TO-RI!♡Alkuun tekee ekat kerrat kipeää, sitte helpottaa ja karvakin alkaa kasvaa vaaleampana ja pehmeämpänä! Ja mä epiloin kerran viikossa:) Sama koneki ollut jo 3 vuotta:) Siinä yks vinkki;)

  • Aino kirjoitti:

   Mä en oo uskaltanu hankkia epilaattoria.. Siis monet vannoo sen nimeen kyllä, mut mä en oo uskaltanu. Ehkä mun vihdoin pitäis? 😀 Oon varmasti tehny kauheempiaki juttuja, hahha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.