Hae
Aino Mäkelä

Kakkua tuoreista mustikoista

Koti – mikä ihana tekosyy leipoa! Vielä loistavampi on kyllä itseasiassa veljen syntymäpäivä, joka sattui juuri sopivasti sunnuntaille. Lauantaina äiti kävikin mulle metsästä poimimassa tuoreita mustikoita metsästä ja illalla pääsin sitten tositoimiin eli kakkutaikoja tekemään.

Vaikka kakkujen tekeminen on aina ihanaa niin erityisen mukavaa se on silloin, kun sen tekee jollekkin toiselle. Kun saa ilahduttaa muita ja tehdä jonkun onnelliseksi. Sillä eihän kakku voi muuta tehdäkkään – tällä kertaa kakku oli kuulemma ”mainettaan parempi”. En kyllä ihan täysin ymmärtänyt mitä se tarkoitti, mutta liekkö mitään huonoa ainakaan? 😉
DSC_4286

POHJA
desilitra pekaanipähkinöitä
desilitra manteleita
desilitra rusinoita
kaksi taatelia
teelusikallinen kardemummaa
ruokalusikallinen sulaa kookosöljyä

 

Jauha pähkinät ja mantelit tehosekoittimella jauhoksi (voit jättää halutessasi osittain rouheiseksi, jos haluat enemmän purupintaa). Lisää joukkoon ensin rusinat ja sitten taatelit jauhaen kokoajan. Mausta kardemummalla ja viimeistele pohja kookosöljyllä. Laita irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja painele pohja sen päälle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

DSC_4287

DSC_4296MUSTIKKATÄYTE
2,5dl kookoskermaa
2dl liotettuja cashewpähkinöitä
banaani
5dl tuoreita mustikoita
0,5dl riisinlesejauhetta
2tl vaniljajauhetta
6rkl sulaa kookosöljyä

Laita ensin liotetut pähkinät ja kookoskerma blenderiin. Kun massa on tasaista lisää joukkoon ensin banaani ja sen jälkeen mustikat. Sen jälkeen sekoita joukkoon riisinlesejauhe ja vaniljajauhe käsin sekoittaen. Viimeisenä lisää sula kookosöljy. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja viimeistele kakku tuoreilla mustikoilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään – tai kiireisessä tapauksessa pakkaseen.

DSC_4294Nam! Kyllä se kakku on vaan ihan omanlaisensa tuoreisiin marjoihin tehtynä ja värikin oli viettelevän violetti. Synttärikahvien jälkeen kakku katosi pian jääkaapista allekirjoittaneen toimesta sillä se oli vaan niiiiiin hyvää. Ja suussasulavaa! Aamutreenien jälkeen oli niin täydellistä lösähtää väsyneen nälkäisenä keittiön lattialle kakkulautasen kanssa.

Ja nyt oottelen jo huomista, että mun sisko saapuu meidän kanssa mökille viettämään viikonloppua. Silloin nimittäin valmistuu ihana vadelma-suklaakakku! Hihhi 😉

Herkkuterkuin,
<3 Aino

7 kommenttia

 1. anette kirjoitti:

  nämä raakakut näyttää niin hyviltä, niin tee enemmän sellaisia ohjeita missä ei ole pähkinää, tai millä ne voisi korvata :))

 2. Sanna kirjoitti:

  Mikä tuon kookosöljyn virka on reseptissä? Koostumus? Maku? Vai pitääkö se kakun kasassa? Oon ihan tietämätön näissä jutuissa ja ihmettelin kun sitä kaikkialle lisätään?

  • Aino kirjoitti:

   Koostumus kyllä elikkä se hyydyttää kakun 🙂 Ja makukin on kyllä niin herkku <3

 3. Jenni kirjoitti:

  Kiitos taas herkullisesta reseptistä, olen jo kauan halunnut kokeilla näitä raakaherkkuja. Pitää kysyä tällainen hassu kysymys, että miten kun niissä on kuitenkin pähkinöitä, kookosöljyä ym. niin eikö sulla ala housujen vyötärö kiristämään? Mua jo hirvittää, että jään koukkuun näihin herkkuihin 😀

  • Aino kirjoitti:

   Hahhha! Kaikkea kohtuudella – eiks se niin mee? 😉 Näissä on niin paljon tärkeitä ravinteita ja hyviä kaloreita, että ihan hyvällä omallatunnolla voi syödä. Ellei sitten vedä yhtä kakkua aina päivässä..! 😀

 4. Tiina kirjoitti:

  Hei,
  Haluaisin kysyä sellaista, kun olen kaksi kertaa tehnyt raakakakkua, ja molemmilla kerroilla on täyte mennyt hirmu nopeasti ihan velliksi, jos on kylmästä oton jälkeen ollut hetkenkään liian kauan pöydällä.
  Käyttämässäni ohjeessa ei ole ollut täytteessä kookosöljyä eikä riisinlesejauhetta, auttavatko nämä pitämään kakun koossa vaikka seisoisikin hieman pitempään huoneenlämmössä?
  Minulle on tulossa viikonloppuna vieraita ja haluaisin tehdä raakakakun, mutta en haluaisi että viimeiseksi tulevat vieraaat joutuvat syömään kakkuvelliä.

  Kiitos kovasti jo etukäteen jos ehdit vastata! 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moikka! Kookosöljy tai kaakaovoi on aika olennaisia raakakakkujen valmistuksessa, sillä ne nimeomaan pitää kakun koossa eli hyydyttää ja jähmettää koostumuksen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.