Hae
Aino Mäkelä

Kippokakku

Omasta tavallisesta päivästään voi tehdä ihan pienillä teoilla luksusta – ja vieläpä herkullista luksusta!

Eikö olisikin ihanaa kokouspöydässä muiden mussuttaessa vehnäpullaa ottaa itse esille kaunis lasipurkki, johon oot edellisenä iltana taiteillut herkullisen raakakakun?OLYMPUS DIGITAL CAMERANo mikäs sua estää? 😉 Ei niin mikään! Eli tuumasta toimeen vaan ja hihat heilumaan. Mä teen aina jotain tän tyylistä ihanaa herkkua itselleni mukaan, jos tiedän että edessä on pitkä ja raskas päivä. Onpahan ainakin jotain kivaa mitä odottaa, hihhi!

Varsinkin arkeen palatessa on ihan hyvä muistaa välillä antaa vähän löysiä ja hemmotella itseään, jottei heti ensimmäisen viikon jälkeen kyllästy ja menetä uskoaan. En nyt tarkoita mitään kilon irtokarkkipussia ja päälle korillista poppareita, vaan nimenomaan terveellisiä herkkuja. Maalaisjärki on hyvä pitää mukana miettiessään mitä suuhunsa pistää – sen kanan ja parsakaalin rinnalle kun onneksi mahtuu monia muitakin terveellisiä ja jopa ravintorikkaampiakin raaka-aineita! Ruokavalion monipuolisuuden tärkeyttä ei kannata unohtaa, mutta terveelliset herkutkin on hyvä pitää kohtuuden rajoissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPROTEIINIPITOINEN KIPPOKAKKU

POHJA
ruokalusikallinen tiikeripähkinöitä
ruokalusikallinen kuorittuja hampunsiemeniä
ruokalusikallinen chiasiemeniä
ruokalusikallinen kookoshiutaleita
taateli

Jauha tiikeripähkinät, siemenet ja kookoshiutaleet jauheeksi blenderissä – halutessasi voit jättää hieman karkeaksi, jos tykkäät sattumista! Lisää joukkoon taateli ja pyöritä tasaiseksi massaksi. Painele pohja vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATÄYTE
puolikas banaani
puoli desiä cashewpähkinöitä, liotettuna
puolikas teelusikallinen psylliumia + puoli desiä vettä
puoli desiä riisiproteiinia
kaksi teelusikallista goji-marjajauhetta
ruokalusikallinen kookosöljyä

Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään neljä tuntia ennen käyttöä. Mittaa desimittaan puoli desilitraa vettä ja lisää siihen psyllium – anna turvota hetken aikaa. Laita blenderiin puolikas banaani, liotetut cashewt sekä vesi-psylliumseos ja blendaa tasaiseksi. Lisää joukkoon riisiproteiini sekä goji-marjajauhe sekä viimeistele kookosöljyllä. Kaada täyte pohjan päälle kauniiseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin hyytymään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA WeanGreenin eväsrasiat on ihan parhaita – niistä ei irtoa kemikaaleja ruokiin, niitä voi käyttää aina kerta toisensa jälkeen uudelleen sekä niissä on ihan mahtava kansi, joka pitää huolen siitä että eväät pysyy tiukasti purkissa eikä leviä ympäri laukkua! Ja kaikenlisäksi nää on ihan supernättejä! Voittaa kaikki muovirasiat siinäkin taistelussa 100-0 – fiksun tytön valinta siis 😉

Kun kakun tekee fiksusti laittaen pohjaan paljon hyviä rasvoja, kuituja sekä proteiineja sisältäviä siemeniä ja pähkinöitä sekä täytteestä tekee suussasulavan pehmeän terästäen sen proteiinilla sekä herkullisella marjajauheella (goji-marjahan vielä sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja!) niin kakku sopii hyvin vaikkapa palautusateriaksi treenin jälkeen! Kiireisinä päivinä lounaan voi siis helpostikkin naamioida herkulliseen kakkumuotoon ja paketoida sen nätisti purkkiin, jossa se kulkee helposti mukana.

Helpon herkullista viikonloppua,
<3 Aino

Osa reseptin tuotteista saatu CocoVi:lta.

12 kommenttia

 1. teezy kirjoitti:

  Heippa:)!
  Ihanan hyväntuulinen blogi, joka on selkeästi mielestäni erikoistunut raakasuklaaseen ja muihin sen tyylisiin leipomuksiin ”fitin” lisäksi. Mieleeeni tuli, että itsellä jää valitettavasti reseptit usein toteuttamatta, koska kaapista ei löydy aineksia=(. Oikeasti asia olisi helppo selvittää selailemalla reseptejä ja valitsemalla sieltä ns. perustuotteet, mutta käytännössä jää tekemättä kun ei ole itse alan asiantuntija:D. Eli postaustoive olisi ns. raakaruokien/pähkinöiden/ruokalisäravinteiden semmoinen selviytymispakkaus eli ns. välttämättömät tuotteet, joilla pääsisi pitkälle reseptien teossa:D. Mielelläni ostaisin tietenkin kaikki tuotteet, mutta esteenä on raha ja kaappitila:)

 2. Nami kirjoitti:

  Ihanan näköistä kakkua ja kiitti Wean Green-vinkistä 🙂

 3. Riksu kirjoitti:

  Ihanan kuuloinen resepti. Täytyy kokeilla! Lisäksi haluaisin tuollaisia purkkeja. Mistä olet hankkinut niitä? Nettisivuilta ei pystynyt tilaamaan Suomeen. Onko tiedossasi joku muu kanava?

 4. Maiju kirjoitti:

  Tämä on NIIN mahtava, ei tarvitse koko kakkua tehdä, vaan tuollainen pieni minikakku itelleen 😉

 5. Misorella kirjoitti:

  Kuulostaa tosi hyvältä, harmi, että olen banaanille allerginen. Tiedätkö, olen monta kertaa miettinyt, että millä banaanin voisi korvata vastaavanlaisissa herkuissa. Vinkkejä? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Esimerkiksi tässä kakussa niin lisäämällä cashewn määrää ja lisäämällä hunajaa makeutuksena 🙂 ! Se aina vähän riippuu siitä, että mitä ”virkaa” banaani reseptissä näyttelee että millä se on hyvä korvata ja ite käytän sitä tosi paljon makeutuksen vuoksi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.