Hae
Aino Mäkelä

Suklaata, joogaa ja sadetta

Iltaa sateisesta Helsingistä!

Mä tulin just kotiin ja nyt värjöttelenkin kylmissäni viltin alla teemukin kanssa. Ulkona sataa siis kaatamalla enkä edes jaksa muistaa, milloin olisi viimeksi satanu näin paljon! Mun vaatteet on ihan likomärkänä kuivamassa eteisessä ja kuulen, kuinka niistä tippuu tasaiseen tahtiin pisaroita lattialle. Mulla on takana pitkä ja tapahtumarikas päivä – omalla tavallaan niin kiva, että oikeastaan tuo sadekkaan ei onnistunut mua harmittamaan! Ainoastaan se harmittaa, jos mä nyt sen takia vilustun.

Mitäs teidän iltaan kuuluu? Sataako sielläkin?
Tänään aloitin mun aamun jo hyvissä ajoin treeneillä, sillä loppupäivä oli täynnä kaikkea kivaa hommaa! Aamulla herätessä fiilis oli kyllä tuskanen – tiedättehän, kun heti herätessä pitäisi miettiä mitä kaikkea tarvii pakata reppuun jotta pärjää koko päivän? – ja meinasin skipata treenit, mutta onneksi silti menin sillä tein nimittäin uuden enkan leukojen kanssa! Jee!

Treenien jälkeen suuntasin toimistolle virittäytymään tunnelmaan syömällä raakasuklaata, paljon raakasuklaata <3, sillä päivällä oli eessä kutkuttavan jänskä raakasuklaa workshop, hihhii! Mun mielestä oli vähintäänkin reilua jakaa vähän salaisuuksia raakasuklaan taikavoimista Susijengin käyttöön just ennen MM-kisoja. Kuka ties vaikka sen voimalla pojat hoitais homman kotiin? 😉 Tosin Suomi-Australia pelin nähneenä mulla on kyllä vahva luotto joukkueeseen muutenkin ja harmittaa ihan sikana, että en oo lähdössä Bilbaoon.

Workshopin jälkeen mulla olikin taas rutkasti hyvää energiaa, jotka käytin ihanan Kaisan joogatunnilla. Ulkona satoi ja ukkosti, mutta me joogattiin sisällä kaikessa rauhassa nautiskellen. Tänään taas tajusin kuinka välillä täytyy rauhoittua hetkeksi ja löytää yhteys itseensä, jotta välillä raskaskin arki pysyy kasassa. Tässä välissä siis myönnän, että mun alkuviikko oli kaikkea muuta kuin helppo, mutta viimeistään tän joogasession aikana mun pää taas selveni.

Mietin just eilen joogan voimaa käydessäni läpi Oman Elämäni Inventaario -hyvinvointihaasteen ensimmäisen viikon kysymyksiä, jotka liittyy fyysiseen hyvinvointiin. Vaikka alunperin pidin joogaa ihan hölmönä hommana, enkä yhtään omana juttunani, niin nyt huomaan kuinka paljon saan siitä voimaa. Vaikka välillä mua aina edelleenkin hirvittää kuinka lähelle omia ajatuksia sen avulla pääsenkään, hahha!

Hyvinvointihaasteeseen voit muuten ilmottautua vielä tän viikon ajan mukaan TÄÄLTÄ, jos et oo sitä vielä tehnyt. Suosittelen lämpimästi <3
Joogan jälkeen tosiaan saatiin vielä ihastella kaunista sateenkaarta, joka taittui Helsingin ylle. Se oli jotenkin tosi kaunis hetki, johon teki mieli vaan pysähtyä ja jäädä nautiskelemaan 🙂 Jatkoin kuitenkin vielä matkaa kotia kohti mun tulevan kodin kautta, jossa kävin moikkaamassa mun ihanaa ystävää ja tulevaa kämppistä. Oonkohan edes muistanut kertoa teille koko hommasta? Yritin pidätellä sadetta, mutta koska se ei tuntunut loppuvan niin mun oli pakko luovuttaa ja antautua lopulta sen armoille.

Että tällästä tänään täällä ja toivottavasti sullakin oli ihana päivä! Nyt mä rupean unille ja huomenna vietänkin sitten kotitoimisto päivää – pitäähän mun välillä täälläkin olla muuten entä vain nukkumassa 😀 Ja se tietää muuten myös sitä, että te tuutte saamaan postauksen kesäpöhötyksestä ja sen saamisesta kuriin, hihhi!

Unia,
<3 Aino

4 kommenttia

 1. Vani kirjoitti:

  Hei!
  Olisko sulla jotain sellaista hyvää raakasuklaa reseptiä,
  Jolla onnistuu typerämpikin? Tein kerran raakasuklaata ja siitä tuli ihan hirveän makuista, sellaista todella vahvaa. Liekö raakakaakaojauhetta liikaa…

  • Aino kirjoitti:

   Kyllähän noita hyväksi testattuja reseptejä löytyy jos jonkinmoista! Mitäs aineita sulla on kotona käytettävissä? 🙂

 2. Vani kirjoitti:

  Raaka kaakaojauhe, kaakaovoi, kookosöljy ja muutama pussi jotain superfood jauheita…mutta kaupastahan saa lisää (: olis vaan tosi kiva saada joku vähän makeampi raakasuklaa ohje (: sopiiko mulperin marjat siihen?

  • Aino kirjoitti:

   Joo mulperit on suklaassa aivan loistavia! Yks oma helpoin ja simppelein, millä yleensä teen muille suklaata on 70g kaakaovoita, 20g kaakaojauhetta, 10g tocoa ja lucumaa, 5g macaa 🙂 Sitten hunajaa oman maun mukaan sekä tärkein: ripaus suolaa! Nams, toivottavasti maistuu <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.