Hae
Aino Mäkelä

Karpalokarkki

Eilen illalla mulla alkoi mieli tehdä jotain herkkua. Jotain kirpeää ja erilaista – makeaa ja maukasta! Ja siitähän se idea sitten lähti: sen sijaan että olisin mennyt puoleksi tunniksi harhailemaan lähikaupan hyllyjen väliin yrittäen etsiä jotain gluteenitonta ja maidotonta herkkua, joka vielä onnistuis täyttämään mun senhetkiset makuhimot.., mä päätin laittaa hösseliksi omassa keittiössä.

Vartin päästä mulla olikin valmiina kauniin pinkkejä herkkuja, jotka helli mun makuhermoja juuri mun kaipaamalla tavalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKARAPALOKARKKI
70g kaakaovoita
ruokalusikallinen kookosöljyä
teelusikallinen lesitiiniä
kaksi ruokalusikallista riisinlesejauhetta
ruokalusikallinen lucumaa
ruokalusikallinen Berryfect -karpalojauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää kookosöljy joukkoon. Nosta astia pois vesihauteesta ja lisää siihen ensin lesitiini, jonka jälkeen rupea sekoittamaan siihen riisinlesejauhetta ja lucumaa. Sekoita joukkoon viimeisenä karpalojauhe, jonka jälkeen maistat massaa – jos oot sen makuun tyytyväinen, voit kaataa sen muotteihin ja nostaa pakastimeen kymmeneksi minuutiksi jähmettymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKarpalo toimii herkuissa ihan loistavasti! Se on ihanan kirpsakka, mutta yhdessä pehmeän riisinlesejauheen ja makean lucuman kanssa se muodostaa yhdessä tasaisen kokonaisuuden minkä vuoksi nää karkit eivät kaipaa edes mitään makeutusta kaverikseen. Ihan loistavaa! Mun makuaistihan rakastaa aidon täyteläisiä makuelämyksiä sekä vivahteita, joita ei oo piilotettu hunajavuoren alle.

Berryfectin marjajauheet sopii muutenkin loistavasti raakaherkkuihin sillä marjat on kuivattu juuri oikeissa lämpötiloissa niin, että kaikki ravinteet on jääneet tallelle. Sehän se raakaruoan idea onkin, hihhhi 😉 Siinä siis loistava vinkki teille kaikille, jotka kaipaatte herkkujen tekoon vähän jotain kotimaista raaka-ainetta kaikkien vähän vieraampien superfoodien keskelle – kyllä meillä täällä Suomessakin osataan!

Herkullista lauantaita,
<3 Aino

5 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Hei! Mä oon lukenu sun blogia jo pidemmän aikaa, melkein alusta lähtien. Mun on nyt ihan pakko kiittää sua tästä blogista ja erityisesti näistä resepteistä!! 🙂 näitä on tullu tehtyä aika moniin juhliin kun nää on just mun mahalle sopivia eli gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia!:) ja mikä parasta niin oon saanu muutkin innostumaan näistä! Kiitos sulle sä oot ihanan symppis:)

  • Aino kirjoitti:

   Awwww ihana kuulla! Kiitos älyttömästi Elina, että kerroit – tuli niin hyvä mieli <3 Herkullista syksyä!

 2. helga kirjoitti:

  heippa! mistähän tota lesitiiniä ja riisinlesejauhetta voi ostaa?

  • Aino kirjoitti:

   Monet verkkokaupat myy (esimerkiksi Puhdistamon tuotteita) ja löytyy myös monista hyvinvarustelluista luontaistuotekaupoista , kuten esimerkiksi PUR Hyvinvointikauppa Kampissa 😉

 3. Jenni kirjoitti:

  teelusikallinen lesitiiniä
  kaksi ruokalusikallista riisinlesejauhetta
  ruokalusikallinen lucumaa

  Kuinka välttämättömiä nuo ovat? Aineet ovat mulle täysin vieraita 😀 Voiko niitä korvata jollain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.