Hae
Aino Mäkelä

Aaltojen äärellä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEilen jätin Lissabonin taakseni ja otin suunnaksi yhden surffareiden suosikkikohteista – Ericeiran. Mä oon aina rakastanut vettä ja viihtynyt siellä loistavasti niin uiden, veneillen kuin suppaillenkin joten mulle oli täysin luonnollista hakeutua tänne meren äärelle paikkaan, jossa mulla olis täydelliset puitteet päästä ensimmäistä kertaa ikinä aallon harjalle!

Kun tajusin lähteväni matkalle yksin ilman kokenutta matkanjohtajaa mulle iski hetkeksi paniikki, että mitäs mä sitten siellä reissussa teen. Onneksi Portugali oli yksi Momondon kesän suosituimpia matkakohteita, joten sivuston ”Inspiroidu!” -osastosta tuli hetkessä mun paras kaveri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPortugali onkin monelle surffaajalle suosittu lomakohde sillä rantoja on täällä paljon. Momondo onkin listannut sivuilleen 10 surffarin unelmarantaa Portugalista, jotka löydät TÄSTÄ. Listaa tutkiessa päädyin Ericeiraan kolmesta syystä: a) tänne on helppo tulla Lissabonista (itseasiassa mua tultiin ihan noutamaan 😉 ) b) täältä löytyy rantoja kaikentasoisille surffaajille ja c) tää ei oo niin turistien valloittama mitä muut paikat. Couchsurfingin kautta löysinkin sitten nopeasti itselleni mitä loistavimman hostin ja oon jo nyt täysin ihastunut tän rennon kylän meininkiin sekä saanut uusia mahtavia kavereita, jotka on mun lailla tullu nauttimaan olostaan ilman huolta huomisesta.

Vähän rupes kyllä myös pelottaan, kun eräs tyttö kertoi olevansa vieläkin samalla reissulla, kun tuli yhtälailla mun tapaan ”ilman suunnitelmaa” seikkailemaan hetkeksi Portugaliin neljä vuotta sitten, hahha! 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään aamulenkillä kävin ihastelemassa jo yhtä Ericeiran rannoista, Ribeira D’Ilhaa sekä sen aaltoja! Täällä on hieman sateinen ja tuulinen keli, joten aallot oli aivan uskomattomia.. Oli ihana vaan istua rantakalliolla ja kuunnella niiden pauhetta sekä tunte räiskeet kasvoilla.

Kunhan täällä pääsen ensin kokemaan aaltojen huuman olis tarkoitus siirtyä joko ylemmäs Penicheen, jonne osa meidän porukasta täältä on menossa huomenna. Momondon listauksen mukaan Penichen rannat sopii myös kaikentasoisille surffaajille, joten se ois mulle ehkä parempi vaihtoehto 😉 Toisaalta säät olis etelämmässä paremmat ja Sagres houkuttais sillä siellä ois myös loistavat puitteet tehdä kaikkea muutakin: sukeltaa, bongailla valaita ja seikkailla salaisissa luolissa.

Niin ja toisaalta houkuttais myös lähteä ylös Portoon katsomaan täysin Lissabonista poikkeavaa kaupunkia. Se mitä tulee tapahtumaan seuraavan viikon aikana on vielä mysteeri sillä musta tuntuu, että täällä kaikki on mahdollista.

Ihan kaikki.

<3 Aino

Postaus yhteistyössä Momondon kanssa.

8 kommenttia

 1. Teea kirjoitti:

  Ihanaa! ❤️ Päädyt minne vain mainitsemistasi paikoista, saat varmasti paljon irti tuolla upean avoimella asenteella.
  Meren äärellä todellakin sielu lepää (sanoinko samaa Lissabonista? No sielläkin kyllä). Itse en ole mikään vesipeto ja vierastan aaltoja ja kylmää vettä, mutta meren läheisyys on parasta, sen tuoksu, äänet, kaikki.

  • Aino kirjoitti:

   Niinpä, hihhi 🙂 Tulin nyt tosiaan Lissaboniin ja huomenna jatkan Portoon – viikonloppuna tuun loppuloman ajaksi takas meren äärelle, joten silloin pitäis päästä jo surffaamaankin säiden puolesta! Ainakin toivon niin 🙂

 2. Janita kirjoitti:

  Hurjan näköisiä aaltoja! Varmasti huippu reissu, nauti 🙂

  http://sunseyes.blogspot.fi/?m=1

 3. mOm kirjoitti:

  Et kyllä varmana jää pitemmäksi aikaa!!! ♡

  • Aino kirjoitti:

   No tätä reissua en valitettavasti varmaan voi yhtään pitkittää, vaikka haluisinki..! Eli kotia tullaan, mut tulevaisuus on vielä auki – hah 😀

 4. Teea kirjoitti:

  Niin upean näköistä! En ihmettelisi, jos tuonne jäisit pidemmäksi aikaa..:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.