Hae
Aino Mäkelä

Pettymyksien Porto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lissabonin jälkeen Porto ei onnistunut säväyttämään. Kaupunki oli toki kaunis ja arkkitehtuuri lumoavaa, mutta se ei riittänyt tekemään muhun Lissabonin tavoin henkeäsalpaavaa vaikutusta. Maisemat oli oikeasti kyllä upeat, mutta tiedättehän, että ulkonäkö on vain puolet ruoasta? En sano ilmapiirin olevan Suomen tapaan jäätävä, mutta siitä puuttui se rento letkeys mihin kerkesin jo ihastumaan Lissabonissa ja pakko myöntää, että en tuntenut oloani yhtään kotoisaksi.

 

Ymmärtääkö kukaan mitä ajan takaa?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikista odotuksista huolimatta bussimatka Portoon oli oikeasti kiva kokemus 😀 En tiedä miksi kaikki suositteli junaa sillä bussi oli kaikista mun päässä pyörineistä kauhuskenaarioista huolimatta paljon kotimaan Onnibussia viihtyisämpi: penkit oli pehmeät ja ilmastointi toimi. Mitä nyt paluumatkalla jäin ilman omaa istumapaikkaa, mutta siitäkin selvittiin 😉 Jos siis Portugalissa aikoo matkailla niin voin suositella bussia oikein lämpimästi!

Portoon lähtiessä olin tietysti varautunut pelkkiin kesävaattein, joten kaatosade perille päästyäni ei ollut ehkä se kaikista mieluisin yllätys. Ensimmäinen miinus Portolle. Perille päästyäni meninkin viereiseen kahvilaan pitelemään sadetta ja järkytyksekseni kahvista veloitettiin neljä kertaa normaalia enemmän – perinteinen turistihuijaus, hahha! Jo toinen miinus Portolle.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta kyllä se Porto niitä plussiakin keräsi 😉 Ruoka oli loistavaa ja tarinat kaupungista sekä sen historiasta erittäin kiehtovia. Ehkä kaikista parasta oli seikkailla puistossa kaupungin keskustassa ja leikkiä olevansa Liisa Ihmemaassa – siltä se nimittäin tuntui! Musta on jotenki aina ihana löytää rauhallisia luonnonkauniita spotteja kaiken vilinän ja hälinän keskeltä, ainakin Portossa hetken hengähdys kaikesta teki uskomattoman hyvää. Hetkeksi vain istua alas, sulkeä silmät ja hengittää.

Kodilta Porto ei tuntunut, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen kaupunki se kyllä oli 🙂 Harmittaa kyllä vähän, että kaupungin ilmapiiri onnistui tekemään tehtävänsä ja kiire sekä hermostuneisuus sai mun olon tuntumaan hieman epämukavaksi. Onko oikeasti normaalia huutaa ohiajaville autoille ja kirota, kun liikennevalot ei päästä kadun yli?

Joen toisella puolen, kauempana keskustan hälinästä, fiilis oli onneksi toisenlainen. Portviinikellarit veti ihmisiä puoleensa ja turistien ympäröimänä olo oli helpompi. Kotoisampi. Otettiin jopa päiväunet joen rannalla, kun aurinko vihdoin nousi piilostaan ja jaloista alkoi loppua voima.

Kuten arvatakin saattaa oon nyt jo takaisin Lissabonissa 😀 Tälle kaupungille oon nimittäin menettäny sydämeni täysin. Vielä ois kolme päivää seikkailua jäljellä ja kovasti yritän miettiä, että lähdenkö vielä valloittamaan uusia kohteita vai nautiskelenko vaan mun olosta täällä. Täällä kun on niin älyttömän hyvä olla.

Osaisitteko te suositella mitään?

Aurinkoa,
<3 Aino

4 kommenttia

 1. Teea kirjoitti:

  Mä niin ymmärrän sua! Olen asunut vuoden Portossa, mutta sinne ei ikinä ole ollut mitenkään ikävä. Toisin kuin Lissaboniin, joka on henkinen kotini ja ikuinen pakahdus

  • Teea kirjoitti:

   Tuosta kiroilusta: itse en ole kiinnittänyt asiaan erityistä huomiota, mutta ihan portugalilaiset keskenäänkin ovat asiaa kommentoineet… Eli Portossa/pohjoisessa kiroilu on paljon normaalimpaa/”hyväksytympää” kuin Lissabonissa. Mun mielestä kiroilu on kaikilla kielillä rumaa ja tarpeetonta. Häpeän aina kauheesti, kun huomaan kiroilevani, etenkin suomeksi (ja muilla kielillä en oikein edes osaa ;)).

   • Aino kirjoitti:

    Ai hassua! Musta tuntuu, että ihmiset on siellä kyllä ihan ns yhtä ystävällisiä mitä täällä etelämmässäkin, MUTTA.. niiden tyyli elää on vaan vähän erilainen. Vähän suorempi ehkä? 😉 Kiroilusta en mäkään tykkää ja häpeän sitä tosi paljon jos vahingossa satun lipsauttelemaan, hih.

  • Aino kirjoitti:

   Joo ja mun kaverit kyseli illalla vähän naureskellen, että tykkäsinkö Portosta. Eikä kukaan yllättyny mun vastauksesta.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.