Hae
Aino Mäkelä

Askeleet astetta parempaan viikkoon

Tänään on ollut ihan täydellinen päivä! Vietin eilen loistavan illan, joka sai jatkoa tänään pitkään nukutuista yöunista ja ihanasta kahvitteluhetkestä ystävien kanssa. Oikeastaan se oli työpalaveri, mutta koska oon näin onnekas niin se tuntui kaikelta muulta kuin siltä – kiitos tytöt <3 Tää kaikki lepo ja irtaantuminen arjesta teki enemmän kuin hyvää sillä niin edessä kuin takana on raskas viikko ja oonkin luvannut, että ens viikon jälkeen vihdoin rauhotun ja annan enemmän aikaa itselleni.

Jospa kerrankin onnistuisin jopa pitämään sen lupauksen – oisko hyviä vinkkejä miten onnistuisin? 😉

Sunnuntain kahvihetki = pure perfection <3

Koska tuleva viikko tulee olemaan kiireinen ja täynnä jos jonkinmoista kivaa hommaa sekä hässäkkää niin innostuin kirjotitelemaan ylös ajatuksia miten viikosta saa tehtyä astetta paremman ja nautinnollisemman, vaikka aikaa itteni hemmotteluun jää aivan liian vähän, ja tottakai halusin jakaa myös nää ajatukset teidänkin kanssa:

1. Suunnittele, mutta älä ylisuorita. Työt, tapaamiset ja harrastukset on hyvä merkitä ylös kalenteriin – se estää myös sen, että et lupaa liikoja vaan osaat priorisoida ajankäyttöä paremmin. Jos töitä ja muita velvollisuuksia on viikossa normaalia enemmän on hyvä ymmärtää, että jostain muusta (esimerkiksi treenien määrästä) on hyvä höllätä ettei viikko kasaannu liian raskaaksi.

Kukaan ei ole superihminen, vaikka ajatuksella on toki ihana leikkiä.

2. Anna pieniä hetkiä itselle. Parikin minuuttia muutaman kerran päivässä riittää! Se itselle omistettu hetki voi olla, kun istut bussissa ja suljet silmäsi hetkeksi ja uppoudut täysin omaan maailmaan tai kun illalla hoidat kauneusrutiineja ja saat keskittyä täysin vain itseesi ja omaan olemiseesi. Työpäivän keskelläkin voi lukittautua hetkeksi vessaan ja sulkea niin silmänsä kuin korvansakin ulkomaailmalta 😉

3. Lupaa itselle jotain hyvää. Itsensä palkitseminen on myös osoitus siitä, että arvostat itseäs. Se ”jokin hyvä” voi olla vaikkapa kasvohoito rankan viikon päätteeksi tai viikon päättäminen lemppari brunssiin hyvässä seurassa. Kun on jotain mitä odottaa niin aikakin menee paljon nopeammin!

4. Kehu! Se että kertoo toisille kivoja asioita ja onnistuu siten piristämään muiden päivää on ehkä parasta mistä saa itselle samalla lisää energiaa. Aito hymy toisen kasvoilla vääntää ainakin mun naaman myös väkisinkin hymyyn! Ja kun ihmiset ympärillä on hymyileväisiä ja hyväntuulisia niin itselläkin on myös paljon parempi olla, eikö totta?

5. Huhki, hikoile ja hengästy. Välillä on hyvä päästä pois vallitsevasta todellisuudesta ja ainakin mulle helpoin tapa on kunnon treeni. Se että josku sanoo ja käskee mitä pitää tehdä, se että joudut keksittymään täysillä siihen tekemiseen ja olemaan läsnä siinä hetkessä on nopein ja tehokkain keino unohtaa hetkeksi työkiireet sekä muu stressi. Vaikka treenaaminen ei yhtään huvittais niin mä lupaan, että tunti hikoilua piristää niin mielialaa kuin nostaa energiatasojakin aivan uudelle levelille!

6. Hymyile. Yksinkertaisesti elämä on paljon kivempaa, kun sitä katselee välillä vaaleanpunaisten lasien läpi! Jos sadepäivänä osaa nauttia sateen rauhoittavasta äänestä sen sijaan, että harmittelee kenkien kastumista on elämä siinä hetkessä paljon helpompaa 😀 Kaikesta voi onnistua löytämään jotain hyvää, kun vaan oikein kunnolla keskittyy – varsinkin jos on oikein hyvä mielikuvitus, kuten mulla – hah!

Mitkä on sun niksit parempaan viikkoon? Haluaisitko jakaa omasi myös meille muillekin? 😉

Aurinkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. elisa kirjoitti:

    Listasitkin jo melkein kaikki mun niksini parempaan viikkoon mutta yhden voisin vielä lisätä. Herää aamulla aikaisemmin kuin yleensä niin että ehdit nauttia aamupalasta ja kahvista ja siitä ihanasta rauhallisuudesta ennen päivän kiireitä. Hitaan aamuhetken jälkeen jaksaa ihan uudella energialla ja positiivisella mielellä jatkaa arkipuuhiin!

    http://www.karhusportscience.com

    • Aino kirjoitti:

      Tuo on kyllä täysin totta! Mä meenkin tällä viikolla joka aamu tuntia aiemmin treeneihin, jotta saan hengähtää hetken rauhassa ennen töitä – ihan parasta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.