Hae
Aino Mäkelä

Herkkupäivä ja silkinpehmeä omenapiiras -smoothie

Joko hehkutin, kuinka kiva raakasuklaa-workshop mulla oli eilen? Se oli siinä mielessä hyvinkin erilainen, että paikalla oli paljon tyyppejä jotka tiesi jo paljon ennestään mikä mahdollisti sen, että juttu pääs helposti lähtemään vähän raiteiltaan 😉 Kovasti yritin kyllä hillitä itseäni, mutta joskus se on mahdotonta – varsinkin jos tupa on täynnä itsestään huolta pitäviä ja terveydestä innostuneita ihania naisia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYks juttu mistä puhuttiin oli herkuttelu. Raakasuklaahan on niinsanotusti terveellistä herkkua, jota voi syödä hyvällä omalla tunnolla. Toki kohtuus kaikessa! Omasta näkökulmasta mietittynä siinä on kuitenkin parasta se, sitä voi syödä pari palaa joka päivä mikä estää hillittömien himojen syntymistä.

Herkuttelussa on nimittäin yleensä se ongelma, että siitä tehdään itselle aivan liian iso juttu. Se kielletään kokonaan arkisin ja odotetaan sitten sitä viikon ”herkkupäivää”, jolloin tyhjennetään koko lähikaupan herkkuvarastot ja syödään itsemme sokerihumalaan sekä hiilariähkyyn, vaikka jo ensimmäisen suupalan jälkeen itsekkin tietää sen olevan virhe 😉 Näin kärjistetysti.

Parhaaksi koettu tapa välttää moinen onkin päivittäinen, pienissä määrissä tapahtuva, herkuttelu! Kaikille meistä herkku ei tarkoita samaa asiaa, mutta haluan korostaa yhtä asiaa: pysykää erossa valkoisesta sokerista. Se on nimittäin niin ilkeä kaveri, että harvoin antaa kellekkään mahdollisuutta pysyä siinä kohtuudessa vaan koukuttaa syöjänsä heti – kysymättä tai anteeksi pyytelemättä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään aamulla mulla oli pitkästä aikaa tehdä itselle oikein kunnon herkkuaamupala ja tää toimii loistavana esimerkkinä siitä, miten joka päivä voi herkutella terveellisesti ja hyvällä omallatunnolla.

SILKINPEHMEÄ OMENAPIIRAS-SMOOTHIE
2dl mantelimaitoa
omena
puolikas päärynä
150g pehmeää tofua
kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita
kaksi ruokalusikallista hasselpähkinärouhetta
teelusikan kärjellinen sekä kanelia että vaniljaa

Herkullinen smoothie sisältää niin proteiinia kuin hyviä rasvojakin unohtamatta hyviä hiilareita sekä sitä tärkeintä: herkullista makua!

Miten te herkuttelette? 😉

<3 Aino

3 kommenttia

 1. Annie kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi terveellisesti joka päivä herkutteleva yksilö! En syö ollenkaan karkkia, kaupan jäätelöä, tai suklaata tai muutakaan vastaavaa, mutta raakasuklaata syön viikonloppuisin. Arkisin tykkään myös tehdä herkullisia aamupaloja, välipaloja ja iltapaloja, silloin kun saan ihan rauhassa syödä. Esim. töissä välipala voi olla vähän pelkistetympi, mitä vapaapäivänä kotona. Olen puuroihminen ja esim. tämän vapaa-aamun aloitti salin jälkeen herkullinen veteen keitetty kaurapuuro, jota tuunasin pellavansiemenrouheella, muussatulla banaanilla, vanilja-steviatipoilla, sokerittomalla tummalla kaakaojauheella, pikakahvijauheella ja viimeistelin kookosöljyllä. Taivaallista, kuin brownietaikinaa! <3 Kaveriksi vielä kermaisen paksu smoothie marjoista, herasta ja mantelimaidosta.

  Herkkua on myös riisikakut mpv:lla ja banskulla (ja maapähkinävoi ylipäätään!). Tai banaanipehmis 🙂 Mielestäni tällaisten herkkujen syömisessä arkisin ei ole mitään pahaa, samakai se on, syökö banaanin pelkilleen, vai pakastaako ja blendaako sen. Luonnolliset herkut on paljon paljon parempia, mitä lisäaine-väriaine-pommi-(kaukaiset)sukulaisensa, niistä tulee hyvä olo, eikä energiaa tule enempää kuin mitä tarvitsee ja niistä saa buustia liikuntaan ja elämään ylipäätänsä.

  Itsekin harrastin joskus aikoinani sitä, että viikolla en syönyt juuri mitään ja viikonloppuna sitten meni aivan hirveä määrä karkkia, suklaata, leipää, hiilareita ylipäätään. Olo ihan kamala, samoin mieli ja sama toistui silti viikosta ja kuukaudesta toiseen. Nyt minulla ei ole erikseen herkkupäivää, raakasuklaata teen yleensä perjantaina levyllisen, mutta syön sitäkin pikkuhiljaa viikonlopun aikana ja voin syödä ihan arkenakin jos mieli tekee. Syönti pysyy samanlaisena, oli sitten arki tai viikonloppu. Lukuunottamatta satunnaisia luomuvalkkarilasillisia 😉

 2. elisa kirjoitti:

  Mä herkuttelen kanssa joka päivä koska syön just niitä juttuja jotka musta on herkullisia! Mulle ei ”perinteiset” herkut maistu vaan rakastan marjoja, hedelmiä sun muita terveellisempiä luonnon herkkuja enkä koe jääväni mistään paitsi. Päin vastoin, musta tuntuu että oon onnekas että Tykkään luonnollisista herkuista joita saan syödä joka päivä niin paljon kuin napa vetää;)

  http://www.karhusportscience.com

 3. armi kirjoitti:

  mä oon sun blogin kautta kiinnostunut raakasuklaasta, etenkin nyt kun omat hilloviikot on ollut kateissa toukokuusta lähtien – hormoonien helliminen kuulostaa siis napakympiltä just nyt ! 🙂
  ollaan äitin kanssa menossa ostamaan raakasuklaanvalmistuspaketti, ja mulla ois siihen tosiaan muutama kysymys: montako palaa raakasuklaata ois okei per päivä? häviääkö terveysvaikutuksia jos vetää tyyliin koko levyn periaatteella ”tää on terveysherkkua, saa syödä niin paljon kun huvittaa!”? millaiset ravintoarvoja sellaisessa ns. perusraakasuklaassa (tehty cocovin raakasuklaapaketista) on?
  kiitos jos valaiset mua ! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.