Hae
Aino Mäkelä

Ensimmäiset Joulun maut

Hoi kuomat!

Ja kiitos ihanista kommenteista eiliseen postaukseen. Mä oon edelleen ihan seitsämännessä taivaassa. Mä kirjotain aiheesta vielä pidemmän ja perusteellisemman postauksen, mutta sen aika on sitten kun koti on ensin kunnossa. Hihhi!

Blogin Facebook-sivulla, jossa on vielä tän päivän ajan arvonta käynnissä – hopihopi! 😉, paljastinkin jo eilen aloittaneeni jouluherkkujen ideoinnin. Muistaako joku parin minuutin mikrokakut, joita hehkutin aikoinaan? Mähän oon elänyt jo yli vuoden päivät ilman mikroa ja itseasiassa oon taas mikroton, mutta tässä on yksi niistä syistä miksi voisin kuvitella sellaisen kotiin hankkivani: helpot ja herkulliset, monipuolisesti miksailtavat väliapalat 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMUKIKAKKU
kananmuna
1dl mantelimaitoa
2rkl kookosjauhoa
2rkl hamppuproteinia
1tl piparkakkumaustetta
1tl kookossokeria

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Nosta taikina haluamaasi astiaan ja nosta se mikroon kuumenemaan noin kahden minuutin ajaksi mikron tehosta riippuen. Mitä pienempi kuppi halkaisijaltaan sitä nopeammin ja paremmin myös kakku kypsyy sisältä. Kumoa valmis kakku lauataselle ja nauti vaikkapa kahvin kera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerjantaina kakun valmistuttua kämppiksen huoneesta kuului huikkaus, ”Täällä tuoksuu ihan piparilta!”, ja tottavie niin tekikin! Piparkakkumaisen maun ja koostumuksen takaa nimenomaan tuo hamppuproteiini, jonka hieman karkea koostumus sopii täydellisesti yhteen pehmeän kookosjauhon kanssa.

Maultaanhan hamppuproteiineja on moneen sorttiin, mutta itse oon tykästynyt Hamppumaan idätetyistä hampunsiemenistä valmistettuun jauheeseen. Siemenien idättäminen nimittäin poistaa hampusta toksiineja, jotka tuo siihen yleensä hieman kitkerän maun, ja samalla myös kohottaa sen ravintoaineiden määrää siementen ”herätessä henkiin”.

Millasia kokemuksia teillä on hamppuproteiinista? Tai hampputuotteista ylipäätään? 🙂 Mulla on käytössä nimenomaan idätettyinä versioina myös hampunsiemeniä sekä -öljyä ja ne on hurmannu mut kyllä täysin! Niissä on jokin aivan omanlaisensa, erittäin viehättävä maku jolla saa kivaa twistiä kokkailuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiinäs se – varmasti joulun helpoin ja nopein piparinmakuinen herkku! Pari minuuttia ja taikinasta on kuoriutunut valmis kakku herkuteltavaksi, hihhi. Jouluinen reseptiteema tulee varmasti jatkuumaan sillä nyt kun mulla on oma keittiö kaikkine mukavuuksineen niin en taida poistua keittiöstä ollenkaan! Paitsi sitä mikroa mulla ei kyllä oo, mutta yks mukikakku varmaan riittää..? 😉

Herkullista sunnuntaita,
<3 Aino

5 kommenttia

 1. elisa kirjoitti:

  Hampunsiemenet on tosi hyviä! Oon heittänyt joidenkin smoothiebowlien(?) päälle ja ne on myös käteviä kuljettaa mukana hätävarana jos on liikenteessä ja tarvii energiaa 🙂

  http://www.karhusportscience.com

  • Aino kirjoitti:

   Joo, niiin hyvää! Tänään tein niistä superhyvää levitettä leivälle.. voi luoja! Namnam 🙂

 2. Leili kirjoitti:

  Moi!

  Pystyykö mukikakkuja tekemään munattomina? Olen joitain piirakoita ja pannareita tehnyt psylliumin avulla, mutta mitä luulet mukikakun munattoman version onnistumisesta?

  • Aino kirjoitti:

   No enpäs oo kokeillut! 🙂 Sitten sitä ei ainakaan tarvis mikrossa tehdä, jos sen tekisi munattomana.. Itseasiassa kiitos ideasta – lupaan kokeilla miten saisin sellaisen reseptin kehiteltyä!

 3. Pia Gaouaoui kirjoitti:

  Miten jos ei ole mikroa??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.