Hae
Aino Mäkelä

Erittäin vihreä soppa

Tällä hetkellä mun ruokavalion pääfokuksena on antaa kropalle paljon sellaista energiaa, joka tukee ja edistää luuston uusiutumista sekä vahvistumista. Lisäravinteitahan siihen löytyy pilvin pimein, mutta ravintona siihen on ehdottomasti parasta tietysti kaikki vihreä ja erityisesti tummanvihreät kasvikset, joten niitähän mä nyt sitten popsinkin ihan urakalla!

Ja onko mitään helpompaa keinoa, kuin surauttaa kasviksista keitto…? Ei ainakaan jos jalkapuolelta kysytään!

Parsakaali, lehtikaali, pinaatti, vihreät linssit.. Keksittekö jotain muita?

Pinaatti-parsakaalikeittoPinaatti-parsakaalikeitto

 

ERITTÄIN VIHREÄ SOPPA
punasipuli
3cm pala inkivääriä, raastettuna
0,5dl vettä
3dl vihreitä linssejä
450g parsakaalta
250g kukkakaalta
200g pinaattia
2dl kookosmaito

Hienonna punasipuli ja raasta inkivääri. Kuullota niitä hetken aikaa kattilan pohjalla sen kuumentuessa – älä kuitenkaan anna niiden kärventyä! Lisää kattilaan vesi ja vihreät linssit, anna kiehua 10minuutin ajan. Lisää sen jälkeen tarvittaessa vettä sekä kukkakaalit, parskaalit sekä pinaatti kattilaan höyrystymään. Anna kiehua vielä 10minuutin ajan aina tarvittaessa vettä lisäten. Lisää viimeisenä joukkoon kookosmaito. 

Nosta kattila levyltä ja surauta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suola sekä halutessasi myös muita mausteita. Esimerkiksi jeera ja korianteri sopivat hyvin inkiväärin sekä kookoksen kaveriksi! Sekoita tasaiseksi ja kiehauta vielä kerran ennen tarjoamista.

Pinaatti-parsakaalikeitto
Ilman inkivääriä keitto maistuisi liian vihreältä ja kookosmaito puolestaan tuo koostumukseen pehmeyttä sekä makuun lisää itämaisia vivahteita – nämä kaksi elementtiä sopivatkin hyvin yhteen tässä hieman eksoottisemmassa pinaattikeitossa. Vihreät linssit pitää huolen keiton proteiinipitoisuudesta, mutta oma suositukseni on nauttia aterialla myös muita proteiininlähteitä kuten vaikkapa perinteistä pinaattikeiton ystävää – keitettyä kananmunaa – tai kasvissosekeittoihin loistavasti purupintaa tuovia ravinnepommeja: siemeniä.

Huomenna saatte myös luettavaksi tarkempaa postausta mun ”luuston vahvistus” -arsenaalista sekä sitä tukevasta ruokavaliosta – tietysti kuvien kera! 🙂

Sitä odotellessa – hauskaa alkavaa viikkoa kaikille,
<3 Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.