Hae
Aino Mäkelä

3x helppoa ja herkullista

Keskiviikkoilta on loistava ilta herkutella, kuten myös tiistai ja torstai – itseasiassa viikon jokainen. Varsinkin jos kyseessä on helposti valmistuva herkku, joka makunautinnon lisäksi tekee myös hyvää mielelle ja keholle.

Vai löytyykö sieltä eriäviä mielipiteitä?

Seuraavaksi saattekin kolme helppoa reseptiä, jotka valmistuu vaivatta vartissa. Osa resepteistä sai inspiraationsa Urtekramilta saamistani luomutuotteista (ja ainakin paahdettuihin kookoslastuihin palataan vielä – voi moro!) ja osa syntyi ikäänkuin vahingossa, hetken huumassa inspiraation valloissa.

Urtekram herkut
RAIKKAAT RAAKANAMIT
4rkl kookosöljyä
2rkl tyrnijauhetta
1tl lakritsijauhetta
0,5dl kookoshiutaleita
0,5dl hienonnettua, kuivattua omenaa

Sulata kookosöljy vesihauteesa. Lisää joukkoon tyrni- sekä lakritsijauhe. Sekoita ja hienonna toisessa kulhossa kookoshiutaleet sekä kuivatut omenan palat. Kaada tyrni-lakritsiseos joukkoon ja sekoita tasaisesti. Lusikoi massa paperivuokiin ja nosta pakkaseen viiden minuutin ajaksi tiivistymään.

Hirssi-suklaamurot
SUKLAA-HIRSSIMUROT

4rkl kookosöljyä
2rkl raakaa kaakaojauhetta
1tl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
2dl hirssimuroja

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää joukkoon kaakaojauhe, lakritsijauhe sekä ripaus suolaa. Suklaamassan ollessa valmis kaada joukkoon hirssimurot erissä ja sekoittele tasaisesti. Lusikoi massa paperivuokiin ja nosta pakkaseen viiden minuutin ajaksi tiivistymään.

Glögi-piparijäätelö
GLÖGI-PIPARIJÄÄTELÖ
kaksi jäätynyttä banaania paloina
1dl sokeroimatonta glögiä
2rkl riisinlesejauhetta
2rkl hamppuproteiinia
2tl piparkakkumaustetta

Palastele banaanit ja laita ne pakkaseen vähintään neljän tunnin ajaksi jäätymään. Nosta jäätyneet banaaninpalat tehosekoittimeen ja pyöritä tasaiseksi, pehmismäiseksi massaksi. Kaada joukkoon glögi ja mittaa mukaan myös kuivat aineet. Sekoita, mutta vain tarvittavan verran saadaksesi kaiken sekoittumaan tasaisesti.

Omat mietteet:

– Tyrni ja lakritsi toimii loistavasti yhteen sillä niiden maut tasapainottaa kivasti toisiaan luoden hyvin raikkaan, makuelämyksellisesti jännittävän kokemuksen. Toimii loistavasti myös vaikkapa smoothiessa tai moussessakin – kokeile vaikka!

– Hirssimurot voi halutessaan korvata muillakin, vaikkapa riisi- tai quinoamuroilla. Nää on sellainen herkku, jota tein aina lapsenakin sillä se on vaan niin uskomattoman hyvää ja helppoa – jokainen osaa! Ja ahhh.. lakritsi. En vain voinut jättää sitä tästäkään pois sillä mä tykkään siitä ihan liikaa.

– Glögi-piparijäätelö. A-P-U-A. Kyseinen herkku keräsi paljon ihasteluja jo sosiaalisen median puolella ja nyt vihdoin saitte myös reseptin sillä tää on liian hyvä pidettäväksi itsellä. Kokeilkaa, ihastukaa ja rakastukaa! Tän jälkeen mikään terveysjäätelö ei maistu enää miltään.

Herkullista keskiviikkoa,
<3 Aino

8 kommenttia

 1. Eliisa kirjoitti:

  Nää kaikki kuulostaa aivan liian hyviltä! Tota tyrni+lakritsi komboa täytyy ehdottomasti kokeilla, samoin jäätelöä 🙂

 2. Linta kirjoitti:

  Mistähän tuollaista lakritsijauhetta löytäisi..?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Kyllä sitä pitäis olla ihan hyvinvarustelluissa elintarvikekaupoissa 🙂 Ja useissa luontaistuotekaupoissa myös, niistä löytää varmimmin!

   • Linta kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta 🙂 Eipä ole koskaan sattunut silmään, mutta pitääpäs seuraavan kerran olla tarkempana 😉

 3. Anni kirjoitti:

  Jäätelö kuulostaa hyvältä! mites jos kotoa ei löydä hamppuproteiinia (tai mitään proteiinia) eikä riisinlesejauhetta, niin mitä voisi laittaa tilalle? 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hamppuproteiini tuo tähän nimenomaan sellaisen ”piparkakkumaisuuden”.. Jos noita kumpaakaan ei löydy niin hmm, aika haasteellista sillä glögi kuitenkin tekee pelkästä banaanista aika löysää.. 🙂 Mantelit tai kaurahiutaleet (vaikkapa molemmat!) toimis varmasti kans aika hyvin.

 4. MarianneP kirjoitti:

  Glögi-piparijäätelöä testattu ja sanojasi lainaten ”APUA, kuinka hyvää” 🙂 Jopa tuo avopuoliso innostui, vaikka muuten hän suhtautuu näihin ”raakakokeiluihini” hieman skeptisesti 😉 Tästä lähin meillä on siis aina banaania MYÖS PAKASTIMESSA!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.