Hae
Aino Mäkelä

double-trouble

double-trouble raakaherkkudouble-trouble raakaherkku

Hetki sitten julkaisin omassa instagramissa kuvan, jossa lusikoin suoraan vuoasta toffeemaista suklaakuorrutteista raakaherkkua sunnuntaiaamun herkkuna. Vielä nyt pari viikkoa sen jälkeenkin se on pyörinyt ihmisten mielessä sillä reseptiä siihen on kyselty tasaiseen tahtiin. Tänään siis vihdoin teidän odotus palkitaan ja huomenna tekin voitte aloittaa aamunne samoin: istumalla keittiön lattialla kakkuvuoka toisessa ja lusikka toisessa kädessä, hah!

Kuvat herkusta ei oo mitenkään kauniita sillä herkku oli tosiaan niin hyvää, että kuvausvaiheessa sitä oli jäljellä enää.. noh.. pieni ja erittäin kärsineen näköinen pikkunökö 😀 Se ei onneksi makuelämykseen vaikuta, joka tulee olemaan makuhermoja herisyttävä.

double-trouble
purkillinen käyttövalmiita kikherneitä
puolikas banaani
desilitra mantelimaitoa
desilitra mulpereita
teelusikallinen vaniljaa
ruokalusikallinen kookosöljyä

viisi ruokalusikallista maapähkinävoita
kolme ruokalusikallista kookosöljyä
kuusi tuoretta taatelia
kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta

Laita ensimmäisenä maapähkinävoi ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan.

Valmista vaalea täyte hienontamalla kikherneet ja mulperit blenderissä. Lisää joukkoon banaani ja mantelimaito sekä mausta vaniljalla. Tarkista maku! Jos kikherneet maistuu läpi lisää halutessasi makeutusta, esimerkiksi hunajaa, tai loppu puolikas banaanista. Kaada joukkoon puolet maapähkinävoi-kookosöljy seoksesta sekä ruokalusikallinen kookosöljyä. Laita massa vuokaan ja nosta jääkaappiin odottelemaan kuorrutuksen valmistumista.

Kuorrutusta varten halkaise taatelit ja poista niistä kivet, mittaa kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta niiden kera blenderiin ja laita loput maapähkinävoi-kookosöljyseoksesta joukkoon. Kun massa on tasaista ja herkullisen makeaa kuorruta sillä jääkaapissa odottava vaalea pohja. Kuorrutuksen ollessa valmis, nosta koko komeus parin tunnin ajaksi pakkaseen tekeytymään! Nauti valmista herkkua hartaudella.

double-trouble raakaherkkuMmmm… So good, so gooood! Täydellisen suussasulava, lusikoitavan pehmeä viikonloppuherkku hetkeen kuin hetkeen. Sopii täydellisesti oikein tummapaahtoisen kahvin kaveriksi tai ihan vaikka vaniljajätskin kylkeen. Oioioioioii! Just nyt rupes ihan hirveesti tekemään sellaista yhdistelmää mieli eli tänään taitaakin täälläpäin jätskikone hyrskyttää.

Kuuluuko teidän viikonloppuun herkuttelua?

Mä lähden nyt herkuttelemaan ensin auringosta ja hyvästä seurasta, sitten kunnon hikitreenistä, ruoanlaitosta ja loppuillan rentoudun hyvässä seurassa. Ahhhhh viikonloppu!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Ei hitsi, kuulostaa niin helpolta et mäki voisin ehkä osata!! Pakko päästä testaamaan 🙂

 2. Aino kirjoitti:

  Oiii nammmmmm <3 kuulostaa kyllä niin hyvältä ja helpolta. Pitänee lähtee mulperiostoksille, kaikki muut ainekset jo löytyykin 🙂

 3. Eliisa kirjoitti:

  Voi että kun kuulostaa hyvältä! Kaakaojauhe loppui jouluna, enkä ole vielä raaskinut ostaa lisää. Tää menee varmasti heti testiin, kun kaakaojauhe taas löytyy kaapista! 🙂

  • Riikka kirjoitti:

   Tuoreita taateleita? Mistä niitä löytyy? En usko että olen taateleita nähnyt koskaan tuoreena. Käykö kuivatut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.