Hae
Aino Mäkelä

Suolaiset proteiiniletut

Koko maaliskuun herkuttelin ihanilla herkkumousseilla, täyteläisillä raakakakuilla, suussasulavalla suklaalla ja mitä innovatiivisimmilla herkuilla kehitellessäni uutta reseptiikkaa. Armottomana herkkusuuna ajattelin ettei raja tulis kovin nopeasti vastaan, mutta myönnän tänään jopa leikitelleeni ajatuksella ”herkuttomasta huhtikuusta”.. Heh!

Siispä illalliseksi tänään en tehnytkään porkkanakakkupuuroa, banaanilettuja tai suussasulavaa moussea. Yllätin itseni ja herkuttelin suolaisella! Ja niin onnistuneesti, että halusin jakaa reseptin myös teille.

Jos siis mun tavoin oot kyllästynyt makeaan ja kaipaat suolaisia makuja tänään on sun onnen ilta. Rapeat ja suolaiset, täyttävät proteiiniletut sopii just eikä melkein pitkän päivän päätteeksi sillä valmistus ei vaadi liikaa aikaa eikä taitoja ja lopputulos saa väkiselläkin hymyn huulille! Suolaiset proteiiniletut Suolaiset proteiiniletut

kaksi kananmunaa
1/2 desiä riisiproteiinia
1/2 desiä kikhernejauhoja
teelusikallinen psylliumia
teelusikallinen kurkumaa
ripaus suolaa
kuivattuja yrttejä

Riko kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon psyllium ja sekoita kuivat aineet. Mausta kurkumalla ja suolalla. Kuumenna pannu miedolle lämmölle ja kaada taikinasta noin kämmenen kokoisia lettuja pannulle, joiden päälle voit halutessasi ripotella kuivattuja yrttejä. Kolmen minuutin paiston jälkeen käännä letut ja paista toiselta puolelta noin minuutin verran.

Kurkuma on ehdottomasti mun uus suosikkimauste keittiössä, joten veikkaan sen jatkossakin näkyvän aika paljon mun reseptiikassa. Onhan se myös terveysvaikutuksiltaan aikamoinen ja valittu muun muassa vuoden 2010 rohdoskasviksi! Lettuja syödessä rupesin haaveilemaan guacamolesta tai kukkakaalipyreestä niiden kaveriksi ja mä veikkaankin niiden olevan yhdessä aikamoinen yhdistelmä.. Taidankin jo tietää, mitä syön huomenna lounaaksi.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Kaikkia viikon tulevia juttuja odotellessa muistakaa käydä vaikuttamassa Raakasuklaa Tourin kohtaloon!

4 kommenttia

 1. Pirkko Porthan kirjoitti:

  Gluteiinivapaata kiitos! Mielell. Luontaisesti- ei siis vehnää, josta gluteiini poistettu.
  Leiköhän sitä olemassa spelttiä, josta gluteiini on poistettu.
  Mitähän ne ne suolistobakteerit tykkää gluteenivap.dieetistä?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Jeps Pirkko, luontaisesti gluteenittomalla linjalla elellään täällä myös 🙂 En usko, että on olemassa gluteenitonta spelttiä.. Ainakaan en ole koskaan itse törmännyt. Tärkkelys, sokerit ja hiivahan on ”ruokaa” huonoille suolistobakteereille, joten niiden välttäminen tekee oikeastaan tosi hyvää niiden tasapainolle!

 2. Sanni kirjoitti:

  Hyviltä näyttää! Itse teen usein suolaisia pannukakkuja hellalla, mitä tahansa vihannesta tai juuresta tms. raasteena tai soseena mehevöittämässä taikinaa ja herkkua tulee 🙂 porkkanapannari kauralla yks suosikki, samoin kesäkurpitsa- ja kaaliraaste toimii eri jauhojen (tattari, lupiini, hera, manteli…) kanssa.

  Ps. Tilasin nettikaupasta Välipalat -kirjan kotikodin osoitteeseen joten kun huomenna suuntaan pääsiäisloman viettoon, se on siellä jo odottamassa! Pakko testata jotain jo heti lomalla 🙂
  Rauhallista pääsiäistä sullekin!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mä kans tykkään tosi paljon kasvispihveistä, joita teen paljon kuiduista, jotka jää mehustamisesta jäljelle 😀 Nams! Ja siis joo porkkanapannari kauralla.. hmm, kirjassa on siis ainakin yks resepti mistä varmasti tykkäät 😉 Hah!

   Kivaa pääsiäistä kotikotiin! Sinne on aina ihana matkata rentoutumaan:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.