Hae
Aino Mäkelä

Miten syödä ennen treeniä?

Boom! Se ois tiistai ja maaliskuun viimeinen päivä eli loistava aika uudelle videopostaukselle. Jo pitkään multa on kyselty ravintoaiheisten videoiden perään, joten päätin laittaa tuumasta toimeen ja Vlogiasta löytyy nyt katsottavaksi ensimmäinen laatuaan 🙂

Ja lisää on tulossa! Oisko teillä toiveita videoiden sisällöstä? Ainakin videota mehustamisesta sekä kodista on toivottu, joten ainakin ne tulee näkemään päivänvalon heti ens kuun aikana.

Videollakin lupailin tiivistää tärkeimpiä juttuja, joten tässä niitä tulee:

 • Syöminen ennen treeniä on tärkeää! Oli sitten tavoite mikä tahansa. Kropalla täytyy olla energiaa ja ravinteita, jotta treenistä saa kaiken mahdollisen irti. Eihän autokaan kulje ilman bensaa, eihän? 😉
 • Juuri ennen treeniä nautitut välipalat on hyvä olla nestemuotoisena. Aamutreenaajalle varsinkin!
 • Proteiinin syönti ennen treeniä tehostaa proteiinisynteesiä treenin aikana ja hiilihydraateista puolestaan saadaan energiaa. Juuri ennen treeniä kuitenkin pääpaino kuitenkin nopeilla hiilihydraateilla sekä helposti imeytyvällä proteiinilla 🙂
 • Treenaamisen ja painonhallinnan kannalta on ensisijaisen tärkeää koostaa päivän ruokarytmi fiksusti tukemaan kehitystä haluttuun suuntaan.

Videolla unohdin mainita yhden tärkeimmistä eli juomisen! Nestehukkahan on nimittäin yksi selkeimmistä suorituskyvyn laskijoista eli riittävä juominen tasaisesti pitkin päivää on tosi tärkeetä. Täytyy myös muistaa juoda tarpeeksi treenin jälkeen, jotta kroppa palautuu sen aiheuttamasta nestevajeesta mahdollisimman nopeasti. Tää on niin tärkeä aihe, että taidan kirjoittaa tästä kokonaan oman juttunsa myöhemmin. Varsinkin nyt, kun kesä alkaa lähestymään ja treeniolosuhteet kuumenee lämpötilojenkin puolesta 🙂

VoimavanukasVoimavanukas
Loppuun vielä oma lemppariresepti ennen treeniä nautittavaksi. Kyseinen ”Voimavanukas” löytyy meidän kirjasta Välipalat – Virtaa Superfoodeista, jonne sen halusin nimenomaan juuri aktiivisille ihmisille erittäin energisoivaksi välipalaksi. Mä syön tätä oikeasti valehtelematta päivittäin! Niin hyvää, niin hyvää.

2dl nestettä
2rkl chiansiemeniä
2rkl siemensekoitusta
0,5tl psylliumkuitua
1tl macajauhetta
1rkl kaakaojauhetta
1/2dl proteiinijauhetta
banaani

Laita siemenet ja psylliumkuitu nesteeseen liukenemaan yön yli tai vähintään puolen tunnin ajaksi. Mittaa maca-, kaakao- ja proteiinijauhe sekä pilko banaani valmiiksi tiivistyneen simene-psylliumseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

Joko sä oot testannut voimavanukasta? Mitä sä yleensä syöt ennen treeniä? Mä myönnän, että maca-hulluna oma annos sisältää sitä ehkä noin kymmenkertaisen annoksen.. Ainakin riittää energiaa ja virtaa koko päiväksi!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

10 kommenttia

 1. tarja kirjoitti:

  Heippa aino!
  Onko mitään millä korvata chia siemen? Yritin totuttaa itteni pikkuhiljaa mutta ihan minimäärästä tulee tosi ällö olo vatsaan. Normimäärästä saan kauheet vatsakrampit.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moi Tarja!

   Paljon oot laittanut kerralla? Ja onko ollut tarpeeksi nestettä mukana? Chiasiemenhän imee itseensä yhdeksänkertaisen määrän nestettä, joten sen vuoksi se tulee liottaa ennen käyttöä tai nauttia runsaan nesteen kanssa. Jos chia ei sovi vatsalle niin kannattaa kokeilla tulsinsiemeniä, jotka chian tavoin hyytelöityy 🙂

   • tarja kirjoitti:

    Oon laittanut vettä todella paljon eikä auta ,mutta tulsinsiemeniä kokeilen seuraavaksi 🙂
    Kiitos

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

     No voi vitsit, onpa hassua! Mut selvähän se on ettei kaikki sovi kaikille :/ Toivottavasti tulsinsiementen kans on parempi onni!

 2. Elisa kirjoitti:

  Itse syön yleensä hedelmiä ennen treeniä tai bataattita tai perunaa. Paljon hiilihydraattia ja niillä jaksaa! 🙂 Ja mä rakastan myös macan makua vaikka monet vihaakin sitä!
  http://www.karhusportscience.com

  • Elisa kirjoitti:

   Haha siis bataattia 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Jep just näin! Vaikka nopeet hiilarit onkin niitä ”risuja” siellä tulessa sen ison halon sijaan, niin niitä risujahan just tarvitaan jotta saadaan liekki nopeesti syttymään ja ne isot halot palamaan – heh! Ja hei maca… MACA! Se on ihan parasta <3

 3. Sasu kirjoitti:

  mikä sä olet sanomaan mitä kannattaa ja ei kannata tehdä treenin yhteydessä, ethän sä ite ees näytä siltä että treenaisit? Onko sulla edes minkäänlaista koulutusta jaella täällä ravintovinkkejä?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Jokainen toki saa syödä ennen treeniä ja sen jälkeen miten itse parhaakseen näkee 🙂 Treenaan kyllä itsekin ja vieläpä suhteellisen paljon, mutta murtunut jalka onnistuu hidastaa menoa aika tavalla. Eikä luonnollisestikkaan ulkonäkö kerro koko totutta. Oon koulutukseltani personal trainer ja parhaillaan kouluttaudun vielä lisää ravitsemuspuolelle ja itseasiassa sain juuri urheilu- ja liikuntaravitsemuksen kurssista paria pistettä vaille täydet pisteet.

 4. Hanna kirjoitti:

  Hei ihan mahtava postaus! Säilyyköhän toi voimavanukas jääkaapissa muutaman päivän? Jos sitä valmistais muutaman annoksen etukäteen ja vois sitten ottaa jääkaapista välipalaks aina tarvittaessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.