Hae
Aino Mäkelä

Reissussa: Telttaretki Tiomanille

Nykyinen sijainti: Kuala Lumpur, Malesia

Mun reissun eka varsinainen etappi oli suunnitelmista poiketen telttaretki pienelle paratiisisaarelle, Tiomanille. Laitoin ihan huvikseni viikko ennen lähtöä Couchsurfing -sivustolle ilmoituksen, että oon tulossa Kuala Lumpuriin perjantaina ja kaipaisin paikallista opasta. Paikallisten ystävällisyydestä ja lämminhenkisyydestä kertoo varmaan se, että vuorokauden aikana sain reilut 50 viestiä! Ihan älytöntä.

Malesiassa sohvasurffailukulttuuri on aivan omanlaisensa, johtuen varmaan siitä että ihmiset reissaa Aasiassa tosi paljon ja sen vuoksi myös Kuala Lumpurissa asuu tosi paljon ihmisiä, jotka on muualta kotoisin. Pitkän viikonlopun kunniaksi aktiiviset sohvasurffailijat oliki järkänny telttaretken, jonne mut tietysti kutsuttiin mukaan! Ja minähän lähdin.

Telttaretki Tiomanile

Lauttajono, muutama muukin matkalla paratiisiin!

Perjantaina saapumisen jälkeen etsittiin tuloksetta kolme tuntia frisbeetä, koska haluttiin pelailla rannalla. Loppuviimein päädyttiin ruoan kautta mun uuden kaverin asunnolle, jossa otin pienet torkut ennen varsinaista lähtöä. Olin onnistunut valitsemaan seurani hyvin sillä seitsämän tunnin bussimatkan sijaan ajettiin neljän tunnin matka Mersingiin autolla.

Mersing oli siis ensimmäinen etappi, josta mentiin lautalla Tiomanille. Vaikka lautta oli aivan täynnä ihmisiä niin silti päästyämme perille saarella vallitsi rauha – lukuunottamatta meidän seuruetta, hahha! Lautta saapui Tekekiin, jonka jälkeen oli vaihtoehtona joko ottaa taksi tai trekkailla vuoren yli Juara Beachille. Valittiin ensimmäinen vaihtoehto ja käytiin matkalla ”duty free” -shopissa sillä Tioman on verovapaa saari eli kaikki oli todella, todella halpaa verrattuna muuhun Malesiaan.

Telttaretki TiomanileTelttaretki TiomanileTelttaretki Tiomanile
Mitään viiden tähden hotelleja ei oltu varailtu vaan meillä oli mukana oma teltta, joka pystytettiin Beach Shack:in rannalle. Niiin fiilis!! Meitä sohvasurffailijoita oli reissussa yhteensä reilu kolmekymmentä, joten voitte vaan kuvitella että juttuja riitti kerrottavaksi. Mä tosin taisin olla ainut, joka ei asunnut Kuala Lumpurissa parhaillaan. Meidän lisäksi paikalla oli myös muita matkailijoita ja telttailijoita, jotka liittyi meidän iloiseen seuraan alta aikayksikön.

Kokonaisuudessaan oltiin Juara Beachilla kaks päivää ja kaks yötä. Välillä satoi vettä, välillä aurinko helli – mutta missään vaiheessa hymy ei hyytynyt. Leikittiin vedessä, uitiin kilpaa, sukelleltiin, heiteltiin frisbeetä ja pelattiin lentopalloa! Auringon palvomisen sijaan oli paljon hauskempaa viettää aikaa suolaisessa merivedessä, joka tuntui ihanan raikkaalta kaiken matkustamisen jälkeen. Iltaisin puolestaan grillailtiin ja pelailtiin erilaisia seurapelejä, niinku kunnon partioleirillä konsanaan.. Hahha! Tosin aikuisten tyyliin, tietty.

Telttaretki Tiomanile
Yks juttu, mikä oli musta tosi hassua, oli tietysti pimeät yöt sillä Suomessahan sitä on tottunut kesällä yöttömiin öihin ja ainaiseen aurinkoon. Ekana iltana pimeä tais ottaa vallan mun suihkureissun aikana noin vartissa ja olin kyllä äimänkäkenä palatessani takas telttalle, suihkureissun itsessään ollessa jo aikamoinen kokemus.

Täysikuu kuitenkin valaisi meidän illanviettoja ja tietysti myös nuotio, johon kerättiin viidakosta puita ja kookospähkinöitä sytykkeiksi. Todellista erämeininkiä siis! Ihmiset oli aika yllättyneitä kun kerroin, että me harrastetaan Suomessa ihan samoja juttuja kesäisin ja mä uskon kyllä, että onnistuin valaisemaan ihmisten käsitystä meistä pohjolan asukeista hieman kirkkaammaksi.

Telttaretki TiomanileTelttaretki Tiomanile Telttaretki Tiomanile Telttaretki Tiomanile Telttaretki Tiomanile Telttaretki Tiomanile
Yks ehkä siisteimmistä elämyksistä oli pieni trekkailu läheiselle vesiputoukselle. Matkaa oli oikeasti noin reilun puolen tunnin verran, mutta tietysti eksyttiin matkalla viidakkoon ja saatiin lähestulkoon tuplattua askeleet.

Viidakon ilma oli niin kuumankostea, että ajoittain pinnalle puskenut hiki ällötti niin paljon että meinas jopa alkaa vähän ärsyttämään. Maasto oli ajoittain aika haasteelista, mutta jännästi mun jalkaan ei kyllä onnistunut sattumaan yhtään – en tietenkään uskaltanut ennakkoon kertoa kellekkään sen olevan murtunut, sillä superhuolehtivaisina mua ei varmastikkaan oltais päästetty matkaan ollenkaan.

Telttaretki Tiomanile Telttaretki Tiomanile
Onneksi kuitenkin määränpää oli kaiken vaivan arvoinen sillä vesiputous oli aivan uskomaton! Ihanan raikas vesi virkisti ja luonnon oma poreallas hieroi ihanasti kävelystä hieman väsähtäneitä pohkeita. Oisin voinu jäädä hengailemaan viidakon rauhaan koko loppupäiväksi, nautiskelemaan upeista maisemista ja puhtaasta ilmasta.

Puolestaan paluumatka onneksi sujui aika huoletta sillä kerrankin tiedettiin mihin päin meidän piti mennä. Kaikesta huolimatta ajattelin ens kerralla vilkaista karttaa ennen syöksymistä suin päin viidakkoon, ainakin jos lähden matkaan yksin.

Telttaretki TiomanileTelttaretki TiomanilleTelttaretki TiomanilePaluumatkalla takas Kuala Lumpuriin onnistuin hukkaamaan mun aurinkolasit, koettiin todella pelottava ukkonen sekä tehtiin uusia reissusuunnitelmia mun loppulomaa varten. Nyt kylläkin istun parhaillaan bussissa kohti lentokenttää, mutta tuun takas Kuala Lumpuriin vielä ennen kotiinpaluuta. Kolme viikkoa vielä aikaa nähdä ja tehdä kaikkea hauskaa ja hullua! Ja jos reissun alusta voi jotain päätellä niin tylsää ei tuu ainakaan olemaan.

Oisko siellä ruudun toisella puolen kellään mitään hyviä vinkkejä? Ja jos tuli jotain kysyttävää Tiomanista mieleen niin kommenttiboksi on avoin! Todellakin matkustamisen arvoinen paikka, täyden kympin arvoinen.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

3 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    KL:stä pääsis bussilla Taman Negara viidakkoon aika helposti. Siellä on makeitä lyhyitä viidakko vaelluksia tai joki reittejä kanootilla tms. Paikallisia oppaita päivä ja yö ja vesi vaelluksille. Jo pelkkä ajomatkan jälkeinen venereissu kylään on kokemisen arvoinen.

  2. Nina kirjoitti:

    Niin ja yleisesti Langkawi ja Penang on näkemisen arvoisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.