Hae
Aino Mäkelä

Makeat porkkanaletut

Makeat porkkanaletut
Lettuja siellä, lettuja täällä – lettuja joka säällä!

Banaanilettujen eri vaariaatiot alkaa olla jo aika kokeiltu ja oonhan löytänyt jo itselleni täydellisimmän reseptinkin niiden valmistukseen minkä vuoksi oon ottanut haasteita vastaan erilaisempien reseptien kehittelyssä. Onnistuneesti on kokeilut jo suolaisia lettuja ja nämä makeat porkkanaletut syntyivät kun vahingossa.

Vieläkö perus banaaniletut uppoaa? Okei – eihän niihin edes voi kyllästyä..

Makeat porkkanaletut
Ei lisättyä sokeria, ei banaania. Ei hedelmiä missään muodossa, edes kuivattuna. Ainoastaan kananmunaa ja porkkanaa sekä salainen ainesosa, joka onnistuu hurmaamaan mut missä muodossa tahansa oli kyseessä sitten mikä leivos hyvänsä. Hasselpähkinä. Kokeile, maista, ihastu ja rakastu!

MAKEAT PORKKANALETUT

2 kananmunaa
1,5dl porkkanaraastetta
0,5dl hasselpähkinäjauhoa

Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sekä porkkanaraaste että hasselpähkinäjauho. Sulata hieman kookosöljyä pannulle ja paista taikinasta kämmennen kokoisia lettuja miedolla lämmöllä, käännä noin viiden minuutin jälkeen ja paista vielä toiselta puolelta reilun minuutin ajan. Nauti!

Makeat porkkanaletut
Lettuihin voi hyvin käyttää myös mehustuksesta yli jääneet kuidut, kuten mä itse teen, mutta varsinaisen porkkanaraasteen kanssa letuista tulee hieman mehukkaampia porkkanaraasteen kosteuden vuoksi. Se tosin voi olla hieman haastavampi juttu lettujen koostumuksen ja ulkonäön vuoksi. Mutta onneks maku ratkaisee 😉

Millainen on sun lemppari letturesepti?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

3 kommenttia

  1. Sanni kirjoitti:

    Ihanan näkösiä, jos nää on laadultaan yhtään sinnepäin kuin teidän välipalakirjan reseptit niin kokeiluun menee 🙂 Tiedätkö Aino oon tässä viime päivät kehunu kirjan maasta taivaaseen, paras hankintani vuosiin (eikä vain kirjoista vaan ylipäänsä)! Loistavia ideoita ja uusia vinkkejä siitä huolimatta että olen ravitsemustieteen opiskelija intohimonaan terveellisten reseptien kehittely, jonka taustalla on oma gluteeniton, hiivaton, maidoton ja sokeriton ruokavalio. Vaikken siis ole sormi suussa ollut tähänkään asti, nää on parasta pitkiin aikoihin. En oo ikinä kokeillu ohjeita mistään kirjasta tähän tahtiin… Eilen porkkanalettuja, kohta iltapalaksi mustaherukka-chiavanukasta, huomenna siskon kanssa myslipatukoita… Ja monta muuta jo testattuna ja tykättynä. Kiitos ja tsempit reseptikehittelyihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.