Hae
Aino Mäkelä

Lahjavinkki ja arvonta!

Ens viikonloppuna moni on varmasti menossa juhlimaan ystävän, tuttavan tai sukulaisen valmistujaisia. Munkin serkuista kaksi saa lakin päähänsä tänä vuonna ja vaikken valitettavasti paikalle tällä kertaa pääsekkään (eka kerta ikinä, kun skippaan sukujuhlat!) aion tietysti lähettää lahjat onnitteluna hienosta työstä ja upeasta saavutuksesta.

Lahjojen hommaaminen on mun mielestä aina haasteellista. Mitä läheisempi ihminen niin tietty sitä helpompaa, mutta varsinkin sukulaisille lahjojen hankkiminen voi joskus käydä työstä. Koruja ja astioita on hankala ostaa sillä koskaan ei tiedä millainen maku toisella on, enkä itse ikinä halua ostaa mitään turhaa.. Sen vuoksi luottolahjoina yleensä toimiikin lahjakortit tai setelit nätissä kirjekuoressa.

Instagram @makelainoKuitenkin lahjaksi voi hommata jotain, joka sopii kaikille ja on hyödyllinen niin ikään, makuun kuin sukupuoleenkin katsomatta. Nimittäin meidän Välipalat – Virtaa Superfoodeista kirjan! Ja uskokaa tai älkää, mutta tää idea ei ollut edes mun oma vaan Aamulehden arvostelun innoittama, jonka mukaan kirja sopii ”Kaikille, jotka haluavat uusia ideoita ja vaihtelua perinteisiin välipaloihin.”.

Tässä vielä yks lukijakommentti, jonka ansioista lejuin pilvissä useamman päivän! Tää on ihan parasta sillä just näistä sitä tietää, että on onnistunu just siinä missä on halunnutkin – nimittäin inspiroimaan toisia 🙂

Tiedätkö Aino oon tässä viime päivät kehunu kirjan maasta taivaaseen, paras hankintani vuosiin (eikä vain kirjoista vaan ylipäänsä)! Loistavia ideoita ja uusia vinkkejä siitä huolimatta että olen ravitsemustieteen opiskelija intohimonaan terveellisten reseptien kehittely, jonka taustalla on oma gluteeniton, hiivaton, maidoton ja sokeriton ruokavalio. Vaikken siis ole sormi suussa ollut tähänkään asti, nää on parasta pitkiin aikoihin. En oo ikinä kokeillu ohjeita mistään kirjasta tähän tahtiin… Eilen porkkanalettuja, kohta iltapalaksi mustaherukka-chiavanukasta, huomenna siskon kanssa myslipatukoita… Ja monta muuta jo testattuna ja tykättynä. Kiitos ja tsempit reseptikehittelyihin!

Kaiken tän ihanan positiivisen palautteen lisäksi myös nää mun ihanat kirjatyypit Maiju, Hanna ja Monna tekee mut ihan älyttömän onnelliseksi. Tuntuu ihan hassulta, että vuos sitten vasta jänskättiin ekoja kuvauksia ja nyt nään päivittäin instagramissa kuvia meidän tekeleestä. Meidän. Ollaan kyllä aikamoinen touhunelikko enkä kyllä vois itteäni paremmasta seurasta löytää! 

Välipalat - Virtaa SuperfoodeistaItseasiassa tällä hetkellä kirja komeilee Adlibriksen myydyimpänä kirjana! Aikamoinen suoritus, joka kieltämättä sai meikäläisen naaman aika leveään hymyyn viikonloppuna asiasta kuultuani 🙂 Sen kunniaksi haluankin arpoa teille lukijoille, vaikka valmistujaislahjaksi annettavaksi tai ihan omaan käyttöön, kaksi kappaletta kirjoja.

Kerro kommenttiboksiin tiistaihin 26.5.2015 mennessä, mikä on sun lemppari välipala! Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan kaksi kappaletta (2kpl) Välipalat – Virtaa Superfoodeista kirjoja. Muista jättää sähköposti kommentin yhteyteen. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 27.5.2015.

Onnea kaikille arvontaan! Ja vinkatkaahan siitä myös kavereillekin, hih.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

TRANSLATION: I’m just so happy with all the lovely comments of our recipe book, Välipalat – Virtaa Superfoodeista, that I decided to give two books to my readers! And I’m so sorry that it’s only available in Finnish.. Would you like to have some recipes in English? Super healthy ones without gluten, dairy and sugar.

63 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Olen selaillut teidän kirjaa pariin otteeseen kirjakaupassa ja se on kyllä mielenkiintoinen! Lempparivälipala on smoothie tai chiavanukas ja niihin olisi kiva saada myös uusia ideoita 🙂

 2. Oona Ervasti kirjoitti:

  Lemppari välipala on tuore omena ja maapähkinävoi 🙂

 3. Pia kirjoitti:

  Smoothiet uppoo, välipalapatukat ja chia-vanukas ?
  Ihanaa kesää☀️

 4. Laura kirjoitti:

  Tällä hetkellä mun lempparivälipala on raikas smoothie!:)

 5. Veronica Laitinen kirjoitti:

  Lempivälipalani on voileipä

 6. Annie kirjoitti:

  Lemppari välipaloja on useampiakin, mutta erilaiset smoothiet on varmaan tämän hetken suosikki! Niissä on niin valtavasti varioimisen mahdollisuuksia, marjoja, kasviksia, hedelmiä, erilaisia jauheita jne.. 🙂

 7. Christina kirjoitti:

  Tällä hetkellä lempparivälipala on jälkiuuniruisleipä avokadolla/margariinilla salaatilla, tomaatilla, paaasljolla lohella ja kananmunalla! Siihen kylkeen teetä tai kahvia 🙂
  Esim. Chia-vanukasta olis kiva testata ja aionkin!

 8. merikukka kirjoitti:

  Lemppari välipala on pähkinäinen patukka.

 9. Tiina kirjoitti:

  Kevät on alkanut sairastellen. Ny onneksi on päästy pahimmasta ohi ja intoa treeneihin sekä ruokaan riittäisi. Tällainen olisi ihana inspiraationlähde! Siskolle antaisin toisen uuden ammattiopiskelun kunniaksi.

 10. linnea kirjoitti:

  Erilaiset chiavanukkaat joiden ihanaan makujen maailmaan olen löytänyt Ainon kautta! 🙂

 11. Liisa kirjoitti:

  Lemppari välipala on ehdottomasti vihersmoothie, ja siihen vähän tilpehöörejä ja maapähkinävoita päälle ;D

 12. karoliina kirjoitti:

  lemppari välipala on banaaniletut! :–)

 13. Lios kirjoitti:

  Ei ole vain yhtä lempparia. Useimmiten taitaa tulla syötyä välipalaksi banaani, mikä on tietysti tavallaan melko tylsä valinta…

 14. Minskuliina kirjoitti:

  Lempparivälipala on rahkajogua, persikkasosetta ja oma tekemää muromysliä sekaisin 🙂

 15. Kaisa kirjoitti:

  Tällä hetkellä oon ihastunut itsetehtyyn siemennäkkäriin, herkkua! Usein syön myös keitettyä/paistettua kananmunaa höysteillä.

 16. Henriikka kirjoitti:

  Ihan hiljattain hipelöin teidän kirjaa täällä lapin kaupoissa! Ehkä sen täältä voitan jos onnetar suosii;)

  minun tämän hetken mieluisin välipala on banaanijäätelö, siis banaani pakastimeen jähmettymään, jäätynyt banaani sauvasekottimella muusiksi, sekaan hieman maustamatonta soijajogurttia, vanilijasokeria..ja viimeksi rohkena kokeilin hyppysellisen itse kuivattamaani nokkosjauhetta, nami! Eli viimeisin lempivälipalani on banaani-nokkosjäätelö.

 17. rst kirjoitti:

  Kevään tultua ja auringonvalon lisäännyttä tekee mieli kaikkee freesii; tämän hetken lempparia onkin jäätyneet banaaniviipaleet ja itsetehty tahini. Myös raikas selleri on näpsäkkää rouskuttaa!!

 18. Helvi kirjoitti:

  Chiamarjapuuro maistuu välipalanakin.

 19. Katja Schroderus kirjoitti:

  Tällä hetkellä pakastinta tyhjennellessä sulatetut marjat. Mukaan vähän hunajaa sekä pähkinöitä tai siemeniä 🙂

 20. Elisa n kirjoitti:

  Minun yksi eniten tehdyistä välipaloista tuosta kirjasta on voimavanukas:) Niin hyvää:)

 21. mariem kirjoitti:

  Lempparit vaihtelee, nyt ehkä paahdettu kauraleipä, päälle makeuttamaton maapähkinävoi ja juusto 🙂

 22. Mona kirjoitti:

  Jälkiuunileipä joko maapähkinävoilla tai avokadolla.Kiva ois saada uusia ideoita 🙂

 23. H kirjoitti:

  Voi elämä, tätä kirjaa mie tarvitsen. Olin vegaaniuteen taipuvainen lakto-ovo-vege, kunnes superallergisen vauvan myötä pamahti astetta tiukempi imetysdieetti päälle: Tällä hetkellä pois ovat vehnä, ruis, ohra, kaura, maissi, maito, kananmuna, soija, kala, bataatti, porkkana, tomaatti, omena, sitrushedelmät ja paprika. Lisäksi omat nirsousrajoitteeni: En ole koskaan saanut suosiolla alas kuivattuja hedelmiä/marjoja tai tiettyjä hedelmiä tuoreenakaan. Mitä välipalavaihtoehtoja jää jäljelle? Jaa-a. Lihaisat nakit ja kevytmetvursti. Ei paljon naurata. (Paitsi naurattaa, koska eihän tässä muutakaan voi.)

 24. iina kirjoitti:

  lempparivälipala just nyt on kookos-suklaavanukas! se menis oikeestaan melkein jälkiruoasta kun on niin herkku <3 siihen tulee kookosmaitoa, chiansiemeniä, raakakaakaojauhetta ja tuoreita taateleita. ah!

 25. Tiina kirjoitti:

  Itse tehty smoothie, jossa on banaania, mansikoita, mangoa, inkivääriä ja limeä.
  Ei kyllä haittaisi, jos saisin uusia ideoita välipaloihin 😉

 26. Adalmina kirjoitti:

  Chiavanukas erilaisin variaatioin on tämän hetken suosikki 🙂

 27. Ella kirjoitti:

  Omena ja maapähkinävoi on lyömätön kombo, avokadojakin tulee syötyä paljon sellaisenaan!

 28. MM kirjoitti:

  oma proteiinihässäkkä

 29. Veera kirjoitti:

  Ai pitäskö sanoo vaan yks? 😀 Snackaily on parasta! Rahka erilaisilla lisukkeilla esimerkiksi sekä maapähkinävoi ja banaani-lyömätön combo! Erilaisempiakin reseptejä, joita kirjannekin tarjoaisi, olisi kiva testailla.

 30. Maria kirjoitti:

  Oispa huippua saada tuo kirja 🙂
  Lempi välipala on banaani ja maapähkinävoi, on vaan niin voittamaton yhditelmä enkä kyllästy koskaan 😀 toinen lemppari tällä hetkellä on mustikkajäde=blendattuja jäisiä mustikoita ja vähän banaania sekaan. Ai että niin hyvää!

 31. Hanna-Leena kirjoitti:

  Tällä hetkellä lempparina on joko rahkapohjainen marjasmoothie tai jälkiuunipalat avokadolla ja kirsikkatomaateilla.

 32. Lauren kirjoitti:

  Ehdottomasti paras välipala jo vuosien ajan on ollut kaikenlaiset pähkinät, maustamattomat ja luomut tietty. Sekä oman maan marjat. Puhdasta ja ravitsevaa 🙂

 33. Roosa kirjoitti:

  Lemppari välipaloista on tuorepuuro! Niin raikasta ja hyvää 🙂

 34. Annika kirjoitti:

  Usein välipala tahtoo unohtua, tai tulee syötyä tien päällä. Usein pähkinöitä ja jotain hedelmää. Olisi kyllä kiva laajentaa välipalavaihtoehtoja!

 35. Aino kirjoitti:

  Tällä hetkellä paras välipala on ruokaisampi smoothie, jonka nautin kulhosta lusikoituna. Sekaan menee milloin mitäkin, mutta viimeaikoina pinaatti, lehtikaali, appelsiini, päärynä ja minttu on ollut lyömätön combo! Kulhon päälle kookoshiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja mulpereita. Niin hyvää!

 36. Iina kirjoitti:

  Lempparivälipala on raakakaakao chiavanukas! Haluaisin kuitenkin laajentaa ideoita kirjan avulla 🙂

 37. Kere kirjoitti:

  Kunnon ruisleipä juusto täytteellä..

 38. riina kirjoitti:

  Omenalohkot maapähkinävoilla ja kahvi soijamaidolla! 8)

 39. Armi kirjoitti:

  Omena ja pähkinävoi/pähkinät, ihan lyömätön kombo 🙂

 40. Elina kirjoitti:

  Lemppari välipala, joka toimii etenkin ennen treeniä on ehdottomasti banskujäde maapähkinävoin kera, nam! ?

 41. Sara kirjoitti:

  Smoothie lähes poikkeuksetta! Vakkariin tulee: mustaherukoita, mustikoita, vanilijaheraa, inkivääriä, pinaattia, parsakaalia, psylliumia ja soijajogurttia. Päälle vielä nokare manteli-tai maapähkinävoita 🙂

 42. sonja kirjoitti:

  Tämän hetkinen lemppari on ihan ehottomasti banaani ja maapähkinävoi yhdistelmä. Oon tehny siitä jädeä myös,mutta ihan sellaisenaan vielä parempaa! Torstaina chian-siemeniä tulee postissa,joten kirjasta saisin varmasti hyviä vinkkejä miten saisin niistä tehtyä herkullista jälkkäriä. Nam!

 43. sikkuralla kirjoitti:

  Marjaisa smoothie on lempparivälipalani.

 44. katri ikävalko kirjoitti:

  Lempi välipalani on kupillinen inkivääri sitruunateetä, sekä suklaakaurakeksi, melkein terveellistä ?

 45. Salla kirjoitti:

  Pähkinät ja lasi kookosjuomaa.

 46. Elise H. kirjoitti:

  Mun lempparivälipala on banaani tai jokin muu hedelmä. Mieluusti etsisin kirjasta vinkkejä muihinkin välipaloihin 🙂
  netteri@gmail.com

 47. karo kirjoitti:

  Chiavanukkaat ja smoothiet maistuu parhaiten tällä hetkellä 🙂 oon aika kova jämähtämään samoihin ruokiin, joten uudet ideat kelpais kyllä!

 48. Pia kirjoitti:

  Riisikakut avokado-raejuustolevitteellä tai marjainen smoothie on suosikkeja. Herkutteluun raakapatukat 🙂

 49. Heli kirjoitti:

  Kaurajogurtti marjoilla, banaanilla ja pähkinöillä!

 50. Elisa kirjoitti:

  Mun lempivälipala on tuoreet hedelmät ja marjat taikka nopeasti mikrotettu bataatti 🙂

 51. Emm kirjoitti:

  Lempivälipala on itse kehittelemäni vihreä smoothie, terveellistä ja hyvää!

 52. Liisa kirjoitti:

  Riisikakut maapähkinävoilla.

 53. Katya kirjoitti:

  Törmäsin vasta uuteen reseptiin ja se meni heittämällä mun välipala listan ykköseksi. Kyseessä on minuuttileipä mikrossa!! N.1dl kuivia aineita yhteensä.Omassani tattarihiutaleita,auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä ja vähän gluteenittomia jauhoja.yksi kananmuna sotketaan joukkoon ja koko komeus kipossa mikroon reiluksi minuutiksi.Ja tattadaaaa!! Lämmintä leipää valmiina. Päälle tuorekurkku ja tomaattia!! Nams!!

 54. Mea kirjoitti:

  Oma lemppari on tällä hetkellä vihersmoothie, se kun on niin helppo ja nopea pyöräyttää koulun ja treenien välissä. Nyt kun kesäloma alkaa aion ehdottomasti panostaa enemmän, tosta kirjasta löytys varmasti miljoona ihanaa vinkkiä! ?

 55. Jenna kirjoitti:

  Mun lempi välipala menee aikalailla samaan kastiin kuin täällä jo monesti mainittu smoothie. 😀 Se on helppo pyöräyttää valmiiksi jo edellisenä päivänä.

  Mukana kuljetettavista välipaloista lemppari on ehdottomasti pähkinät ja kuivatut marjat.

 56. Vippe kirjoitti:

  Lempparikseni on noussut riisikakku jollain kanaleikkeleellä ja siihen lisäksi kurkkua, paprikaa ja salaattia päälle. Sinänsä vaikka tämän tekeminen ei niin hirveen kauaa vie niin, kiireen vuoksi tulee syötyä helposti joku proteiinipatukka tai viime aikoina on mennyt Skyr-purkki, ehkei niin hyviä vaihtoehtoja mutta nälkä siirtyy =)

 57. Moona kirjoitti:

  Lemppari välipala on kesällä chia-tuorepuuro kaurahiutaleilla soijamaitoon tehtynä, päälle banaania ja tuoreita pensasmustikoita! <3

 58. Minna kirjoitti:

  Mun lemppari välipala on kreikkalainen yogurtti raejuustolla ja tuoreilla mansikoilla

 59. Kirsi kirjoitti:

  Mun lempparivälipala on banaaniletut marjoilla, nams!

 60. Noora kirjoitti:

  Lemppari on kyllä ehdottomasti oma tekemä vihersmoothie! Maistuu hyvälle eikä tule heti nälkä. Nii ja onhan se terveellistäkin 😉

 61. Päivi kirjoitti:

  Lempparivälipalani on mustikkajogurttismoothie.

 62. Th kirjoitti:

  Yksi suosikeistani on manteleista, taateleista, kuivatuista aprikooseista, kookoshiutaleista ja mausteista tehty välipalapatukka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.