Hae
Aino Mäkelä

Makumatka: Nasi Goreng

Tästä starttaa postaussarja, joka johdattelee teidät reseptien kera kohti Aasialaisia makunautintoja!

Mä nimittäin vietin Malesiassa pari päivää myös Melakassa, jossa viihdyin erään pariskunnan kotona ja perheen ihana rouva opettikin mua ihan kädestä pitäen valmistamaan ruokaa paikalliseen tapaan. Nykyään mä siis keräisin myös malesialaisittain täydet vaimopisteet kotiin, hah!

Oli ihan älyttömän mielenkiintoista päästä tutustumaan tarkemmin ruokakulttuuriin ja tietysti nyt on ihan mahtava päästä jakamaan omat opit teidän kanssa. Ja aina kaukokaipuun iskiessä voin huijata itseni näiden makujen kautta edes hetkeksi niihin fiiliksiin.

Reseptisarjassa ensimmäisenä on vuorossa hyvin tyypillinen aasialainen resepti, josta jokaisella maalla on vähän omanlaisensa versio. Tää seuraava resepti on niin sanotusti ”in house” tyyppinen eli sopii kaikille, sisältäen niin kiinalaisia kuin tietysti malesialaisiakin viboja.

Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng
NASI GORENG

4dl kypsää riisiä
5 valkosipulinkynttä
punasipuli
sipuli
punainen & vihreä chili
1rkl chilitahnaa*
kasviksia oman maun mukaan

Laita pannu kuumenemaan ja lisää siihen voita. Ruskista pannulla ensin hienonnetut valkosipulinkynnet, jonka jälkeen lisää joukkoon sekä hienonnetut sipulit että chilit ja chilitahna. Hetken kuullottamisen jälkeen lisää haluamasi kasvikset pannulle, joko hienonnettuna tai suikaleina, sekä riisi. Hauduttele miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan ennen tarjoamista, jotta riisi saa imettyä maut itseensä!

* Ei mitään perus kaupan chilisoossia, vaan kuivatuista tuoreista chileistä valmistettua tujakkaa tahnaa. Me käytettiin perheen rouvan itse valmistamaa, joka oli kyllä aivan uskomattoman hyvää!

Nasi Goreng
Nasi goreng eli paistettu riisi on ihan superherkkua ja maistuvaa! Sekä todella simppeli valmistaa ja sillä pystyy minimoimaan ruokahävikin määrää käyttämällä siihen edellisen päivän jämäriisit ja jääkaapissa viimeisiään vetelevät kasvikset. Kasviksista mä itse tykkään nasi gorengissa erityisesti tavallisesta ja parsa- sekä kukkakaalista, pinaatista, porkkanasta, kesäkurpitsasta ja paprikasta. Jokainen voi kuitenkin heittää pannulle ihan mitä tykkää tai kaapista löytyy!

Me tehtiin vielä riisin kaveriksi munakokkelia ja se onkin yks monista tarjoiluvaihtoehdoista. Valmistusvaiheessa riisin kanssa yhdessä pannulle voi nimittäin laittaa myös kypsää kanaa, lihaa, mereneläviä, tofua, soijarouhetta tai mitä ikinä vaan haluaakaan! Näin tästä täyttävän mausteisesta hiilariherkusta saadaan tasapainoinen kokonaisuus.

Herkullisia hetkiä!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.