Hae
Aino Mäkelä

Lupaus viikkoon

Kesällä ja varsinkin lomalla on peusarjen pyörittäminen joskus hankalaa. Se on kuitenkin vaivansa väärti sillä jos antaa kaiken pyörähtää ihan vinksalleen niin arjen koittaessa on edessä muitakin haasteita kuin pelkkä töihin palaaminen…

Vai mitä mieltä te ootte?

Turkulife
Lomaa ei nyt tietenkään kannata viettää otsa kurtussa suorittaen, vaan sen sijaan ennemminkin ottaa siitä kaikki ilo irti! Helposti kuitenkin stressaantuneesta arjesta lomailu vetää voimattomaksi sillä koneen käydessä arkena täysiä haluaa keho kaiken mahdollisen irti lomasta, kun siihen vihdoin tulee mahdollisuus.. Kaikki tekemättömyys ja itsensä laiminlyönti voi kuitenkin johtaa pahimmillan vielä isompaan stressiin.

Onneksi pienten juttujen avulla voi pitää huolen myös siitä, että itse loma sujuu huolettomammin ja arkeen palaaminenkin käy mutkattomammin 🙂 Mulla itsellä on edessä vähän repaleisia reissailun ja työnteon sekaisia viikkoja, jotka saattaa helposti kaikessa hauskuudessaan vetää meikäläisestä kaikki mehut mennessään. Stressittömyyden maksimointiin pyrkiessä tein itselleni muutaman lupauksen joiden pitäis auttaa mua – missä ikinä meenkin!

  • Liiku aina kun on mahdollisuus! Et voi koskaan tietää milloin juna myöhästyy tai unohdat ajantajun jutellesassi tuntemattomalle. Älä ota stressiä liiasta suunnittelusta äläkä siirrä huomiselle tilaisuuden sattuessa kohdalle – lomalla kun ei koskaan tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan! Liikunnasta saa lisäksi virtaa ja energiaa, jotta jaksaa puuhailla normaalia enemmän kaikkea mukavaa 🙂
  • Pidä pientä välipalaa mukana! Kaikkialla ei oo aina saatavilla sellasta ruokaa, jolla itseäs tahtoisit ravita. Vesipullo ja joku hedelmä onkin hyvä olla aina laukussa niin välttää kaikista ikävimmän: nälän! Ja sitä seuraavan kiukun. Ja voimattomuuden 😉 Sekä mahdolliset illalla odottavat ruokahimotukset.
  • Kunnioita arvojasi äläkä lomalla tee mitään mitä et itse tahtoisi tehdä. Se pätee ihan kaikkeen 🙂 Lomalla ei tarvi juosta kaikissa kissanristiäisissä ja sukulaisten painostuksen alla syödä vehnäpullaa – lomalla, kuten ei muutenkaan, ei tarvi miellyttää ketään muuta kuin itseään.
  • Fiilistele! Kesä on loistava aikaa huolettomaan ja päämäärättömään fiilistelyyn, arjesta irtaantumiseen ja hetkestä nauttimiseen. Mun viime viikonlopun reissu Turkuun oli täysin ekstempore ja aivan superihana! Ei odotuksia, ei ennakkoluuloja – vain avoin ja positiivinen mieli, vastaanottavaisena elämälle. Ja kuten sanottu: se oli ihan parasta.

Millasia lomavinkkejä sieltä löytyy? Löytyykö muita päteviä neuvoja, joiden avulla loma on kivempaa ja arkeen palaaminen sujuu mutkattomammin?

Jos Helsingissä päin kulkee tai asuu näillä nurkilla niin erinomainen loma-aktiiviteetti, josta saa iloa koko loppuelämäkseen on mun uudet Foodin Akatemian kurssit! Ens viikolla on maanantaina klo 18 ”Hyvän olon herkut”, torstaina klo 18 ”Raakajäätelökurssi” ja seuraavalla viikolla puolestaan keskiviikkona klo 18 ”Gluteenitonta Leivontaa” 🙂 Kurssit sopii ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta kaikille, myös vegaaneille, ja toimii loistavana ponnahduslautana terveellisen elämäntyylin saloihin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kursseille.

Ihania lomapäiviä – nautitaan niistä, vaikka vähän sataiskin 🙂
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.