Hae
Aino Mäkelä

Iltakeksit

Eilen illala mulla alkoi tehdä mieli jotain hyvää. Jotain rapeaa ja rouskuvaa. Hetken kaappien tutkiskelun jälkeen päädyin tuttujen ja turvallisten lettujen, moussejen ja pannareiden sijaan tehdä jotain todella, todella pitkästä aikaa – nimittäin keksejä!

Keksien valmistuksessa ei hirveästi nokka tuhissut eikä tarvinut käyttää edes kananmunia. gluteenia, maitotuotteita tai lisättyä sokeria. Aikamoista 😉 Kaikenlisäksi makukin oli vielä niin hurmaava, joten päätin jakaa reseptin teidänkin iloksenne. Ehkäpä nää onnistuu tyydyttään sun herkkuhimot juuri tänään? Toivon ainakin kovasti niin!Iltakeksit

ILTAKEKSIT
kypsä banaani
1 dl tiikeripähkinäjauhoa*
1 dl vettä
2 tl psylliumia
1 tl ceylon kanelia
1 dl mulperinmarjojen murua

Muussaa banaani soseeksi joko haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa, jonka jälkeen voit muotoilla taikiansta haluamasi kokoisia keksejä – mitä ohuempia, sen rapeampia! Paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes kekseistä tulee kauniin kellertäviä.

* Tai muita gluteenittomia jauhoja, kuten esimerkiksi kookos- tai mantelijauhoja tai parhaimmillaan niiden sekoitus 1:1 -suhteessa.

Keksejä voi nauttia joko sellaisenaan, fiilistellä rapeutta ja makustella antaumuksella! Kylkeen sopii loistavasti itsetehty raakajäätelö tai sitten jo se aiemmin mainittu mousse taikkapa kuppi höyryävää tummapaahtoista kahvia… Mmmm.

Joko sä tiedät millä herkuttelet tänä iltana?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. mrshaataja kirjoitti:

    Hei!
    Tein pipareita eilen, mutta niistä tuli lettuja 🙂 Hyvän makuisia, mutta missähän meni pieleen 😀 Käytin mahtelijauhoja. Taikina ei ollut ollenkaan ”murumaista” vaan ennemmikin lettutaikinan omaista…..

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Hmm, voi olla että nestettä on ollut liikaa suhteessa jauhojen & psylliumin määrään nähden – ainakin näin veikkaisin näin mututuntumalta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.