Hae
Aino Mäkelä

Perjantaipopparit

Perjantaipopparit

Kuva: Hanna Pusa

Kun viikko on ollu täynnä pitkiä päiviä, ei perjantaina jaksa lähtä enää humputtelemaan. Sillon tekee ainoastaan mieli rojahtaa sohvalle, laittaa puhelin äänettömälle ja nakata aivot narikkaan jonkun hömppäelokuvan tahtiin. Vai oonko mä jo aivan mummoutunut? Eikä siinä – mun mielestä on myös todella tärkeetä osata viettää aikaa myös ihan vaan itsekseenkin, aivan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa.

Vaikken syökkään sokeria, maitoa tai gluteenia sisältäviä tuotteita niin se ei siltikään tarkoita ettenkö herkuttelis. Mähän oon yks pahimmista herkkusuista mitä tiiän 😛 Yleisestihän mut tunnetaankin raakasuklaan, -kakkujen ja muiden vastaavien ykkösherkkuna, mutta mulla on myös yks pahe. Nimittäin popparit! Mun makuun kaikista parasta onkin suolaisen ja makean yhdistelmä, joka on suloisessa tasapainossa seuraavassa erittäin helpossa perjantaiherkussa.

Perjantaipopparit

Kuva: Hanna Pusa

LAKUPOPPARIT
kookosöljyä
luomu maissinjyviä
1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia, kookosnektaria jne)
2 tl lakritsijauhetta
ripaus suolaa

Laita kattila lämpenemään hellalle ja laita kookosöljyä sulamaan. Lisää maissinjyviä niin, että kattilan pohja peittyy ja laita kattilaan kansi päälle. Anna maissinjyvien poksua auki kaikessa rauhassa miedolla lämmöllä. Kun popcornit ovat valmiita levitä niiden päälle hunaja sekä mausteet ja sekoita hyvin.

Nää popparit on mun salainen pahe ja sellanen herkku, jolla oon onnistunut voittamaan aika monta sydäntä vaihtoehtoherkkujen puolelle. Hehhe! En kyllä oo näiden kanssa mikään edelläkävijä sillä Tennispalatsin Finnkinoltakin saa nykyään makeita poppareita, joskin mun versiot on luonnollisesti vähän terveellisempi versio heidän vastaavista 🙂 Jos muuten kuljeskelette Tennispalatsin suunnilla tai käytte siellä leffassa niin suosittelen kurkkaamaan HAM:in näyttelyt, joihin pääsee tutustumaan myös veloituksetta – todellinen kulttuuripläjäys!

Ihanaa viikonloppua,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. Muistakaa tulla moikkaan messuilla ja seurata menoa joko instagramissa @makelaino tai snapchatissä: aintsi !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.