Hae
Aino Mäkelä

Kierrätystä ja kestäävä kehitystä

 

WeecosWeecosYhteistyössä Weecos.

Kuten aamulla kerroin, heräsi messuilla mun mieleen paljon uusia ajatuksia. Mun näkökulmat terveyskeskeisestä ajattelusta onkin pikkuhiljaa onnistuneesti laajentuneet yhä isompiin sfääreihin ja viimeaikoina mukaan on tullu mm. ekologisuuden ja eettisyyden sekä kestävän kehityksen arvostus.

Näistä ajatuksista on isoksi osaksi kiittäminen omaa työympäristöä sekä tietysti Weecosia, josta kiinnostuin jo ennen viime viikonloppua messujen tarjontaa tutkiessani. Ensimmäisellä kerralla verkkokaupassa vieraillessani ikäänkuin unohduin sivuille tutustuen hurmaaviin tuotteisiin sekä tietysti niiden takana piilevään ideologiaan. Postauksen lopussa teilläkin on mahdollisuus arvonnan kautta tutustua lisää tähän kiehtovaan maailmaan!

WeecosI Love Me -2015I Love Me -2015WeecosI Love Me -2015 Seurasin messuilla innoissani, kuinka Weecosin osasto veti ihmisiä puoleensa. Ihanan maanläheinen osasto olikin omaan silmääni, ja selkeästi myös muidenkin makuun, todella helposti lähestyttävä, puhumattakaan ainutlaatuisen lämpimästä vastaanotosta! Paikalla oli myös henkilöidä tuotteiden takaa ja olikin ihana nähdä, kuinka selkeästi koko tiimistä huokui sama ajatus ja ideologia.

Weecos lifestyle crystallizes into three words: care, consider and replace

Weecos onkin verkkokauppana ainutlaatuinen, tarjoten jatkuvasti laajentuvasta valikoiman kaikkea ihanaa aina vaatteista ja koruista lemmikkien tarvikkeisiin saakka. Messuilla pääsinkin hipelöimään ja ihastelemaan erilaisia koruja, asusteita ja vaatteita, jotka olivat niin kauniita ja persoonallisia, että olisin mielelläni antanut niille kaikille uuden kodin 🙂 Hurmaavan ulkonäön lisäksi muhun vaikutuksen teki tietysti valmistusmateriaalit sekä -tapa, jotka kunnioittavat niin ympäristöä, ihmisiä kuin eläimiäkin – siis luontoa kaikkeudessaan.

Weecos Weecos Weecos WeecosWeecos Aika harva meistä varmaan edes ajatteleekaan, kuinka paljon meidän kulutuskulttuurimme rasittaakaan ympäristöämme ja etenkin luontoa, jossa elämme. Kaikkea ei tarvitse kerralla muuttaa, mutta pienistä teoista on aina hyvä aloittaa 🙂 Oonkin jo pitkään ollu tarkka siitä, että mun ruokavalinnat on eettisiä ja oikeastaan kaikki samat ajatukset pätee muuhunkin kulutustavaraan. Mitä luonnollisemmat raaka-aineet, pienempi rasite luonnolle ja vähemmän prosessointia valmistukseen on tarvittu sitä parempi valinta on kyseessä – tietenkään valmistuksen eettisyyttä ihmisten ja eläinten näkökulmasta unohtamatta.WeecosKuten jo lupasin, niin haluan yhdessä Weecosin kanssa antaa teille mahdollisuuden tutustua uudenlaiseen, ympäristöystävällisempään ja eettisempään kulutuskulttuuriin 🙂 Mikä sua kiehtoo eniten Weecosin ideologiassa? Millaisiin muutoksiin omassa arjessa Weecosin esimerkki inspiroi? Kerro omia ajatuksiasi kommenttiboksiin tiistaihin 27.10 mennessä ja voit voittaa upean Musta lintu -riipuksen omaksesi.

Nyt lokakuun loppupuolellahan on muuten jo oiva aika alkaa miettimään tulevia joululahjoja.. Ainakin itse aion tänä vuonna keskittyä määrän sijasta laatuun ja tehdä valintani huolella, itselleni tärkeitä arvoja noudattaen 🙂 Weecosin valikoimaan tulee kokoajan kaikkea uutta ihanaa minkä vuoksi kannattaakin seurata meininkiä Facebookissa ja Instagramissa! Sieltä voi hyvinkin löytyä inspistä niihin joululahjojen etsintöihin 😉

Innolla odottelen teidän kommentteja arvontaan, sillä uskoisin inspiroituvani niistä vielä entisestään – onnea kaikille!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

19 kommenttia

 1. Piutse kirjoitti:

  Itseä hirvittää jatkuva kuluttaminen… uusi tietokone/puhelin parin vuoden välein, joka vuodenaika uudet vaatteet, turha sälä kotona… Olen päätynyt ostamaan kaikki vaatteet kirpputorilta, koska niitä vaan on liikaa. Turhaa materiaa karsin kotoa. Meikit ja hiusjutut – ei todellakaan tarvitse jokaista purnukkaa. Vähällä pärjää ja käyttää ensin vanhat loppuun! Itselle tarpeetonta voi antaa eteenpäin ja vastavuoroisesti saada jotain tilalle

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Just näin! Mä teen itse ihan just sitä samaa ja suosittelen lämpimästi muillekkin 🙂 Oonkin superinnoissani Facebookin kierrätys- ja kirppisryhmistä, joissa liikkuu tavara tosi hyvin.

 2. minerva kirjoitti:

  Ostan vaatteet ja mahdollisuuksien mukaan muutakin käyttötavaraa lähinnä kirppareilta tai käytettynä, mutta tässäkin punnitsen tarkasti, mitä oikeasti tarvitsen. Materian sijaan kulutan myös elämyksiä. Kasvisruokavalio ja eettiset arvot lisäksi ohjaavat kulutustottumuksia.

 3. M kirjoitti:

  Olen ruvennut suosimaan kirppareita vaatteiden hankinnassa ja yritän olla hamstraamatta liikaa sieltäkään. Ruoan kanssa olen tarkkana, ettei sitä heitetä hukkaan vanhentuneena. Ostan vain tarpeellisen määrän niin, että kaikki tulee syötyä.

 4. Veronica kirjoitti:

  Olen työkyvyttömyyseläkkeellä eikä ole varaa ostaa uutta joten kirpparit ovat minun ”stockani”. Olen saanut uudehkoja kenkiä eurolla ja olin niin iloinen.

 5. Maria kirjoitti:

  Pyrin olemaan heittämättä mitään ruokaa roskikseen, vaikka välillä se onkin hieman hankalaa… Olen vasta nyt ”löytänyt” kirppikset ja olen niistä jo hieman vaatteita ostellut 🙂

 6. Katri kirjoitti:

  Voi että, onpa taas loistava aihe otettu tähän blogiin 🙂
  Minua on aina kiinnostanut suuresti se, missä ja millaisissa olosuhteissa vaatteet/tavarat on tehty, ja onko niiden materiaali laadukasta ja kestävää. Eipä tule juuri enää käytyä halpavaateketjuje n kaupoissa ostoksilla, ennemmin senkin rahan laittaa kirpparille 🙂

  Weecoksesta kiinnostuin heti, sillä se vaikuttaisi olevan hyvin avoin siitä, mitä materiaalia tuotteissa käytetään ja mikä on niiden tarina… enpä ole tainnut ennen esim. poronnahkalaukkua nähdä (kävin sivuilla) 😀

 7. Laura kirjoitti:

  Tää on kyllä ehdottomasti äärettömän tärkeä aihe ja oon iloinen, että ekologisuus ja eettisyys ovat nousseet tänä päivänä jo paljon aikaisempaa enemmän esille. Parannettavaa toki on vielä, mut ainakin suunta on oikea! 🙂
  Mä harrastan kirppistelyä todella paljon ja alusvaatteita lukuunottamatta lähestulkoon kaikki vaatteet on hommattu kirppareilta. Suosin myös kimppakyytejä, lyhyet matkat kuljen jalan tai pyörällä enkä inhoa mitään niin paljon kuin ruoan pois heittämistä! Weecosin ajattelumaailma ja suhtautuminen kulutuskäyttäytymiseen vastaa siis aika lailla täysin omaani 🙂

 8. r kirjoitti:

  Itse olen jo vuosien ajan ollut melko valveutunut kuluttaja, ja kierrätys, kasvisruoka, pyöräily/julkinen liikenne, lajittelu, sähkönkulutuksen minimointi, ruokahävikin eliminointi, kestävät kulutusvalinnat, kirppiksien ja kirjastojen hyödyntäminen yms. on ihan perusarkee.

  Viime vuosina musta on ollut kuitenkin hienoa huomata, et Suomeen on popannut yhä enemmän todella makeita kuoseja ja vaatteita, tavaroita ja palveluita tarjoavia ekoliikkeitä ja yrittäjiä, eikä kirppiksillä ole enää mainetta lumppujen kauppatavarapaikkana. Nykyään saa luonnonkosmetiikkaa perusmarketista ja munkin naapurissa tarjotaan ekologisia kampaamopalveluita. Kierrätysmarkkinat ja -joulumyyjäiset on aina ihan pullollaan jengiä Kaapelitehtaalla kun näitä tuotteita kaupataan! Ja kaikki on niin kaunista, ja useammin myös kestävämpää kuin perus Made in China-tavara..

 9. linsku kirjoitti:

  Weecosin tuotteilla on ideologia jota arvostan ja on ilo silmälle katsoa heidän tuotteita (ja hyvä vinkki juuri joululahjoiksi). Moni on nostanut esille tämän päivän suuren kuluttamisen ja ostamisen kulttuurin, josta itsekin välillä koen ”ahdistuneisuutta”. Pyrin pienilläkin valinnoillani tehdä parempia ratkaisuja ja miettiä mitä oikeasti tarvitsen suhteessa vaatteisiin ja ruokaan. Tykkään myös tukea yrittäjiä ja suunnittelijoita joilla on idea kohdillaan ja tavara on kestävää vaikka hinta voi kerta ostoksena tuntia kalliimmalta.

 10. Marjo kirjoitti:

  Elän tarpeesta käsin, en tahdosta, tai siihen olen opettelemassa. Eli ostan vain sitä, mitä aidosti ja oikeasti tarvitsen, tarkistettu päätökset tarkkaan! Kyllä, välillä myös ruokakaupassa ?
  Olen elämäni kolunnut kirppiksiä vain syystä, ettei ole ollut varaa paljon muuhun ja muistakin elävästi sen kerran kun kaupasta päättää teininä mitä ostetaan.. Mutta toki tarpeita täyttäessä kirpparit ovat välillä hankalia! Mutta kärsivällisyys palkitaan ?

 11. Elisa kirjoitti:

  Minusta on hienoa että weecosin kaltaisia yrityksiä näkyy nykyään enemmän ja enemmän. Vielä on tietysti pitkä matka kuljettavana niin henkilökohtaisesti kuin yhteiskunnallisesti jotta vosimme elää eettisemmin ja luontoa suojellen. Vegaanina weecosin ajatusmaailma on minulle hyvin tuttu ja on hyvä että yritykset valveutuvat siihen että tuottoa ei tarvitse tehdä ympäristön/ihmisen/eläinten kustannuksella.
  http://www.karhusportscience.com

 12. jasmis kirjoitti:

  Tulevalle vauvalle on ostettu lähes kaikki käytettynä! Olen laskenut, että olemme saaneet vaunut, sitterin, hoitopöydän, pinnasängyn, vaatteita, imetystyynyn yms uusien vaunujen hinnalla! Huikeaa!! Tuo jos mikä on inspiroinut säästämään ja käyttämään aikaa käytettyjen löytämiseen.

 13. Sanna kirjoitti:

  Vähentämään sähkön käyttöä,diy-projekteja esim.farku uusi elämä,harkitsemaan enemmän valintoja,suosimaan suomalaista ja suosimaan puuta materiaalina.

 14. Inga kirjoitti:

  Kierrätys kunniaan. Ostan melkein kaiken käyttetynä. Nyt syksytakin ostan uutena ju entinen hajosi ja ei oo löytynyt käyttetynä. Ihania tuotteita.

 15. Henna73 kirjoitti:

  En harrasta kertakäyttökulttuuria, vaan mietin aina tavaran käyttöikää ja vältän turhia ostoksia

 16. Sunday kirjoitti:

  Olen elänyt nuoresta asti (ehkä 20 vuotta) toteuttaen samaa ideologiaa. En ymmärrä tätä kerskakulutusta, en vaikka itselläni on aina ollut varaa ostaa suurin piirtein kaikki mitä haluan. Ostan mieluummin laatua ja maksan siitä enemmän kuin joka viikkoa uusia rytkyjä, jotka joutavat pian pois käytöstä. Minulla on käytössä paljon n. 20 vuotta vanhaa Marimekkoa, niissä ei ikä näy! Kosmetiikassakaan en tuhlaa tai hamstraa, ostan sen mitä tarvitsen ja mitä käytän.

 17. Sallius kirjoitti:

  Kirpputorit ovat aarreaittoja, joita hyödynnän. Sukulaisille ja ystäville olen antanut itselleni tarpeettomiksi käyneitä vaatteita ja tavaroita, samoin heiltä saan välillä itselleni. Myös joulu-, syntymäpäivä-jne. lahjat ovat usein kierrätettyjä tai itse tehtyjä.
  Kaupassa tulee nykyään mietittyä tarkemmin ostettavia elintarvikkeita, jotta mahdollisimman vähän joutuisi hukkaan.

 18. Amelia kirjoitti:

  Ostan lähes aina vaatteet käytettynä ja annan omat/lapsen vaatteet myös kiertoon esim. sukulaisille ja ystäville. Jos ostan uutta, ostan harkiten ja pitkäikäistä. Diy-juttuja meidän perheessä harrastetaan paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.