Hae
Aino Mäkelä

Luomutukka

Luomutukka LuomutukkaNiinhän siinä kävi, että meikäläinen hurahti todelliseksi hipiksi. Reilu kuukausi sitten mun ihana ystävä, luonnokosmetiikkaan erikoistunut kosmetologi, hämmensi mua kertoessaan lopettaneensa hiusten pesemisen shampoolla. Ensireaktion jälkeen mun uteliaisuus kuitenkin heräsi, sillä ystäväni kauniina kiiltävä ja eloisan tuuhea hiuskuontalo teki allekirjoittaneeseen aikamoisen vaikutuksen.

Ja niinhän siinä arvatenkin kävi, että reilu kolme viikkoa sitten hylkäsin shampoot ja päivitin hiustenhoitorituaalini askeleen simppelimpään suuntaan. Ostin shampoon tilalle ruokasoodaa ja savea, joilla nykyään käsittelen päänahkani pari kertaa viikossa, kun huuhtelu puolestaan hoituu nykyään omenaviinietiikan voimin. Hiusten kosteutuksesta vastaa viikottainen DIY-hiusnaamio, jonka valmistan joko avokadosta ja kananmunasta tai kookosöljystä ja kaakaovoista.

Simppeliä! 

Päänahka siis osaa kuin osaakin itse puhdistaa itsensä eikä se tarvi avukseen turhia aineita – vaikka olisivat kuinka luonnollisia tahansa. Mulla siirtymävaihe ”shampoottomuuteen” oli helppo sillä oonhan jo pitkään käyttänyt ainoastaan luomushampoita eikä päänahka siis käynyt läpi niin voimakasta detox-oireilua mitä hieman odottelin. Sooda ei ole edes onnistunut kuivattamaan mun päänahkaa mikä on tuntunut monelle muulle olevan ”ongelma” shampoottomassa pesussa, mikä voi joko liittyä päänahan aiempiin tottumuksiin tai sitten olla kiitos saven käytöstä 🙂

Mitä mieltä ootte shampoottomasta pesusta? Ehoton YES or NO? 

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

27 kommenttia

 1. Henriikka kirjoitti:

  Hei Aino.

  Minä olen joskus pessyt luonnollisin menetelmin, mutta ei tuonut toivottua tulosta.
  Kiinnostuin savesta! Mitä savea käytät? Viimekerralla kun tätä harjoitin omistin puoleen selkään tukan (omat haasteensa) nyt omistan n. 5cm hiuksia ja olen kokeilunhaluisempi kaikelle kun päästä ei roiku metrin hiuksia xD

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Käytän ihan Flow:n vaaleanpunaista savea ja Foodinin Betoniittisavea eli tosi simppeleitä tuotteita 🙂 Varmasti lyhyempi tukka rohkaisee kokeilemaan enemmän juttuja, heh! 😀

 2. Pia kirjoitti:

  Ehdoton joo?
  Kaipailisin vielä sekoitussuhteita ja miten toimit-tyyliin, ennen tämän aloittamista??
  Jääkö omenaviinietikasta ilkeä haju?
  Kauan pidät naamiota päässä?
  Mitäs sit jos soida kuivattaakin ihoa liikaa? Sen tekee myös savi.
  Kiitti jo näin etukäteen ?

 3. Helvi kirjoitti:

  Tarkat ohjeet,kiitos! Kiinnostaa kovasti.

 4. lissukke kirjoitti:

  Kiinnostaisi kyllä kovasti! 🙂 Olen lueskellut netistä juttuja tästäkin asiasta mutta en ole vielä ihan päässyt toteuttamaan tätä täusin. Tosin nykyään minulla on 1 viikon hiistenpesu väli, jotenk aika hyvä 😉 Kaipaisin myös kovasti tarkat ohjeet + ainekset tähän hommaan;) ☆ Kiitos! 🙂

 5. Eeva kirjoitti:

  Ehdottomasti kiinnostaa minuakin! Testasin juuri hiusten pesua kananmunan keltuaisilla, mikä kuulosti hurjalta mutta kyllä vain toimi! Joten kaikki helpot luomuvinkit ja kotikonstit kehiin vaan, juuri loppuikin shampoo sopivasti 🙂

 6. Christina kirjoitti:

  Minuaki kyllä kiinnostais tarkemmat ohjeet tähän tukanpesu ja -hoito juttuihin 🙂
  Ite olen siinä kierteessä että tukka on pakko pestä joka päivä, koska jos yksikin päivä jää välistä, näyttää tukka siltä kuin en olisi viikkoon sitä pessyt. Toisaalta, en ole kyllä (ainakaan vielä) huomannut ongelmaa tukassani tai päänahassani siinä, että pesen hiukset joka ilta 🙂

  Kiinnostaa kuitenkin sen vuoksi tämä, jos voinkin saada vielä parempikuntoiset hiukset noilla keinoilla! Olen myös miettinyt sitä, että kun nykyisin kaikki on pakattu, yleensä, muoviin, niin mikä jäteläjä tulee jo pelkästään yhden ihmisen kulutetuista puteleista.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, tuo tollanen ”kierre” kuulostaa tosi tutulta 🙂 Mut tosi hyvä ettei se kuitenkaan aiheuta mitään ”ongelmia”. Kyllä musta ainakin tuntuu, että mun hiukset on kokoajan elinvoimaisemmat ja paremmassa kunnossa.

   Ja hei, aika hyvä pointti tuo muoviroskan määrä.. Se on ihan jäätävä, en oo ees tullu aiemmin ajatelleeksi :/

 7. Sanni kirjoitti:

  Hei joo, todellakin kiinnostaa ja tarkkoja ohjeita kuulisin mielelläni. Entä treenaus ja shampoottomuus? ?

 8. Titta kirjoitti:

  Muutamia vuosia sitten lueskelin paljon shampoopesujen lopettamisesta ja olin siitä kovin kiinnostunut, mutta en muistaakseni koskaan jättänyt pesemistä kokonaan pois. Harvensin vaan ja pesin ainoastaan suomalaisella tervashampoolla. Pari kuukautta sitten havahduin siihen, että pesen hiukset joka päivä ja joskus jopa kaksi kertaa päivässä kun saatoin aamulla käydä lenkillä ja illalla salilla. Ja järkytyin kyllä shampoon inci-listasta… Yritin etsiä taas tietoa pesujen vähentämisestä mutta outoa kyllä – en löytänyt oikeastaan mitään! Ostin sitten taas tervashampoon ja vähensin pesukerrat kahteen kertaan viikossa. Tukka ponnarilla sai muutaman kerran olla, koska yritin välttää myös kuivashampoon ja muiden muotoilutuotteiden käyttöä. Nyt hiukset ei rasvotu enää läheskään niin paljon! Ja pesujen jälkeen tukka pysyy tosi ilmavana ja mukavan tuntuisena pidempään. Ei aina edes huomaa, että nyt oiskin pesupäivä. 😀

  Minäkin jään odottamaan tarkempia ohjeita ainakin tuohon hiusnaamioon! Tervashampoosta en ainakaan toistaiseksi luovu, but I keep my mind open. 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, se on ihan huikee huomata kuinka hyvin vähemmälläkin pärjää! Mustakin tuntuu, että mitä pidemmälle ”shampoottomuutta” elän niin sitä vähemmän mun hiukset tuntuu pesua kaipaavan 🙂 Avoin mieli on hyvä aina olla, heh.

 9. jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti:

  Joo on mielenkiintoista ja määkin haluan tarkempaa selontekoa! =)

 10. Hanna kirjoitti:

  Mä haluaisin voida käyttää puhtaampia tuotteita, mutta mulla päänahassa psori. Kun käytin n. kk soodaa ja vesi+omenaviinietikkaa, lähti mun päänahasta hurjia, paksuja ja kuivia ihokerroksia irti. 🙁 Käytön välillä mm. kookosöljyä+avocadoöljyä kosteuttavana vitamiini naamiona hiuksille ja päänahalle. Tapioka+raakakaakao jauhetta joskus kuivashampoona.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Auts, aika hurjan kuulosta :/ Ihana idea tuo tapioka+raakakaakaojauhe kuivashampoona! Pitää testata joskus itekki, wau 🙂

   • Hanna kirjoitti:

    Toi Tapioka + raakakaakaojauhe käy tummille hiuksille kuivashampooksi – kaakaojauhetta siis tarpeen mukaan. Pelkkä Tapioka vastaavasti vaaleilla hiuksille. 😉

 11. Venla kirjoitti:

  Juu, kovin kiinnostunut oon minäkin tästä, ollu jo jonkin aikaa. Koko ajan oon siirtäny itteäni enemmän ja enemmän ”luonnollisemmille” poluille, mutta tähän kaipaisin enemmän ohjeita, vähän niinku rautalangasta vääntäen, tyyliin shampoottomuus for dummies. 🙂

 12. pupu kirjoitti:

  Olen todella kiinnostunut aiheesta, mutta mistään ei tunnu löytyvän kunnon ohjeita. Olisi todella kiva kokeilla kun muutenkin on käytössä mahdollisimman luonnollisia tuotteita! 🙂

 13. Paluuviite: Bad Hair Week

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.