Hae
Aino Mäkelä

Päärynä-kinuski raakakakku

Päärynä-kinuski raakakakkuJuhlittiin viime viikonloppuna mun mummon huikeaa 90-vuotis syntymäpäivää! Juhlan kunniaksi lähes meidän koko suku kokoontuikin paikalle ja mä sain kunnian loihtia kahvipöytään herkkuja: nimittäin ruoka-allergikoille sopivia raakakakkuja 🙂

Kakkuja tulikin loihdittua kahdenlaisia, joista molemmat oli tietysti gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia! Tämä paljon kehuja ja kiitoksia osakseen saanut päärynä-kinuskikakku oli vieläpä pähkinätön, sillä kehittelin sen vartavasten omaan ayurvediseen pittaruokavaliooni sopivaksi – enhän mä tietenkään itse halunnut jäädä ilman herkkuja.

PÄÄRYNÄ-KINUSKI RAAKAKAKKU

POHJA
2 dl Foodin Mulperimarjoja
1,5 dl Foodin Auringonkukansiemeniä
2 rkl Foodin Kookosmannaa
4 Foodin Medjoo-taatelia
½ tl Foodin Bourbon vaniljauutejauhetta
ripaus suolaa

Hienonna mulperimarjat ja auringonkukansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon manna ja sen jälkeen taatelit yksitellen ilman kiviä. Lisää ripaus suolaa ja makeuta vaniljalla.

PÄÄRYNÄTÄYTE
1,5 (tai 2 pientä) päärynää
½ avokado
1,5 dl Foodin Kookosmannaa
3 dl vettä
2 tl Foodin Psylliumia
2 rkl Foodin Tocoa
4 rkl Foodin Koivusokeria
2 tl Foodin Bourbon vaniljauutejauhetta
1 dl Foodin Kookosöljyä
ripaus suolaa

Kuori päärynät ja pilko ne blenderiin. Lusikoi joukkoon avokado, kookosmanna ja vesi sekä psyllium. Lisää joukkoon toco ja makeutukseksi koivusokeri sekä vanilja, unohtamatta ripausta suolaa. Pyöritä massa tasaiseksi ja tarkista maku. Viimeistele täyte kookosöljyllä.

KINUSKITÄYTE
1 dl Foodin Kookosmannaa
2 dl vettä
6 Foodin Medjool-taatelia
2 rkl avokadoa
1 tl Foodin Bourbon vaniljauutejauhetta

Mittaa kookosmanna ja vesi blenderiin – sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon taatelit ilman kiviä ja lusikoi mukaan myös avokado sekä mausteeksi vanilja. Sekoita ja tarkista maku.

Kaada pohjan päälle ensin kerros päärynätäytettä, jonka päälle voit levittää kerroksen kinuskitäytettä. Älä kuitenkaan levitä reunoille asti, jotta kakku säilyttää kauniin värinsä. Lisää kinuskitäytteen päälle vielä loput päärynäkerroksesta ja piirrä kinuskitäytteellä halutessasi kuvioita kakun päälle. Nosta hyytymään jääkaappiin yön yli tai pakasteeseen muutamaksi tunniksi.

Päärynä-kinuski raakakakkuPuhtaat ja laadukkaat raaka-aineet jouluherkkujen valmistamiseen löydät tietysti Foodinin verkkokaupasta, josta saat -10% alennuksen koodilla ”AINO10”!

Kahvipöydän toisen kruunun, valkosuklaa-lakkakakun, reseptin tuun jakamaan teille ensi viikon aikana 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Tiisuli kirjoitti:

    Hei, olisi mukava tietää, minkä kokoista vuokaa käytit 🙂 se olisi kiva lisä aina ohjeeseenkin suoraan, jottei tartteis kysellä erikseen 🙂 oon huomannut, että monessa blogissa se herkästi unohtuu laittaa ohjeeseen ja myö maallikot tuumitaan sitten hoomoilasena, et miks tuli littana tai yltiökorkia 😀 Kiitti jo valmiiks vastauksesta ja kivaa joulunodotusta! 🙂

  2. Sonja kirjoitti:

    Kuulostaapa ihanalta <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.