Hae
Aino Mäkelä

Joulupöydän paras laatikko

Gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani.BataattilaatikkoJoulupöydässä laatikot on ollu aina mun heikkous. Aina. Lapsena rakastin porkkanalaatikkoa ja seuraavaksi makunystyrät hurmas lanttulaatikko, mutta viime vuosina meidän joulupöydässä on komeillut uusi haastaja: bataattilaatikko!

Tänä vuonna meidän bataattilaatikko saa kivan joulutwistin kardemummasta. Koostumukseltaan tämä herkku on samettisen pehmeä ja kermainen, johon kevyesti paahtunut suloisen mausteinen crumble tuo lisää purutuntumaa. Mm-mmm-mm! Tätä vois syödä vaikka ympäri vuoden.

BATAATTILAATIKKO KARDEMUMMACRUMBLELLA

850g bataattia
2 dl kookosmannaa
2 tl kardemummaa
1 rkl kookosöljyä
2 rk kurpitsansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä

Keitä kuorittu ja pieneksi pilkottu bataatti pehmeäksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kookosmanna ja mausta kardemummalla. Valmista kardemummacrumble sulattamalla kookosöljy vesihauteessa ja hienontamalla siemenet muruksi. Mausta kookosöljy kardemummalla, lisää siemenet joukkoon ja sekoita tasaisesti. Laita bataattisose vuokaan ja ripottele päälle kardemummacrumblea, paista 175 asteisessa uunissa n. 1-1,5 tuntia.

Mikä on sun joulupöydän lemppari? Uppooko laatikot olleskaan? 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

PS. Ja vielä kerkee osallistua arvontaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.