Hae
Aino Mäkelä

Keho, mieli & elämäntavat

Sporttiviikko

Mulla on onni aloittaa uus vuosi aika rauhallisin mielin ilman pakonomaista tarvetta mihinkään ”suuriin muutoksiin” tai elämää mullistaviin lupauksiin. Nimittäin viimeisen kuukauden aikana oon onnistunut löytämään arkeeni ihan uudenlaista energiaa ja hyvinvontia, kaivattua muutosta kohti tasapainoisempaa arkea.

En ruennut ihmedieetille, aloittanut uutta liikuntaharrastusta tai tavannut sielunkumppaniani. Sen sijaan annoin mahdollisuuden ayurvedalle.
Super-vastustuskyky

Kerroinkin teille jo aiemmin käyneeni ayurvedakonsultaatiossa ja jo silloin tiesin, että suhtautuessani tähän kaikkeen optimisitisesti avoimin mielin tulisin saamaan paljon lisää iloa elämääni. Ja intuitioni oli oikeassa – kuten aina!

Aloitin heti tekemällä tarvittavat muutokset ruokavaliooni, joka on ayurvedassa erittäin keskeisessä osassa, ja lähipiirissä kummasteltiin kun aloin karsimaan jo valmiiksi terveellisestä ruokavaliostani pois tiettyjä raaka-aineita. Muiden ihmetellessä olin itse ihan onnessani sillä koin, että mulla oli tieto ja mahdollisuus valita omalle lautaselleni ne kaikista parhaimmat jutut just mulle 🙂

Muuttuneen ruokavalion myötä inspiraatio keittiössä lisääntyi ja tuntuu, kuin ruoan maailma avautui mulle aivan uudella tapaa. Samalla tutkin ja löysin myös paljon yhteneväisyyksiä ayurvedan sekä länsimaisen näkemyksen välillä, mikä tuki mun uskoa ruokavalion toimivuuteen 🙂 Jo ensimmäisellä viikolla oma olo oli selkeästi keveämpi ja energisempi, kun kolmen viikon pittailun jälkeen puolestaan aloin saamaan kommentteja vyötärön kapenemisesta.

Oil pulling

Neljän viikon pittailun aikana noudatin ruokavaliota n. 80% ja ennen joulua olo olikin ihan huikea! Kevyt, energinen ja jollain selittämättömällä tavalla tosi seesteinen. Epämääräinen hikoiluni oli kadonnut olemattomiin, nukuin yöni levollisesti ja reagoin ympäristööni neutraalimmin – turha oravanpyörä pään sisällä vihdoin rauhottui ja sain ajatuksistani paremman otteen.

Henkilökohtaisesti ehkä siisteintä oli päästä eroon jatkuvasta nälästä – mä kun olin just sellainen, että aamupalan jälkeen rupesin jo odottelemaan lounasta.. Kuuleman mukaan se johtui juurikin yliaktiivisesta maksasta, joka oli puolestaan seurausta vääränlaisesta ruokavaliosta 🙂 Huh, mikä helpotus!

Solo Sokos Hotel Paviljonki

Tän ”pittamatkan” alkutaipaleella oon poikennut myös sallitulta reitiltä, juonut viiniä ja herkutellut. On ollut hassua ja erittäin motivoivaa tiedostaa oman kehon reagointi itselle epäsopiviin ruokiin. En varmaan koskaan unohda sitä hikoilun määrää, joka aiheutui kahden viikon pittailun jälkeen syödessäni tulista bataattikeittoa. Keitto oli ihanaa, mutta opetti pysymään kaukana chilistä – hahha!

Ruokavalion lisäksi oon rauhoittanut mun liikuntatottumuksia, aloittanut (ja jäänyt koukkuun) oil-pullingin ja onnistunut vierottautumaan sekä tietokoneesta että puhelimesta, vaikka oman elämäni supernörttinä kuvittelin jälkimmäisen olevan mahdotonta! Koen olevani enemmän läsnä, enemmän oma itseni ja tehden valintoja parempia itseäni varten – omaa parastani vaalien, itseäni arvostaen.

Ayurveda onkin maailman vanhin lääketiede ja sillä on paljon annettavaa meille länsimaisille. Oma kokemukseni näiden ensiaskelten jälkeen on toiveikas ja pelkkää intoa täynnä! Jos en olis ens viikolla Intiassa, niin menisin ehdototmasti ayurvedalääkäri Pardaman Sharman ”Ayurveda-Detox” luennolle 13.1 jota suosittelen lämpimästi jokaiselle. Suhtautumalla avoimin mielin jokainen varmasti voi löytää ayurvedasta lisää iloa, energiaa ja terveyttä elämäänsä 🙂

Keho, mieli & elämäntavat

Kurkkaa ihmeessä myös mun ayurvedisiä, omalle kehotyypille sopivia reseptejä joita kehittelen jatkuvasti lisää! Jouluna oli aika fiilis herkutella itse kehittelemillä, suklaattomilla suklailla – omista onnistumisista inspiroituu aina 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.